Naar content

Waar lesgeven en leren samenkomen

Google Classroom is de alles-in-éénoplossing voor lesgeven en leren. Met onze gebruiksvriendelijke, beveiligde tool kunnen docenten het leerproces beheren, meten en verbeteren.

Alles op één plek

Verzamel alle onderwijstools en beheer meerdere lesgroepen op één centrale plek.

Gebruiksvriendelijk

Iedereen op je school kan in een paar minuten aan de slag met Classroom.

Ontwikkeld voor samenwerking

Werk met de hele lesgroep tegelijk aan hetzelfde document of praat met elkaar via Google Meet.

Toegang vanaf elke locatie

Maak het mogelijk om overal en op elk apparaat les te geven of te volgen, zodat je lesgroep flexibeler en mobieler wordt.

Een jongetje en meisje zijn thuis aan het werk op een Chromebook-laptop.
Gebruiksvriendelijk

Bespaar tijd en maak alledaagse taken makkelijker

Alle edities

 • Wissel met een paar klikken tussen lesgroepen, opdrachten en leerlingen.

 • Houd de voortgang van leerlingen bij in een cijferlijst en exporteer cijfers naar het leerlinginformatiesysteem (LIS) van je school.

 • Kijk op een consistente en transparante manier na door rubrieken naast het werk van leerlingen te tonen.

 • Bewaar veelgebruikte woordgroepen in een aanpasbaar reactieoverzicht.

 • Taken, opdrachten en toetsen voorbereiden en plannen voor meerdere lesgroepen

Betaalde versies

 • Je favoriete edtech-tools integreren met add-ons voor Classroom (beschikbaar in de Teaching and Learning Upgrade en Education Plus).

Een schoolbord met het silhouet van 3 mensen is verbonden met 3 browservensters voor Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties. Onderaan elk venster staan cirkels met getekende mensen die bijdragers voorstellen.
Een gele cirkel met daarin een kleinere gele cirkel met een uitroepteken. De kleine cirkel is links en rechts verbonden met een blauwe rechthoek met daarin symbolische tekststreepjes waarvan delen zijn gemarkeerd. Onderaan de linker rechthoek en bovenaan de rechter rechthoek zijn cirkels te zien waarin mensen zijn getekend en symbolische tekststreepjes een gesprek aanduiden.
Verrijken

Een beter leerproces

Alle edities

 • Maak het leerlingen mogelijk toegankelijkheidsinstellingen aan te passen, zodat ze kunnen leren zoals zij dat willen, zelfs in verschillende talen.

 • Pagina's met takenlijsten houden leerlingen en docenten op schema en zodra nieuw schoolwerk wordt ingevoerd, verschijnen de inleverdatums automatisch in de agenda's van leerlingen.

 • Upload documenten voor opdrachten automatisch als templates om elke leerling een eigen exemplaar van de opdracht te kunnen sturen.

 • Geef leerlingen toegang tot originaliteitsrapporten, waarmee ze kunnen checken of in hun werk citaties worden aanbevolen. Voor deze rapporten wordt hun werk vergeleken met honderden miljarden webpagina's en meer dan 40 miljoen boeken.

 • De verbeterde opnamefunctie maakt het leerlingen makkelijk om een foto van papieren huiswerk te maken en op te sturen.

Betaalde versies

 • Scan het werk van leerlingen op plagiaat door het te vergelijken met eerder werk in de opslagplaats van je domein (beschikbaar in de Teaching and Learning Upgrade en Education Plus).

Beheren

Gebruiksvriendelijk dankzij tools voor zichtbaarheid, inzichten en beheer

Alle edities

 • Open Classroom-controlelogboeken vanuit de Beheerdersconsole om gebeurtenissen te onderzoeken en prestatie- of beveiligingsproblemen op te sporen.

 • Onderzoek problemen aan de hand van rapporten, bijvoorbeeld om uit te zoeken wie een leerling of lesgroep heeft verwijderd, en zorg dat online onderwijs snel en makkelijk kan worden hervat.

 • Geschikt voor grote en kleine onderwijscommunity's

Betaalde versies

 • Maak en beheer lesgroepen op schaal door Classroom-klassenlijsten te synchroniseren vanuit je leerlinginformatiesysteem (LIS) met Elevate Data Sync (binnenkort beschikbaar in Education Plus).

 • Voor meerdere docenten tegelijk edtech-tools van derden installeren met de add-ons voor Classroom (beschikbaar in de Teaching and Learning Upgrade en Education Plus).

 • Classroom-logboeken exporteren naar BigQuery en onder andere de mate van gebruik en betrokkenheid analyseren (beschikbaar in Google Workspace for Education Standard en Education Plus).

 • Kies uit diverse Classroom-upgrades om extra functies toe te voegen die specifiek voor jouw instelling handig zijn.

Een laptop staat aan. Op het scherm is een venster met een tandwielicoon te zien. Uit de bovenkant van de laptop komt een hele fontein van documenten. De laptop is verbonden met een groene en een gele rechthoek, elk met 4 gekleurde cirkels waar poppetjes in zijn getekend.
Een slot op een blauw schild. Links van het schild zijn tussen iconen van Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets 10 cirkels te zien waarin mensen zijn getekend. Rechts uit het schild komt een stroom van willekeurige letters en cijfers die symbool staat voor gegevensversleuteling.
Beveiligd

Goede beveiliging en naleving

 • Ons wereldwijde netwerk met meerlaagse full-stack beveiliging kan enorme schommelingen in de vraag verwerken en heeft gegarandeerd 99,9% uptime.

 • Voldoet aan de strengste normen die het onderwijs wereldwijd stelt aan beveiliging en privacy en wordt regelmatig gecontroleerd door externe organisaties.

 • Je gebruikt Classroom helemaal zonder advertenties, en persoonlijke informatie van leerlingen wordt niet gebruikt om advertentieprofielen te maken voor targeting.

 • Stel in dat alleen accounthouders met unieke inloggegevens toegang hebben tot een Google for Education-domein en beperk alle lesgroepactiviteit tot leden van de lesgroep.

"Van alle technologie die ik in het onderwijs heb ingezet, heeft Google Classroom de grootste impact gehad op lesgeven en leren, meteen al vanaf het moment dat ik het begon te gebruiken op school."

Ross Morrison McGill, @TeacherToolkit
3 mensen zitten aan een tafel met schoolspullen en een computer. Degene in het midden heeft de handen op het toetsenbord. Op het scherm is een schoolproject te zien dat Biology heet.

Gebruik Classroom als onderdeel van Google Workspace for Education en ontdek de verschillende versies

Classroom is inbegrepen in Google Workspace for Education en werkt naadloos in elke versie.

Een verzameling app-iconen van de apps die werken met Classroom

Gebruik je favoriete apps met Classroom

Duizenden door docenten goedgekeurde apps kunnen worden geïntegreerd met Classroom om creativiteit te stimuleren en eindeloze leermogelijkheden te bieden.

Een illustratie van een vergrootglas dat over een browservenster schuift. Rondom dit browservenster staan een groen venster met een persoonsicoon en een blauwe tekstballon.

Gebruik originaliteitsrapporten met Classroom

Met de originaliteitsrapporten van Classroom kunnen docenten snel de authenticiteit van schoolwerk beoordelen, leerlingen optimaal ondersteunen en hun werk op een privacyveilige manier vergelijken.

Hulpbronnen

Bronnen voor jouw onderwijsbehoeften

Bronnen voor jouw onderwijsbehoeften

Als je Classroom gebruikt op school, raden we aan om je aan te melden voor Google Workspace for Education. Classroom is inbegrepen in Google Workspace for Education en is naadloos te combineren met de andere samenwerkingsprogramma's van Google Workspace.

Aan de slag met Classroom

Werk je al met Google Workspace for Education? Log vandaag nog in bij Classroom en beheer je lesgroepen.

Een close-up van een hand met een smartphone waarop het scherm van Google Classroom te zien is.

Beheer Classroom onderweg met de mobiele app