A blue, yellow, and green outlined circle. A red T is inside the circle.

Som certifierad utbildare hjälper du pedagoger att få ut så mycket som möjligt av Googles verktyg

Certifierade utbildare ger pedagoger möjlighet att lära sig och använda produkterna från Google for Education för att göra klassrumsundervisningen effektivare, förbättra elevernas resultat och skapa goda ledaregenskaper.

Tre kvinnor tittar på en laptopskärm under en konferens.

Bli certifierad utbildare

Använd din expertis och ditt ledarskap för att hjälpa pedagoger att förändra undervisningen med hjälp av Googles verktyg.

Bli ledare

Utmärk dig själv som ledare och öka din påverkan på andra pedagoger och elever.

Utveckla dina färdigheter som utbildare

Utveckla dina färdigheter som utbildare för att förändra undervisningen med hjälp av teknik.

Gå med i en grupp med likasinnade ledare

Samarbeta med andra certifierade utbildare i en privat Google-grupp för utbildare och visa upp er i den globala EDU-katalogen för Google for Education.

Steg för steg

Följ dessa steg för att bli certifierad utbildare

1

Slutför kursen för utbildare

Genom kursen för utbildare får du möjlighet att växa som utbildare och lära dig och vidareutveckla dina förmågor att skapa och presentera utbildningsplaner.

2

Slutför kunskapsbedömningen av utbildare

Gör kunskapsbedömningen av utbildare och ta reda på om du är redo att utbilda andra

3

Få certifieringen för pedagoger på nivå 1 och 2

Se till att gå igenom grunderna i programmet med hjälp av de grundläggande och avancerade utbildningarna.

4

Skapa en video och skicka in ansökan om att bli utbildare

Spela in en tre minuter lång video för att visa vem du är och din undervisningsstil och skicka in din ansökan

Två kvinnor tittar på en laptop
Löpande krav

Upprätthåll din status som certifierad utbildare

 • Genomför och rapportera minst 12 utbildnings- eller coachningstillfällen per år
 • Dela idéer och resurser med en grupp med utbildare
 • Fortsätt visa intresse, t.ex. genom en årlig bedömning av produktuppdateringar

Utforska vanliga frågor

Visa alla allmänna vanliga frågor
Utöka alla Komprimera alla
 • Vad måste jag göra för att få certifieringen?

  Du måste slutföra följande sex steg för att bli certifierad utbildare:

  1. Kurs för certifierade utbildare. När du genomgår kursen för utbildare får du anvisningar om hur du 1) skapar och levererar inspirerande och effektiva utbildningsplaner och 2) hjälper pedagoger att använda nyskapande teknik från Google (ca. 8 timmar). Med hjälp av den här kursen kan du stärka dina färdigheter inom undervisning, ledarskap och social kompetens, vilka alla gör dig till en effektiv utbildare. Klicka här för att komma till kursen.

  2. Kunskapsbedömning av utbildare. Bli godkänd i kunskapsbedömningen av utbildare (ca. 1 timme). I detta prov testas din förståelse av kursen för utbildare och hur mycket du kan om Google for Education. Klicka här för att komma till provet.

  3. Google-certifierad pedagog nivå 1. Gör provet för Google-certifierade pedagoger på nivå 1 (2–3 timmar) så att vi kan bedöma din förmåga att förbättra undervisning och inlärning genom att integrera Googles verktyg i klassrummet. Genom att slutföra provet blir du mer självsäker när du arbetar med pedagoger och Googles verktyg.

  4. Google-certifierad pedagog nivå 2. Gör provet för Google-certifierade pedagoger på nivå 2 (ca. 3 timmar) och lär dig banbrytande strategier för integration av fler verktyg från Google for Education och annan teknik i klassrummet. Du hittar mer information om proven på nivå 1 och 2 på sidan med vanliga frågor.

  5. Spela in en utbildarvideo. Utmärk dig själv genom att skicka in en 3 minuter lång video där du presenterar den du är som utbildare (ca. 2 timmar till förberedelser). Under den första minuten ska du imponera på oss genom att förklara varför du vill bli utbildare och vad det är som gör dig unik och ett bra val för Google! Under de sista två minuterna av videon ska du visa för publiken hur en funktion i Googles produktivitetssvit, eller hur Chromebooks eller Chrome, kan användas på ett innovativt sätt i undervisning eller i en skolmiljö. Vi rekommenderar att du använder screencast.

  6. Ansök! Skicka in medlemsansökan med ovanstående material (ca. 1 timme). Du blir även ombedd att svara på några korta frågor. Svaren hjälper oss att förstå din erfarenhet inom utbildning, t.ex. att planera, implementera, utvärdera och sätta ihop läromedel.

 • Vad kostar proven?

  Provet för Google-certifierade pedagoger på nivå 1 kostar 10 USD, provet för Google-certifierade pedagoger på nivå 2 kostar 25 USD och kunskapsbedömningen av utbildare kostar 15 USD.

 • Var kan jag få en kopia av certifikatet?

  Ditt certifikat och märke skickas med e-post till adressen som användes när du registrerade dig för provet. Om du inte fått en kopia tittar du i skräppostmappen.

 • Vilka granskningsdatum gäller för ansökan 2020?

  Ansökningar godkänns löpande. Du bör få ett meddelande om statusen för din ansökan inom 4–6 veckor från det att du skickade in ansökan. Tack för ditt tålamod.

 • Vad måste jag göra för att fortsätta vara Google for Education – certifierad utbildare?

  Om du vill förlänga ditt medlemskap som certifierad utbildare måste du utföra och rapportera om minst 12 utbildnings-/coachningstillfällen per år och skicka in en intresseansökan med ett årligt test för produktuppdatering. Vi rekommenderar även att du delar idéer och resurser med vår community med utbildare via Google Grupper och Workbench för utbildare.

Få support

Om du behöver hjälp med programmet för certifierade utbildare kontaktar du oss nedan.