Edmontonin julkisrahoitteisten koulujen yhteistoiminnallista oppimista kehitetään G Suite for Educationin avulla

Haaste

Edmontonin julkiset koulut halusivat laajentaa innovatiivisia ohjelmiaan antamalla oppilaiden ja opettajien käyttöön helppokäyttöiset verkkoyhteiskäyttötyökalut. Koulupiirin käytössä oli koulun ylläpitämät sähköpostitilit ja hyötyohjelmia, mutta tekniikan ja verkkoyhteiskäyttötyökalujen käyttömahdollisuudet olivat kuitenkin rajalliset. Oppilaat saattoivat käyttää koulupiirin langatonta verkkoa, mutta ohjelmien ja työkalujen käyttö edellytti suojattua VPN-yhteyttä. Lisäksi erilaiset käyttöjärjestelmät ja ohjelmistot aiheuttivat opettajille harmaita hiuksia. Opettajat halusivat luoda yhtenäisen ja yhteistyöhön kannustavan oppimisyhteisön, jossa oppilaiden välinen yhteistyö on helppoa sekä oppilaiden ja opettajien välinen vuorovaikutus hyödyllistä.

"Monet opettajat ovat kommentoineet, että G Suitelle olisi ollut tarvetta heidän työssään jo aikoja sitten. Sen ansiosta oppilaat oppivat paremmin ja osallistuvat enemmän."

Terry Korte, Teknologiaintegraation suunnittelun koordinaattori

Ratkaisu

Edmontonin julkisissa kouluissa otettiin käyttöön G Suite for Education (aiemmin Google Apps for Education) ‑pilottiohjelma, jota vähitellen laajennettiin. Odotukset ylittyivät ja ohjelmasta saatiin erittäin hyvää palautetta. G Suiteen siirtymisen jälkeen yhteistyö on alkanut kukoistaa koko koulupiirissä. Oppilaat ja opettajat bloggaavat kirjoista, ratkaisevat laskutehtäviä Google Sheetsissä ja jakavat tutkimusprojekteja ja kyselyitä Google Docsissa. Lisäksi he luovat Google Sitesin avulla sivustoja, joissa on linkkejä, kuvia ja videoita. G Suiten ansiosta ei tarvitse enää käsitellä mobiililaitteiden lukuisia erilaisia käyttöjärjestelmiä ja ohjelmia. Opettajat voivat kerätä ja jakaa oppimateriaaleja entistä sujuvammin ja tehokkaammin, ja he voivat seurata oppilaiden tehtäviä aiempaa paremmin. Ennen kaikkea G Suite on vienyt oppilaiden luovuuden uusiin ulottuvuuksiin ja innostanut heitä oppimaan ja tekemään yhteistyötä.

Kiitos tilauksesta!

Kerro meille enemmän kiinnostuksen kohteistasi.