Fortsätt till innehåll

Där undervisning och inlärning samlas

I Google Classroom finns allt för undervisning och inlärning på ett och samma ställe. Med vårt användarvänliga och säkra verktyg blir det enklare för pedagoger att hantera, mäta och berika inlärningsupplevelsen.

Allt på ett ställe

Få alla utbildningsverktyg på samma ställe och hantera flera klasser på en enda central plats.

Enkel att använda

Alla i skolgruppen kan komma igång med Classroom på några minuter.

Skapad för samarbete

Arbeta samtidigt i ett dokument med hela klasser eller prata ansikte mot ansikte i Google Meet.

Håll dig uppdaterad var du än är

Möjliggör undervisning och inlärning oavsett plats och enhet och ge klassen mer flexibilitet och mobilitet.

En ung pojke och flicka sitter hemma och arbetar tillsammans på en Chromebook-laptop.
Enkel att använda

Spara tid och förenkla vanliga uppgifter

Alla versioner

 • Byt från en klass till en hemuppgift till en elev med några få klick

 • Håll koll på elevernas framsteg i betygsboken och exportera poäng till skolans system för elevinformation (SIS)

 • Se till att betygsättningen är konsekvent och att eleverna har insyn med hjälp av bedömningskriterier som visas bredvid elevernas arbeten

 • Spara vanliga fraser i en anpassningsbar kommentarsbank

 • Förbered och schemalägg uppgifter, hemuppgifter och quiz för flera klasser

Betalutgåvor

 • Integrera verktyg för utbildningsteknik med Classroom-tillägg (tillgängligt med Teaching and Learning Upgrade och Education Plus)

En tavla med silhuetter av tre personer som ansluts till tre separata webbläsarfönster som representerar Google Dokument, Google Kalkylark och Google Presentationer. Längst ned i varje fönster finns cirklar med tecknade personer som representerar användare med skrivbehörighet.
En gul cirkel som innehåller en mindre gul cirkel i mitten, vilken i sin tur innehåller ett utropstecken. Den mindre cirkeln ansluts till två blå rektanglar på varsin sida om cirkeln. Rektanglarna innehåller avlånga rektanglar med rundade hörn som representerar text som delvis är markerad. Under den vänstra rektangeln och ovanför den högra rektangeln finns cirklar med tecknade personer och avlånga rektanglar med rundade hörn som representerar en konversation.
Berika

Förbättra elevernas inlärningsupplevelser

Alla versioner

 • Ge eleverna möjlighet att ändra tillgänglighetsinställningarna så att de kan lära sig på det sätt som passar dem bäst – till och med på olika språk

 • Se till att alla har koll på sina arbeten med att göra-listor för elever och att granska-sidor för lärare. Slutdatum visas även automatiskt i elevernas kalendrar när klassuppgifter skapas.

 • Ladda automatiskt upp dokument för skolarbeten som mallar och ge alla elever en egen kopia av en hemuppgift när den skapas

 • Ge eleverna möjlighet att kontrollera sina egna arbeten och hitta rekommenderade källhänvisningar genom att söka igenom dem mot flera hundra miljarder webbsidor och över 40 miljoner böcker med hjälp av plagiatrapporter

 • Tillåt att elever tar och skickar bilder på pappersbaserade hemuppgifter snabbt och enkelt med förbättrad fotografering

Betalutgåvor

 • Sök igenom elevernas inlämningar efter möjliga plagiat mot domänens lagringsplats med tidigare elevarbeten (tillgängligt med Teaching and Learning Upgrade och Education Plus)

Hantera

Enkel användning med verktyg för synlighet, insikter och kontroll

Alla versioner

 • Öppna granskningsloggar från Classroom direkt i administratörskonsolen för att undersöka händelser på djupet och identifiera prestanda- eller säkerhetsproblem

 • Använda rapporter för att undersöka problem, t.ex. vem som raderade en elev eller klass, och återuppta undervisningen online snabbt och enkelt

 • Ge service åt utbildningsgrupper av alla storlekar

Betalutgåvor

 • Skapa och hantera klasser i stor skala genom att synkronisera Classroom-klasslistorna från skolans system för elevinformation (SIS) med Elevate Data Sync (kommer snart, tillgängligt med Education Plus)

 • Installera verktyg för utbildningsteknik från tredje part hos flera lärare samtidigt med hjälp av Classroom-tillägg (tillgängligt med Teaching and Learning Upgrade och Education Plus)

 • Exportera Classroom-loggar till BigQuery och analysera användning, engagemang och mycket annat (tillgängligt med Google Workspace for Education Standard och Education Plus)

 • Välj mellan flera Classroom-uppgraderingar och utöka med ytterligare funktioner för din unika institution

En laptop är öppen. På skärmen visas ett fönster med kugghjul. Dokument flödar ut från laptopens ovansida. Laptopen är ansluten till en grön rektangel och en gul rektangel som båda innehåller cirklar med tecknade personer.
Ett lås inuti en blå sköld. Till vänster om skölden finns tio cirklar med tecknade personer inuti, blandat med ikoner för Google Dokument, Presentationer och Kalkylark. Till höger om skölden finns ett flöde med slumpmässiga bokstäver och siffror som representerar datakryptering.
Säker

Säkerhet och efterlevnad

 • Förlita dig på vårt globala nätverk med vår fullstack-säkerhet i flera lager som kan hantera stora skillnader i efterfrågan och en garanterad drifttid på 99,9 %

 • Upprätthåller de mest strikta globala utbildningsstandarderna för säkerhet och integritet och granskas regelbundet av externa organisationer

 • Använd Classroom helt utan annonser och utan att elevernas personliga uppgifter används för att skapa profiler för annonsinriktning.

 • Säkerställ att endast kontoinnehavare med en unik inloggning har åtkomst till en Google for Education-domän och begränsa all klassaktivitet till klassens medlemmar

”Av alla tekniklösningar som jag har använt i skolan har Google Classroom haft den största inverkan på undervisningen och inlärningen och jag märkte skillnad direkt.”

Ross Morrison McGill, @TeacherToolkit
Tre personer sitter runt ett bord med skolmaterial och en dator. Personen i mitten har händerna på tangentbordet. På skärmen visas ett skolarbete med namnet Biology (biologi).

Använd Classroom som en del av Google Workspace for Education och utforska olika utgåvor

Classroom ingår i Google Workspace for Education och fungerar smidigt med alla utgåvor.

Ett rutnät med appikoner för appar som fungerar #withClassroom

Använd dina favoritappar med Classroom

Tusentals lärargodkända appar kan integreras med Classroom för att få fart på kreativiteten och skapa oändliga möjligheter för inlärning.

En illustration av ett förstoringsglas som rör sig över ett webbläsarfönster. Runt om ikonerna finns det ett grönt fönster med en personikon och en blå pratbubbla.

Använda plagiatrapporter med Classroom

Med plagiatrapporter, som är tillgängliga via Classroom, kan lärare snabbt bedöma om ett arbete är ett plagiat, hjälpa eleverna att prestera på topp samt jämföra elevernas arbeten utan att tumma på integriteten.

Resurser

Utforska resurser som främjar utbildningsbehoven

Utforska resurser som främjar utbildningsbehoven

Om du använder Classroom i skolan rekommenderar vi att du registrerar dig för Google Workspace for Education. Classroom ingår redan i Google Workspace for Education och fungerar smidigt med samarbetsverktygen i Google Workspace.

Börja använda Classroom

Har du redan Google Workspace for Education? Logga in på Classroom för att komma igång med att hantera klasser i dag.

En närbild på en hand som håller en smartphone med mobilversionen av Google Classroom på skärmen.

Hantera Classroom på språng via appen