The number 2 in a blue filled in circle.

Ambil langkah seterusnya dengan Pensijilan Pendidik Tahap 2

Tunjukkan kepakaran dan kemahiran pengaplikasian teknologi lanjutan anda dengan pensijilan Pendidik Tahap 2.

Pendidik muda dalam makmal bilik darjah yang sedang melihat tablet.

Ambil peperiksaan pensijilan anda

Sah selama 3 tahun schedule180 min payment$25

Jika anda seorang pendidik yang merupakan pengguna hebat alatan Google di bilik darjah anda, tunjukkan kemahiran pengaplikasian teknologi lanjutan anda dengan pensijilan Pendidik Tahap 2.

BAUCAR PENSIJILAN PENDIDIK TAHAP 2

Pilih platform kod baucar anda

Lihat contoh di bawah dan pilih kod baucar yang paling sesuai mewakili baucar anda untuk meneruskan proses pendaftaran pensijilan.

Contoh baucar Kryterion
Ayy22y2yzuDWeBBa
 • Mempunyai 16 aksara, abjad angka
 • Menggunakan kedua-dua huruf besar dan kecil
Pilih platform Kryterion
Contoh baucar ProctorU
54t5earg5y
 • Mempunyai 10 aksara, abjad angka
 • Semua huruf kecil
Pilih platform ProctorU

Perlukan lebih bantuan berkaitan pendaftaran? Lihat Soalan Lazim kami.

Langkah demi langkah

Ikut langkah ini jika anda sudah bersedia untuk mengambil peperiksaan

1

Buat akaun

Sediakan atau log masuk ke profil penguji anda dalam Kryterion.

2

Pilih peperiksaan

Daftar untuk mengambil peperiksaan anda dalam Kryterion. Peperiksaan tersedia untuk pembelian berdasarkan percubaan peperiksaan anda yang sebelumnya. Lihat Soalan Lazim kami tentang mengambil semula peperiksaan bagi mendapatkan butiran lanjut.

3

Terima bukti kelayakan peperiksaan

Tambahkan admin@myeducert.org pada kenalan anda. Anda akan dijemput untuk mengambil peperiksaan oleh penghantar e-mel ini apabila domain peperiksaan anda diperuntukkan (proses ini boleh mengambil masa sehingga 24 jam).

4

Lancarkan peperiksaan

Log masuk ke platform peperiksaan pensijilan dengan bukti kelayakan peperiksaan anda. Sila ingat bahawa ini ialah alamat e-mel yang berakhir dengan @myeducert.org, BUKAN akaun Google Workspace atau Gmail peribadi anda.

Dapatkan pengiktirafan

Jadikan diri anda seorang pendidik unggul, tunjukkan kemahiran anda pada resume anda dan kongsikan pada rangkaian profesional anda.

Tunjukkan kecekapan

Maju ke hadapan dalam pembangunan profesional anda sambil mengesahkan kecekapan anda menggunakan alatan Google untuk bilik darjah.

Tinggalkan kesan yang lebih besar

Pensijilan Pendidik Tahap 1 dan Tahap 2 ialah prasyarat program Penginovasi dan Jurulatih Diperakui Google, tempat anda boleh memimpin serta bekerjasama dengan pendidik lain.

" Saya suka memotivasi dan melibatkan pelajar dengan cara yang kreatif dan saya tahu yang saya boleh menemui lebih banyak cara yang menarik untuk melakukan perkara ini dengan menggunakan peralatan Google. Memperoleh Sijil Tahap 2 telah memberikan saya keyakinan yang lebih tinggi untuk membantu pelajar saya dan memberi impak yang lebih meluas kepada guru lain."

Jessica Loucks, Pakar Penyepaduan Teknologi, Connecticut
Seorang guru wanita menunduk di atas komputer riba di atas meja di dalam bilik darjah.
Kursus Latihan Lanjutan

Tidak pasti sama ada anda sudah bersedia untuk peperiksaan? Selesaikan Latihan Lanjutan untuk membuat persediaan.

Walaupun tidak wajib untuk peperiksaan pensijilan Tahap 2, Latihan Lanjutan membantu membina kecekapan dan menyediakan anda untuk mengambil peperiksaan.

Terokai soalan lazim

Lihat semua soalan lazim umum
Kembangkan semua Runtuhkan semua
 • Apakah perbezaan antara ProctorU and Kryterion?

  Anda akan menemukan dua platform pendaftaran yang tersedia untuk mendaftar bagi peperiksaan Pendidik Diperakui Google. Kedua-dua platform itu, Kryterion dan ProctorU, menuju ke peperiksaan pensijilan yang sama.

  Penguji kali pertama? Teruskan dan mendaftar menggunakan ProctorU (peperiksaan Tahap 1; peperiksaan Tahap 2). Sukakan pengalaman lama? Buat akaun Kryterion atau log masuk ke Kryterion. Kryterion akan tersedia untuk penguji bukan baucar sehingga 1 Julai 2020.

  Sudah memiliki baucar tetapi tidak pasti platform yang harus digunakan? Klik di sini untuk mendapatkan panduan.

  Arahan pendaftaran terperinci untuk setiap platform:

  ProctorU

  1. Buat akaun: Sediakan profil penguji dalam ProctorU (Peperiksaan Tahap 1; Peperiksaan Tahap 2).
  2. Pilih peperiksaan: Sebaik sahaja berada dalam ProctorU, klik “Jadualkan Sesi Baharu” dan pilih peperiksaan anda.
  3. Jadualkan peperiksaan: Pilih masa peperiksaan yang paling baik untuk anda — Atas Permintaan (uji serta-merta) atau tarikh lain.
  4. Lancarkan peperiksaan: Apabila masa tempahan anda tiba, "Lancarkan" peperiksaan anda dari dalam ProctorU. Tetingkap inkognito tidak diperlukan. Rujuk Pusat Sumber ProctorU untuk sebarang soalan tambahan.
  Kryterion
  1. Buat akaun Kryterion atau log masuk jika anda sudah pun mengambil peperiksaan menggunakan Kryterion.
  2. Dari halaman utama, pilih sama ada peperiksaan Pendidik Diperakui Google Tahap 1 atau Pendidik Diperakui Google Tahap 2.
  3. Daftar untuk peperiksaan. Anda akan menerima resit e-mel.
  4. Tambahkan admin@myeducert.org pada kenalan anda. Anda akan dijemput untuk mengambil peperiksaan anda daripada e-mel ini apabila domain peperiksaan anda sudah sedia (ini boleh mengambil masa sehingga 24 jam).
  5. Perhatikan e-mel daripada admin@myeducert.org dengan bukti kelayakan log masuk peperiksaan anda. E-mel ini akan mengandungi nama pengguna dan kata laluan peperiksaan anda dalam bentuk [YourKryterionID]@myeducert.org.
  6. Log masuk ke peperiksaan pensijilan pada tetingkap inkognito dengan bukti kelayakan peperiksaan anda, [YourKryterionID]@myeducert.org dan mulakan peperiksaan anda. Sila ingat bahawa ini BUKAN akaun Google Workspace atau Gmail peribadi anda.

 • Bagaimanakah cara membuat persediaan untuk peperiksaan?

  Terdapat dua cara yang berkesan untuk mempersiapkan diri anda bagi menghadapi peperiksaan pensijilan Tahap 1 dan 2 termasuk Latihan Asas serta Lanjutan, yang merangkumi semua bahan yang perlu anda ketahui. Jika anda ingin mencuba menjawab beberapa soalan, cuba soalan latihan untuk menguji pengetahuan anda sekarang.

 • Apa yang perlu saya lakukan untuk menjadi Pendidik Diperakui Google?

  Untuk menerima status Pendidik Diperakui Google, anda perlu lulus peperiksaan Tahap 1 atau Tahap 2 yang sepadan. Peperiksaan ini kebanyakannya merupakan peperiksaan berdasarkan prestasi yang menguji keupayaan anda menggunakan alatan Google for Education dalam suasana bilik darjah. Untuk mendaftar bagi mengambil peperiksaan, klik di sini.

 • Bagaimanakah cara berkongsi lencana pensijilan Pendidik Tahap 1 anda?

  Individu yang telah memperoleh sijil ini boleh mempamerkan status mereka menggunakan sijil dan lencana yang diperibadikan pada resume, portfolio, tapak web dan pelbagai lagi. Sentiasa labelkan status anda dengan tahap yang dicapai: Pendidik Diperakui Google Tahap 1. Sijil ini sah selama 36 bulan. Ketahui lebih lanjut

 • Bagaimanakah peperiksaan dibangunkan?

  Peperiksaan sijil Google Workspace dibangunkan mengikut proses pembangunan yang diterima di peringkat antarabangsa untuk memastikan kesahan, kebolehpercayaan dan kaitan. Fasa pembangunan peperiksaan termasuk:

  Definisi Domain Objektif - Objektif untuk peperiksaan ditentukan berdasarkan maklum balas peranan kerja yang diberikan oleh Pakar Isi Kandungan (SME) di dalam dan luar Google.

  Rangka tindakan - Setiap objektif diukur berdasarkan kepentingan objektif itu kepada peranan kerja keseluruhan.

  Pembangunan item - SME membangunkan item peperiksaan berdasarkan objektif dan rangka tindakan peperiksaan.

  Semakan teknikal - Setiap item peperiksaan disemak untuk memastikan ketepatan teknikal. Penyemak boleh termasuk pekerja Google atau pekerja organisasi Rakan Kongsi.

  Ujian Beta - Item peperiksaan dihantar kepada calon di bawah keadaan yang sama dengan peperiksaan akhir apabila diterbitkan. Ini membolehkan prestasi setiap item dinilai.

  Pemilihan item dan tetapan markah pemutus - Berdasarkan statistik yang dikumpulkan semasa ujian beta, item boleh disimpan untuk peperiksaan langsung atau ditolak. Sebaik sahaja item akhir ditentukan, SME berkumpul untuk menetapkan markah lulus untuk peperiksaan.

  Langsung - Penyedia penghantaran ujian bebas menghantar peperiksaan ke seluruh dunia, ke mana-mana tempat yang mempunyai sambungan Internet dan persekitaran bebas gangguan.

Hubungi pasukan sokongan kami

Kemukakan soalan dan cari jawapan untuk soalan tentang pensijilan serta peperiksaan Pendidik Tahap 1 Google.

Terokai privasi dan dasar peperiksaan

Semak perjanjian bukan pendedahan (NDA) peperiksaan

Terima kasih kerana mendaftar!

Beritahu kami lagi tentang minat anda.