Dewan Ulang Kaji Bergerak

Dengan melengkapi bas sekolah dengan wifi, peranti dan sokongan pendidik, Dewan Ulang Kaji Bergerak membantu pelajar di seluruh AS—terutama komuniti luar bandar— mengakses lebih banyak waktu belajar di luar sekolah.

Seorang kanak-kanak di dalam bas sekolah sedang menatap Chromebook dengan penuh minat.

Menukar masa perjalanan menjadi masa pembelajaran

Walaupun guru semakin banyak memberi kerja sekolah yang memerlukan akses ke internet, berjuta-juta pelajar tidak mempunyai sambungan internet di rumah. 'Jurang Kerja Sekolah' ini memberi impak kepada pelajar keluarga berpendapatan rendah, terutama di kawasan yang lebih terpencil atau luar bandar yang menghadapi beban tambahan seperti perjalanan berulang-alik menaiki bas yang jauh.

Selepas program perintis permulaan di Carolina Utara dan Carolina Selatan, hasil awal menunjukkan peningkatan yang meyakinkan dalam kemahiran membaca serta matematik dan peningkatan kelancaran digital. Jadi kami mengembangkan Dewan Ulang Kaji Bergerak untuk mencapai beribu-ribu pelajar lagi di lebih daripada 16 daerah sekolah lagi, yang tertumpu kepada komuniti luar bandar.

Seorang kanak-kanak yang duduk di kerusi panjang bas sekolah sedang membuat kerja menggunakan komputer riba.

Memperluas akses

Daerah sekolah yang mengambil bahagian akan menerima penghala wifi mudah alih, pelan data dan peranti untuk membantu mengubah bas mereka menjadi ruang pembelajaran bergerak.

Seorang lelaki dan perempuan yang duduk di kerusi panjang di dalam bas sekolah sedang membuat kerja menggunakan komputer riba.

Memperluas sokongan

Bersama dengan akses kepada teknologi, pelajar juga akan memiliki akses kepada pendidik dalam bas yang boleh memberikan bantuan dengan tugasan dan aktiviti digital yang menarik.

Beberapa buah bas sekolah berbaris di tempat letak kenderaan.

Memperluas dalam komuniti

Kami juga bekerja dengan pegawai tempatan untuk menentukan cara Dewan Ulang Kaji Bergerak boleh membantu menyediakan sambungan internet untuk ahli komuniti di luar sekolah.

Penyokong program

Logo COSN dan logo Kajeet.

Terima kasih kerana mendaftar!

Beritahu kami lagi tentang minat anda.