A blue, yellow, and green outlined circle. A red T is inside the circle.

Bantu pendidik memanfaatkan alatan Google sebagai Jurulatih Diperakui

Jurulatih Diperakui memperkasakan pendidik untuk belajar dan menggunakan produk Google for Education untuk menjadikan bilik darjah mereka lebih efisien, memperbaik keputusan pelajar serta memupuk kemahiran kepimpinan.

Tiga wanita memandang skrin komputer riba di sebuah persidangan.

Menjadi Jurulatih Diperakui

Manfaatkan kepakaran dan kepimpinan anda untuk membantu pendidik mengubah bilik darjah mereka menggunakan alatan Google.

Menjadi seorang ketua

Tonjolkan diri sebagai pemimpin dan kembangkan pengaruh anda kepada pendidik lain serta pelajar mereka.

Bina kemahiran latihan.

Kembangkan kemahiran anda sebagai jurulatih untuk membantu mengubah bilik darjah melalui teknologi.

Sertai komuniti pemimpin yang sealiran

Bekerjasama dengan komuniti rakan Jurulatih Diperakui dalam Kumpulan Google Jurulatih persendirian dan ditampilkan dalam Direktori EDU global Google for Education.

Langkah demi langkah

Ikuti langkah ini untuk menjadi Jurulatih Diperakui

1

Selesaikan Kursus Jurulatih

Kursus Jurulatih membentuk anda sebagai jurulatih dengan mempelajari dan memanfaatkan keupayaan anda untuk membuat serta menyampaikan rancangan latihan.

2

Selesaikan Penilaian Kemahiran Jurulatih

Ambil Penilaian Kemahiran Jurulatih untuk menilai kesediaan anda untuk melatih orang lain

3

Dapatkan Sijil Pendidik Tahap 1 & 2

Pastikan anda membincangkan asas program dengan kursus Asas dan Lanjutan.

4

Buat video dan serahkan permohonan jurulatih anda

Rakam video 3 minit untuk menunjukkan personaliti dan gaya mengajar anda serta serahkan permohonan anda

Dua wanita memandang komputer riba
Keperluan Berterusan

Kekalkan status Jurulatih Diperakui anda

 • Mengadakan dan melaporkan sekurang-kurangnya 12 sesi latihan/bimbingan setahun
 • Berkongsi idea dan sumber dengan komuniti jurulatih kami
 • Menyerahkan semula minat, termasuk penilaian kemas kini produk tahunan

Terokai soalan lazim

Lihat semua soalan lazim umum
Kembangkan semua Runtuhkan semua
 • Apa yang harus saya lakukan untuk memperoleh sijil saya?

  Untuk menjadi Jurulatih Diperakui, anda perlu melengkapkan enam langkah di bawah:

  1. Kursus Jurulatih Diperakui. Dengan melengkapkan kursus jurulatih kami, anda akan mendapat arahan tentang 1) Menghasil dan Menyampaikan Pelan Latihan yang Memberikan Inspirasi serta Berkesan dan 2) Membantu Pendidik Menggunakan Teknologi Google yang Transformatif ~8 jam. Kursus ini akan membantu anda untuk memperkukuhkan kemahiran latihan, kepimpinan dan hubungan antara perorangan yang menjadikan anda seorang jurulatih yang berkesan. Klik di sini untuk mengakses.

  2. Penilaian Kemahiran Jurulatih. Lulus Penilaian Kemahiran Jurulatih (~1 jam). Peperiksaan ini menguji pemahaman anda tentang Kursus Jurulatih dan pengetahuan tentang Google for Education. Klik di sini untuk mengakses.

  3. Pendidik Diperakui Google Tahap 2. Ambil peperiksaan Pendidik Diperakui Google Tahap 1 (2-3 jam) untuk menilai kebolehan anda dalam menyepadukan alatan Google ke dalam amalan pengajaran mereka untuk meningkatkan pengajaran dan pembelajaran. Peperiksaan ini akan membantu anda membina keyakinan diri semasa anda bekerja bersama pendidik dan alatan Google.

  4. Pendidik Diperakui Google Tahap 2. Ambil peperiksaan Pendidik Diperakui Google Tahap 2 (~3 jam) untuk mengetahui strategi terkini dalam menyepadukan rangkaian alatan Google for Education yang lebih luas dengan teknologi di dalam bilik darjah. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang peperiksaan Tahap 1 dan Tahap 2, sila lihat halaman Soalan Lazim.

  5. Rakam Video Jurulatih. Lakukan sesuatu yang berbeza dengan menyerahkan video 3 minit yang memperkenalkan diri anda sebagai jurulatih (masa persediaan ~2 jam). Pada minit pertama, tarik perhatian kami dengan menjelaskan tujuan anda ingin menjadi Jurulatih dan ciri yang menjadikan anda unik serta Googley! Dalam 2 minit terakhir video tersebut anda perlu mengajar penonton cara satu ciri suite produktiviti Google, Chromebook atau Chrome boleh digunakan secara inovatif dalam persekitaran bilik darjah atau institusi pengajian. Rakaman skrin diutamakan.

  6. Mohon! Serahkan permohonan keahlian anda dengan bahan di atas (~1 jam). Anda juga akan diminta untuk menjawab satu siri soalan pendek. Jawapan anda akan memberi kami pemahaman tentang pengalaman latihan anda, termasuk perancangan, pelaksanaan, penilaian dan pembinaan bahan pembelajaran.

 • Berapakah kos peperiksaan?

  Bayaran untuk peperiksaan Pendidik Diperakui Google Tahap 1 ialah $10, peperiksaan Pendidik Diperakui Google Tahap 2 ialah $25 dan Penilaian Kemahiran Jurulatih ialah $15.

 • Di manakah saya boleh dapatkan salinan sijil saya?

  Sijil dan lencana anda akan dihantar dengan e-mel ke alamat yang anda gunakan untuk mendaftar bagi mengambil peperiksaan anda. Jika anda tidak menerima salinan, sila semak folder spam anda.

 • Bilakah tarikh semakan permohonan untuk 2020?

  Permohonan diterima secara berperingkat. Anda sepatutnya menerima pemberitahuan tentang status permohonan kira-kira 4-6 minggu selepas serahan awal anda. Terima kasih atas kesabaran anda!

 • Apa yang harus saya lakukan untuk kekal sebagai Jurulatih Diperakui Google for Education?

  Untuk meneruskan keahlian anda sebagai Jurulatih Diperakui, anda harus mengadakan dan melaporkan sekurang-kurangnya 12 sesi latihan/bimbingan setahun dan menyerahkan semula minat anda dengan penilaian kemas kini produk tahunan. Kami juga sangat menggalakkan anda untuk berkongsi idea dan sumber dengan komuniti jurulatih kami menggunakan Kumpulan Google Jurulatih dan Workbench.

Dapatkan sokongan

Jika anda memerlukan bantuan dengan Program Jurulatih Diperakui, hubungi kami di bawah.

Terima kasih kerana mendaftar!

Beritahu kami lagi tentang minat anda.