Siirry sisältöön

Onko sinulla kysyttävää? Me autamme.

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki
 • Miten rekisteröidytään Taso 1- / Taso 2 ‑kokeisiin?

  Seuraa tämän dokumentin ohjeita, jos sinulla on kuponki tai maksat credit-kortilla.

  Huom. Aloita aina Opettajien ohjekeskuksesta, vaikka sinulla olisikin jo Kryterion-tili.

 • Miten valmistaudun kokeeseen?

  Taso 1‑ ja Taso 2 ‑sertifiointikokeisiin voi valmistautua esimerkiksi suorittamalla peruskoulutuksen ja jatkokoulutuksen, joissa käsitellään tarvittavia osa-alueita. Voit testata taitojasi tekemällä kurssien kertauskokeet.

 • Miten minusta voi tulla Google-sertifioitu kouluttaja?

  Google-sertifioiduksi kouluttajaksi pääseminen edellyttää, että läpäiset vastaavan Taso 1‑ tai Taso 2 ‑kokeen. Kokeissa testataan, miten hyvin osaat hyödyntää Google for Education ‑työkaluja opetuksessa.

  Rekisteröidy kokeeseen seuraamalla tämän asiakirjan ohjeita, jos sinulla on kuponki tai maksat credit-kortilla.

 • Miten voin käyttää Kouluttaja Taso 1- tai Kouluttaja Taso 2 ‑sertifioinnin tunnusta?

  Sertifioinnin saaneet henkilöt voivat kertoa nimikkeestään julkisesti lisäämällä yksilöllisen sertifikaattinsa ja tunnuksensa esimerkiksi ansioluetteloon, portfolioon tai verkkosivustolle. Ilmoita sertifiointinimikkeesi yhteydessä aina saavuttamasi taso: Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1 tai Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2. Sertifioinnit ovat voimassa 36 kuukautta.

 • Miten kokeet kehitettiin?

  Google Workspace ‑sertifiointikokeet on kehitetty kansainvälisesti hyväksytyn kehitysprosessin avulla kokeiden validiteetin, luotettavuuden ja relevanssin varmistamiseksi. Kokeen kehitysvaiheita ovat:

  Tavoitteiden määrittely – Kokeen tavoitteet perustuvat palautteeseen, jota saadaan käytännön työtä tekeviltä aihepiirin asiantuntijoilta (niin Googlen omilta kuin ulkopuolisiltakin asiantuntijoilta).

  Suunnitelma – Jokaista tavoitetta arvioidaan sen perusteella, mikä sen merkitys on kokonaisuutena käytännön työn kannalta.

  Kokeen kohtien laatiminen – Alan asiantuntijat laativat kokeen kohdat kokeen tavoitteiden ja suunnitelman perusteella.

  Tekninen tarkistus – Kokeen jokainen kohta tarkistetaan, jotta niiden tekninen virheettömyys voidaan varmistaa. Tarkistajat voivat olla Googlen tai kumppaniorganisaatioiden työntekijöitä.

  Betatestaus – Osallistujat näkevät kokeen kohdat samanlaisessa ympäristössä kuin lopullisessa julkaistussa kokeessa. Näin voidaan arvioida jokaisen kokeen kohdan toimivuutta.

  Kohtien valinta ja pisterajan määrittäminen – Betatestauksen aikana kerättyjen tilastotietojen perusteella kohtia voidaan käyttää varsinaisessa kokeessa tai niitä voidaan jättää pois. Kun lopullisista kohdista on päätetty, alan asiantuntijat määrittävät kokeen vähimmäispistemäärän.

  Julkaiseminen – Itsenäinen palveluntarjoaja toimittaa kokeen eri puolille maailmaa. Koe voidaan suorittaa missä tahansa, missä on internetyhteys ja häiriötön ympäristö.

 • Onko kokeissa erityisiä vaatimuksia ja edellytetäänkö tietyn selaimen käyttöä?

  Kyllä, sertifiointikokeissa on käytettävä Chromen uusinta versiota. Päivitä selain, jos kokeen aloittaminen ei onnistu. Kokeen aikana on myös käytettävä verkkokameraa, jotta koetilannetta voidaan valvoa. Varmista ennen kokeen aloittamista, että sinulla on toimiva verkkokamera.

 • Minkälainen verkkokamera kouluttajakokeissa tarvitaan?

  Sertifioitu kouluttaja ‑kokeissa ei tarvita erityistä verkkokameraa, vaan kannettavan tietokoneen tai pöytäkoneen verkkokamera riittää, kunhan ympäristö on hyvin valaistu.

  Ennen kokeen alkua sinun on otettava verkkokameralla kuva itsestäsi ja kuvallisesta henkilöllisyystodistuksestasi. Automaattinen valvontajärjestelmä käyttää verkkokameraa kokeen aikana, jotta voimme seurata edistymistä ja varmistaa koeympäristön luottamuksellisuuden.

 • Voinko ostaa yhdellä kertaa useita Sertifioitu kouluttaja ‑kokeita tai ‑kuponkeja?

  Organisaatiot voivat ostaa kuponkeja suoraan Kryterionilta tämän linkin kautta. Kuponkien hinta on sama kuin kokeen hinta.

  • Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1: 10 $
  • Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2: 25 $
  • Valmennustaitojen arviointi: 15 $
 • Milloin saan koetulokseni?

  Kaikki lähetetyt kokeet tarkistetaan ja arvostellaan huolellisesti, jotta voidaan varmistaa, että käytäntöjä on noudatettu. Saat koetuloksesi kolmen arkipäivän kuluessa kokeen suorittamisesta.

  Koetulokset lähetetään osoitteesta gfe-certifications@google.com, joten tarkista kaikki sähköpostikansiosi ja valtuuta tästä osoitteesta tulevat viestit mahdollisuuksien mukaan. Jos et saa tuloksia kolmen arkipäivän kuluessa, ota yhteyttä sertifioinnin tukitiimiin https://support.google.com/a/contact/certification.

 • Mistä löydän sertifikaattini ja tunnukseni?

  Linkki digitaaliseen sertifikaattiisi ja tunnukseesi lähetetään sähköpostitse osoitteeseen, jonka ilmoitit kokeeseen rekisteröityessäsi. Jos et saanut viestiä, tarkista roskapostikansiosi tai hae tiedosto sertifiointialustalta.

  Lataa tunnuksesi seuraamalla näitä ohjeita.

 • Milloin voin uusia kokeen?

  Jos et läpäissyt koetta, voit uusia sen kolmen päivän kuluttua. Jos et pääse läpi toisella kerralla, voit uusia kokeen seitsemän päivän kuluttua. Jos et pääse läpi kolmannella kerralla, voit uusia kokeen 14 päivän kuluttua. Jos et pääse läpi neljännelläkään kerralla, sinun on odotettava 30 päivää. Tämän jälkeen tili nollaantuu, ja voit tehdä kokeen uudelleen. Jokainen osallistumiskerta on maksullinen.

 • Kuinka usein Taso 1- ja Taso 2 ‑sertifiointi on uusittava?

  Sertifiointikokeet on suoritettava 36 kuukauden välein. Saat sertifioinnin uusimisesta ilmoituksen sähköpostiisi kaksi kuukautta ennen viimeistä voimassaolopäivää.

 • Mitä erityisjärjestelyjä Kouluttaja Taso 1‑ ja Kouluttaja Taso 2 ‑kokeisiin on saatavilla?

  Osallistujat voivat käyttää kokeen aikana Chrome-selaimen monia eri työkaluja. Lue lisää täältä. Ne käyttäjät, joilla on terveydellinen syy tietyn apukeinon käyttöön, voivat saada lisäaikaa kokeen tekemiseen.

 • Voinko saada Google-sertifioitu kouluttaja ‑sertifikaatin eri kielellä?

  Et voi. Järjestelmän rajoitusten vuoksi sertifikaatit voidaan toimittaa vain sillä kielellä, jolla koe on tehty.

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki
 • Miten saan sertifikaatin?

  Sertifioiduksi valmentajaksi hakemisessa on seitsemän vaihetta:

  1. Sertifioitu valmentaja ‑kurssi: Valmentajakurssilta saat ohjeita 1) motivoivien ja tehokkaiden valmennussuunnitelmien luomiseen ja toteutukseen ja 2) opettajien tukemiseen Googlen käänteentekevien teknologioiden käytössä (n. 8 tuntia). Kurssin avulla voit kehittää valmennus‑, johtamis‑ ja vuorovaikutustaitojasi, jotka tekevät sinusta hyvän valmentajan. Pääset kurssille klikkaamalla tästä.

  2. Valmennustaitojen arviointi: Valmennustaitojen arvioinnin suorittaminen hyväksytysti (n. 1 tunti). Tässä kokeessa testataan valmentajakurssiin ja Google for Educationiin liittyvää osaamistasi. Pääset kokeeseen klikkaamalla tästä.

  3. Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1: Osallistu Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1 ‑kokeeseen (2–3 tuntia). Kokeessa arvioidaan, miten hyvin osaat soveltaa Googlen työkaluja opetuksen ja oppimisen tehostamiseksi. Kokeesta saat lisää itseluottamusta opettajien kanssa työskentelyyn ja Googlen työkalujen käyttämiseen.

  4. Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2: Osallistu Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2 ‑kokeeseen (n. 3 tuntia). Kokeesta opit uusimpia strategioita, joilla Google for Educationin monia työkaluja ja teknologioita voidaan hyödyntää ryhmäopetuksessa. Lisätietoja Taso 1- ja Taso 2 ‑kokeista on Usein kysyttyä ‑sivulla.

  5. Kouluttajavideo: Tuo esiin osaamisesi lähettämällä 2–3 minuutin mittainen video, jossa kerrot, miten jotain Google Workspace for Educationin tuotetta, Chromebookeja tai Chromea voi käyttää ryhmä- tai kouluopetuksessa innovatiivisesti.

   Videon arviointikriteerit:

   1. Video on 2–3 minuutin mittainen. Jos kesto on yli 3 minuuttia, hakemus hylätään.
   2. Videon aiheena on jokin Google Workspace for Educationin tuote, Chromebookit tai Chrome.
   3. Videossa kuvattuja ohjeita ja vaiheita on helppo seurata.
   4. Hakija osoittaa, miten tuotteita voi käyttää ryhmä- tai kouluopetuksessa innovatiivisesti.
   5. Ruutukaappausvideot katsotaan eduksi.

  6. Ammatillinen kehitys: Mainitse 3–5 tärkeintä Googleen liittyvää ammatillista kehitysmahdollisuutta, jota olet ollut vetämässä viime vuoden aikana. Se voi olla esimerkiksi podcast, blogi, koulutusmateriaali, verkkokurssi tai koulutusistunto. Ilmoita päivämäärät, aiheet ja muut tukimateriaalit.

  7. Hakemuksen lähettäminen: Lähetä jäsenhakemuksesi ja liitä mukaan yllä kuvatut materiaalit (n. 1 tunti). Sinua pyydetään myös vastaamaan lyhyeen kysymyssarjaan. Vastausten avulla saamme käsityksen valmentajakokemuksestasi ja valmiuksistasi suunnitella, hyödyntää, arvioida ja laatia oppimateriaaleja.

 • Kuinka paljon kokeet maksavat?

  Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1 ‑koe maksaa 10 dollaria, Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2 ‑koe maksaa 25 dollaria ja Valmennustaitojen arviointi maksaa 15 dollaria.

 • Mistä saan sertifikaattini?

  Sertifikaattisi ja tunnuksesi lähetetään sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitit kokeeseen rekisteröityessäsi. Jos et saanut viestiä, tarkista roskapostikansiosi.

 • Mitkä ovat hakemusten tarkistuspäivät?

  Hakemuksia tarkastetaan jatkuvasti joka kuukausi. Hakujakso sulkeutuu kuukauden viimeisenä keskiviikkona. Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat ilmoituksen sen tilasta noin 4–6 viikon kuluttua. Kiitos kärsivällisyydestäsi!

 • Mitä minun on tehtävä, jotta voin pitää jatkossakin Google for Education ‑sertifioidun valmentajan nimikkeen?

  Kouluttajan uudelleensertifiointiprosessi (12 koulutustilaisuuden järjestäminen ja tuotepäivitysarvioinnin suorittaminen) EI ole tällä hetkellä pakollinen Kouluttaja-nimikkeen säilyttämiseksi.

  Vaikka koulutusten raportointi ei tällä hetkellä ole pakollista, suosittelemme kirjaamaan kaikki koulutuksia koskevat tiedot Edu Activity App -sovellukseen. Voit koota useita koulutuksia koskevat tiedot yhteen ja lähettää ne säännöllisesti sinulle parhaiten sopivina ajankohtina (esimerkiksi kuukausittain, neljännesvuosittain tai viikoittain).

 • Onko minun suoritettava perus- ja jatkokoulutuskurssit osana Sertifioitu valmentaja ‑hakemusta?

  Ei. Perus- ja jatkokoulutuskurssit eivät ole pakollisia, mutta niiden avulla voit syventää osaamistasi, vastata esimerkkikysymyksiin ja valmistautua kokeeseen. Voit testata taitojasi tekemällä kurssien kertauskokeet.

  Tason 1 ja 2 kokeet on suoritettava hyväksytysti ennen kuin voit hakea sertifioiduksi valmentajaksi.

 • Keneen voin ottaa yhteyttä, jos minulla on ongelmia koealustaan sisäänkirjautumisessa?

  Täytä tämä lomake.

 • Kuinka kauan minun pitää odottaa, jotta voin uusia hylätyn kokeen?

  Jos et läpäissyt koetta, voit uusia sen kolmen päivän kuluttua. Jos et pääse läpi toisella kerralla, voit uusia kokeen seitsemän päivän kuluttua. Jos et pääse läpi kolmannella kerralla, voit uusia kokeen 14 päivän kuluttua. Jos et pääse läpi neljännelläkään kerralla, sinun on odotettava 30 päivää. Tämän jälkeen tili nollaantuu, ja voit tehdä kokeen uudelleen. Jokainen osallistumiskerta on maksullinen.

 • En ole saanut hakemuksestani vahvistusviestiä tai sähköposti-ilmoituksia.

  Lisää grants@eresources.com luotettuihin yhteystietoihisi. Kaikki viestit tulevat tästä osoitteesta. Jos et edelleenkään saa päivityksiä, ota yhteyttä osoitteeseen gfe-trainer-program@google.com.

 • Edellyttääkö ohjelmaan hakeminen voimassa olevaa sertifiointia?

  Kyllä, hakeminen edellyttää voimassa olevaa Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1‑, Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2‑ tai Valmennustaitojen arviointi ‑sertifiointia. Hyväksymme myös voimassa olevan Valmentajan perusteet ‑sertifioinnin. Huomaa, että Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1‑, Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2‑ ja Valmennustaitojen arviointi ‑sertifioinnit ovat voimassa 36 kuukauden ajan kokeiden läpäisemisestä.

 • Mitä tapahtuu, jos hakemustani ei hyväksytä tarkistuskierroksen aikana?

  Voit hakea uudelleen seuraavien tarkistuskierrosten aikana. Odotusaikaa ei ole. Nämä ovat yleisimmät syyt hakemusten hylkäämiseen:

  • Hakijan jakamat dokumentit ja videot eivät ole katsottavissa. Varmista, että materiaalisi ovat julkisia verkossa.
  • Hakijalla ei ole riittävästi aikaisempaa koulutuskokemusta. Toivomme hakijoilta monipuolista kokemusta Google-koulutusten pitämisestä.
 • Jos minut hyväksytään ohjelmaan, mitä nimikettä voin käyttää?

  Käytä aina oikeaa brändiä: Google for Education ‑sertifioitu valmentaja.

 • Minulla on Valmentajan perusteet ‑sertifiointi. Onko tästä minulle hyötyä, kun haen ohjelmaan?

  Voimassa olevalla Valmentajan perusteet ‑sertifioinnilla voidaan korvata Valmennustaitojen arviointi ‑sertifiointi haettaessa ohjelmaan.

 • Millainen on Google-sertifioidun valmentajan uudelleensertifiointikäytäntö?

  Sertifiointi uusitaan kerran vuodessa, kun keräämme edellä mainitut tiedot. Valmentajan sertifiointi poistetaan tilapäisesti käytöstä, jos hän ei ole suorittanut vaadittuja tehtäviä. Valmentajat saavat tarkempia tietoja uudelleensertifiointiprosessista lokakuun aikana, koska vaatimukset voivat vaihdella vuodesta toiseen.

 • Onko sinulla muuta kysyttävää?

  Lähetä sähköpostia osoitteeseen gfe-trainer-program@google.com

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki
 • Miten innovaattoriksi haetaan?

  Hakuaika alkaa määräajoin, ja siitä ilmoitetaan tällä sivulla. Hakemus sisältää kohtia, joiden avulla voit osoittaa koulutusalaa koskevan luovuutesi, innovointikykysi, kokemuksesi ja johtajuutesi.

 • Mikä on innovaatioprojekti ja edellytetäänkö sellaista?

  Kaikki sertifioidut innovaattorit tekevät tiivistä yhteistyötä Googlen ja toisten innovaattoreiden kanssa, kun he toteuttavat, hallinnoivat ja dokumentoivat luovia koulutusprojekteja. Kannustamme innovaattoreita tekemään projekteissa yhteistyötä muiden innovaattoreiden kanssa ja valitsemaan projekteja, jotka inspiroivat muita kouluttajia ja oppilaita ja vaikuttavat heihin.

 • Mitä kokeita minun on suoritettava, jotta minusta tulee sertifioitu innovaattori?

  Sinun on suoritettava Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2 ‑koe hyväksytysti ennen kuin voit hakea sertifioiduksi innovaattoriksi.

 • Missä ja milloin Google for Education Innovation Academy ‑tapahtumat järjestetään?

  Sertifioitu innovaattori ‑ohjelmaan ei tällä hetkellä oteta vastaan hakemuksia. Tältä sivulta näet ohjelmaa koskevat uudet ilmoitukset.

 • Kuinka pysyn aktiivisena innovaattorina ensimmäisen vuoden jälkeen?

  Google for Education ‑sertifioidut innovaattorit voivat pysyä aktiivisena kolmella eri tavalla:

  (1) jatkamalla työskentelyä valitsemassaan merkittävässä innovaatioprojektissa

  (2) innostamalla ihmisiä hyödyntämään Google-teknologioita koulutuksen kehittämisessä

  (3) johtamalla Google-ohjelmia, joilla edistetään innovointia ja muutosta innovaattorin omassa koulussa tai koulutusjärjestelmässä.

 • Miten hakemukset arvioidaan?

  Toiset Google-sertifioidut innovaattorit arvioivat hakemukset. Jos haluat tukea hakemuksesi suunnitteluun, tilaa päivitykset täältä.

 • Mitä kustannuksia Innovation Academyyn osallistumiseen liittyy?

  Google for Education ‑sertifioitu innovaattori ‑ohjelma on maksuton mahdollisuus ammatilliseen kehittymiseen. Hyväksyttyjen kohortin jäsenten on maksettava majoituksensa ja matkansa Googlen toimipisteeseen kohortin kolmipäiväisen tapahtuman aikana. Stipendirahoitusta on saatavilla.

 • Voinko saada palautetta hakemuksestani, jos sitä ei hyväksytä?

  Voit saada palautetta jakamalla haastevideosi ja hakemukseen sisältyvät lyhyiden kysymysten vastauksesi #GoogleEI-yhteisössä.

 • Miksi Google rajoittaa kunkin kohortin osallistujien määrää?

  Rajoitamme kohorttiin pääsevien innovaattoreiden määrää kahdesta pääasiallisesta syystä:

  (1) laadukkaan kokemuksen varmistamiseksi sekä

  (2) yhteisöllisyyden luomiseksi. Myös tilan rajallisuus vaikuttaa asiaan.