Naar content

Future of the Classroom

Het hedendaagse klaslokaal moet leerlingen voorbereiden op loopbanen en uitdagingen die nog niet bestaan. Lees meer over interessante op onderzoek gebaseerde trends en hulpbronnen die je school helpen leerlingen klaar te maken voor de toekomst.

Klassikaal onderwijs maakt een ontwikkeling door

Het onderwijs ontwikkelt zich sneller dan in welke andere periode dan ook in de recente geschiedenis. Er is een groeiend bewustzijn onder onderwijzers en gezinnen dat het onderwijsprogramma van vandaag moet evolueren om te voldoen aan de realiteit van morgen. Naast tools en technologie moeten leerlingen nieuwe vaardigheden opdoen om lastige problemen op te lossen, effectief samen te werken en ideeën op nieuwe manieren uit te drukken.

Voor inzicht in deze veranderingen werkt Google for Education samen met een internationaal team van onderzoekers en analisten om wetenschappelijk onderbouwde verschuivingen in het klassikale onderwijs te onderzoeken.

kaart

Onderwijstrends per land bekijken

Bekijk meer informatie over hoe landen van over de hele wereld lesgeven en leren transformeren.

Internationale perspectieven verkennen

Luister mee terwijl wereldleiders op het gebied van onderwijs hun visie delen over de toekomst van het leslokaal en hoe scholen en docenten hun leerlingen op deze veranderingen kunnen voorbereiden.

Bekijk meer informatie in het Docentencentrum

Ontwikkel je eigen vaardigheden met lesprogramma's voor professionele ontwikkeling en leertrajecten voor begeleid leren waarmee docenten strategieën kunnen ontdekken om Google for Education-tools toe te passen voor beter onderwijs.

Aan de slag

Opkomende aspecten van klassikaal onderwijs ontdekken

Bekijk de belangrijkste trends die we op dit moment in het onderwijs tegenkomen en die het onderwijs van morgen bepalen.

Meld je hier aan voor onder andere updates, inzichten en bronnen.