Cari Kumpulan Pendidik Google berdekatan anda

Kumpulan Pendidik Google (GEG) mengumpulkan pendidik setempat bersama-sama secara bersemuka dan dalam talian untuk belajar, berkongsi dan memberikan inspirasi kepada satu sama lain.

Guru dalam Kumpulan Pendidik Google di India mendengar ceramah dengan penuh bersemangat semasa seminar.

Apakah itu Kumpulan Pendidik Google?

GEG menghubungkan pendidik yang berdedikasi untuk membincangkan manfaat teknologi bagi sekolah, bilik darjah dan komuniti di seluruh dunia—baik di dalam mahupun di luar talian, iaitu pada acara yang dijalankan di kawasan anda. Kumpulan ini menyediakan forum untuk pendidik bekerjasama, berkongsi dan menyokong satu sama lain.

Sesiapa sahaja boleh menyertainya

Anda mungkin seorang pengetua, pentadbir sekolah, profesor, pelajar atau hanya seseorang yang berminat untuk menggunakan produk Google untuk menggalakkan pembelajaran.

Dijalankan oleh pendidik dan individu seperti anda

Setiap kumpulan diselaraskan oleh pemimpin GEG sukarelawan setempat dan bebas sepenuhnya daripada perbadanan Google.

Hadiri acara secara percuma, di dalam dan di luar talian

Ikuti kumpulan di Google+ untuk mendapatkan kemas kini dan berjumpa dengan ahli secara bersemuka pada acara GEG yang akan datang berdekatan anda. Semua acara GEG adalah percuma.

“Saya menyertai GEG untuk [berhubung dengan] rangkaian puluhan ribu pendidik diperakui lain di seluruh dunia. Saya boleh menghantar mesej kepada salah satu daripada kumpulan saya, seperti 'Saya cuba mencari cara untuk membantu pelajar saya memahami tempat pelbagai peristiwa penting dalam sejarah berlaku menggunakan Google Earth,’ dan belajar cara pendidik lain melakukannya di dalam bilik darjah mereka.”

Donnie Piercey, Guru Kajian Sosial dan Pakar Integrasi Teknologi, Sekolah Swasta Eminence
Peta statik dunia yang menunjukkan bilangan Kumpulan Pendidik Google di seluruh dunia pada tahap tinggi.

Sertai kumpulan berdekatan anda

Terokai Kumpulan Pendidik Google untuk bertemu pendidik di kawasan anda yang menggunakan penyelesaian Google untuk menggalakkan pembelajaran di sekolah, bilik darjah dan komuniti.

Berita dan cerita Kumpulan Pendidik Google

Donnie Piercey, guru gred lima dan Pendidik Diperakui Google, menggunakan teknologi untuk mengubah pembelajaran pelajar. (Kredit foto: James Allen, Sekolah Eminence)

Ajar mengapa dan bukan bagaimana: Ilmu yang saya peroleh daripada latihan pensijilan Google

Donnie Percy, guru kajian sosial dan pakar integrasi teknologi, berkongsi kejayaannya menjadi Pendidik Diperakui Google (PDG). Beliau juga berkongsi cerita tentang cara kursus PDG menyemarakkan pembelajaran dan kreativiti di dalam bilik darjahnya melalui teknologi.

Mulakan

Bermula dengan Kumpulan Pendidik Google

Bekerjasama, berkongsi dan dapatkan sokongan daripada pendidik lain melalui acara dan bengkel setempat di kawasan anda.