Fortsätt till innehåll

Ge nytt liv åt enheterna med Chrome OS Flex

Få ut mesta möjliga av befintlig maskinvara med Chrome OS Flex – det snabba, säkra och lätthanterliga operativsystemet med cloud first för Mac och PC.

Det snabbaste sättet att ge nytt liv åt gamla enheter

Uppgradera skolans befintliga enheter med ett enkelt och säkert molnbaserat operativsystem.

En dator med Chrome OS.

Modernisera enheter i några enkla steg

Ge en Mac eller PC nytt liv med Chrome OS Flex och Chrome Education Upgrade

Chrome OS Flex är en variant av Chrome OS som har utvecklats för att modernisera skolans befintliga PC- och Mac-enheter utan extra kostnad. Och det är enkelt att hantera Chrome OS Flex-enheter tillsammans med Chromebooks ni redan har. Precis som med Chromebooks görs all hantering och registrering via Chrome Education Upgrade och Googles administratörskonsol. När du har en av skolans enheter i närheten följer du dessa två steg för att komma igång.

STEG 1 AV 2

Berätta lite om dig själv

Vi samlar in den här informationen för att göra det lättare för dig att uppgradera enheterna till Chromebooks i framtiden.

Alla fält är obligatoriska.

Ange ditt förnamn
Ange ditt efternamn
Ange en giltig e-postadress
Välj befattning
Ange organisationens namn
Välj ett land
Vill du registrera dig och få de senaste nyheterna, erbjudandena och uppdateringarna från Google for Education?
Välj ett alternativ för frågan

Genom att skicka in det här formuläret intygar jag att jag vill bli kontaktad av Google och/eller Google for Education-partner om nyheter, produktuppdateringar och annan information om Google for Education.

STEG 2 AV 2

Ladda ned ditt nya operativsystem

Grattis till att ha fått tillgång till Chrome OS Flex på kanalen för utvecklare. När du har kommit igång får du en Installationsguide så att du kan börja köra operativsystemet på dina enheter.

En dator som laddar ned Chrome OS.

Svar på vanliga frågor

Vad är Chrome OS Flex?

Chrome OS Flex är ett enkelt, snabbt och lätthanterligt operativsystem med cloud first för Mac och PC. Det har utvecklats för att ge nytt liv åt äldre enheter och öka enheternas prestanda för effektivare undervisning och lärande.

Hur installerar jag Chrome OS Flex?

Allt du behöver för att installera Chrome OS Flex är en USB-enhet. Processen brukar ta cirka 20 minuter.

Steg 1: Skapa en startbar USB-enhet med Chrome OS Flex och använd den för att testa operativsystemet innan du installerar det.

Steg 2: När du är redo installerar du Chrome OS Flex på PC- eller Mac-datorn och ersätter det befintliga operativsystemet.

Steg 3: Implementera Chrome OS Flex på fler enheter i organisationen via USB-enheter eller nätverket.

Hur får jag ut mesta möjliga av Chrome OS?

Chrome OS är tillgängligt på Chromebook. Om du vill uppgradera från Chrome OS Flex till Chrome OS kan du utforska Chromebook-modeller för institutionen.