Esteettömyyttä jokaiselle oppilaalle

Kun kaikki oppilaat voivat osallistua kokonaisvaltaisesti oppimiskokemukseen kukin omalla tavallaan, kaikki hyötyvät. Tästä syystä Google for Education ‑tuotteiden suunnittelussa huomioidaan esteettömyys – jotta jokainen oppilas voisi oppia, inspiroitua ja päästä parhaimpaansa.

10–13-vuotias oppilas kuuntelee opetusta keskittyneen näköisenä Chromebookin ja kuulokkeiden avulla.

Osallistumismahdollisuuksia kaikille tarpeista ja oppimistyylistä riippumatta

Vaikka oppilaat ovat kaikki samassa luokassa, he oppivat eri tavoin. Tavoitteenamme on tukea kaikkia oppilaita, joten suunnittelemme teknologiaa, jonka avulla opettajien on entistä helpompi vastata kunkin oppilaan tarpeisiin, myös heidän, joilla on näkö- tai kuulovamma, fyysisiä vammoja tai erilainen tapa käsitellä uutta tietoa.

Me Googlella uskomme, että esteetön suunnittelu ei ole sen kummempaa kuin vain hyvää suunnittelua. Google for Education ‑tuotteiden suunnittelussa huomioidaan esteettömyys, jotta jokainen oppilas voisi oppia, inspiroitua ja päästä parhaimpaansa.

Työkaluja kaikille oppilaille

Strategioiden kehittäminen elinikäisen oppimisen tueksi

Kun oppilailla on pääsy tarvitsemiinsa työkaluihin ja taidot niiden käyttämiseen, heidän itseluottamuksensa paranee ja he pystyvät kehittämään oppimisstrategioita, joista on hyötyä heille koko elämän ajan. Esimerkiksi G Suiten visuaalisten apuvälineiden, tekstitysten ja reaaliaikaisen yhteiskäytön avulla voidaan purkaa oppimisen esteitä. Näin oppimismahdollisuudet pystytään tuomaan kaikkien oppilaiden ulottuville riippumatta siitä, onko heidän rajoitteensa pysyvä vai tilapäinen tai tarvitsevatko he oppimiseen erityisympäristön.

Oppilas seuraa oppituntia keskittyneen näköisenä puhelimen tai tabletin ja kuulokkeiden avulla.
Oppilas käyttää Android-tabletin näppäimistöä.
Yksilöllinen oppiminen

Inspiroivat kokemukset kaikkien oppijoiden ulottuville

Kun oppilaille tarjotaan vaihtoehtoisia tapoja käyttää teknologiaa ja tehdä tehtäviään, jokainen oppilas voi löytää itselleen sopivia oppimispolkuja. Esimerkiksi Chromebookin ChromeVox ja Teksti puhuttuna ‑toiminto auttavat oppilaita, jotka tarvitsevat visuaalista tai auditiivista tukea, mutta tarjoavat samalla kaikille oppilaille erilaisia tapoja päästä tiedon äärelle. Kun oppilaan omat asetukset on kerran määritetty Chromebookiin, niitä käytetään aina, kun hän kirjautuu jollekin laitteelle. Tämä säästää aikaa ja antaa oppilaiden keskittyä oppimiseen.

Osallistavat kokemukset

Osallistumisen ja onnistumisen kokemuksia jokaiselle oppilaalle

Jokainen oppilas tuo luokkaan omat vahvuutensa, näkemyksensä ja tarpeensa. Google for Education ‑tuotteet auttavat kaikkia oppilaita oppimaan luokkatovereidensa rinnalla, tarvittiinpa sitten suurempaa tekstiä, puhekirjoitusta tai pistekirjoituksen tukea. Chrome-laajennukset tarjoavat entistä suurempia mahdollisuuksia yksilöllisten ja osallistavien oppimiskokemusten luomiseen.

Tyttö seuraa opetusta käsi pohdiskelevasti leualla.

"Jos se sopii erityislapsille, se sopii kaikille. Toimivat strategiat ovat juuri sellaisia – toimivia."

Suley Castillo, Neuvova valmentaja, Dallasin itsenäinen koulupiiri

Lue lisää Googlen esteettömyysominaisuuksista ja ‑työkaluista

Lataa ja jaa G Suiten ja Chromebookien sisäänrakennettuja esteettömyysasetuksia ja ‑ominaisuuksia sekä saatavilla olevia Chrome-laajennuksia käsittelevä pikaopas.

Lataa pikaopas

Tutustu G Suiten, Chrome-käyttöjärjestelmän ja Chromebookien esteettömyysominaisuuksiin

Esteettömyysominaisuuksiin liittyvät kysymyskortit
G Suite for Education
Tue oppimista ja ymmärtämistä sisäänrakennettujen ominaisuuksien avulla

Tutustu Docsin, Sheetsin, Formsin ja Slidesin kaltaisiin G Suite ‑sovelluksiin, joiden avulla opetuksessa voidaan huomioida erilaisia oppimistarpeita ja ‑tyylejä omaavat oppilaat.

Tutustu g suiten ominaisuuksiin
Chrome-käyttöjärjestelmä ja Chromebookit
Muokatut asetukset kaikkien ulottuvilla eri laitteilla

Tutustu Chromebookien muokattaviin ominaisuuksiin, joiden avulla voit tuoda sisällöt kaikkien oppijoiden ulottuville heidän oppimistyyliinsä soveltuvalla tavalla.

Tutustu Chromebookin ominaisuuksiin

Aloita

Katso, miten Google voi auttaa

Ota yhteyttä asiantuntijaan, joka auttaa sinua valitsemaan oppilaidesi tarpeisiin sopivat tuotteet ja ominaisuudet.

Tutustu esteettömyysominaisuuksiin ja ‑työkaluihin

Lataa ja jaa G Suiten ja Chromebookien esteettömyysominaisuuksia käsittelevä pikaopas.

Kiitos tilauksesta!

Kerro meille enemmän kiinnostuksen kohteistasi.