Langkau ke kandungan
Google Classroom logo

Tempat pengajaran dan pembelajaran disatukan

Google Classroom membantu pendidik mewujudkan pengalaman pembelajaran menarik yang boleh diperibadikan, diurus dan diukur oleh mereka. Sebagai sebahagian daripada Google Workspace for Education, apl ini memperkasakan pendidik untuk mempertingkatkan impak mereka dan menyediakan pelajar untuk masa hadapan.

Perkaya dan peribadikan pembelajaran

Dorong tindakan pelajar dengan alatan yang memenuhi keperluan pelajar pada semua peringkat – dan bina kemahiran untuk masa hadapan mereka.

Ciri premium yang mengilhamkan cara pengajaran dan pembelajaran yang baharu

Buat tugasan interaktif, walaupun daripada PDF sedia ada, yang menyediakan maklum balas masa nyata dan bimbingan individu menerusi gesaan dan pembayang dengan bantuan AI.

Terokai set latihan

Tugaskan soalan interaktif untuk video YouTube, yang memberikan maklum balas masa nyata kepada pelajar semasa pelajaran berlangsung, sambil melihat cerapan tentang prestasi mereka.

Nyatakan minat terhadap edisi beta

Cari, tambahkan, gunakan dan berikan markah pada kandungan dengan mudah menggunakan alat tambah daripada alatan teknologi pendidikan popular yang tersedia dalam Classroom.

Terokai Hab Apl Google for Education
semua edisi

Jadikan pembelajaran lebih peribadi dan pupuk tindakan pelajar

Tingkatkan pengajaran dengan alatan yang mempermudah tugas seharian

Tingkatkan masa pengajaran dengan alatan yang dibina untuk tujuan pengajaran, produktiviti dan kerjasama.

Ciri premium yang meningkatkan pengajaran

Membantu pelajar menyepadukan petikan dan mengelakkan plagiarisme yang tidak disengajakan dengan laporan keaslian tanpa had serta repositori peribadi milik sekolah yang mengandungi hasil tugasan pelajar yang lalu.

Terokai laporan keaslian

Buat pautan kepada kelas anda, kemudian kongsikan pautan tersebut dengan rakan sekerja dalam organisasi anda agar mereka boleh mempratonton, memilih dan mengimport kerja kelas yang berkualiti tinggi kepada kelas mereka dengan mudah.

Nyatakan minat terhadap edisi beta

Analitis Classroom memberi pendidik cerapan dan keterlihatan tentang penyerahan, prestasi dan penglibatan pelajar dalam tugasan agar pendidik boleh membuat keputusan termaklum tentang cara terbaik untuk memberikan sokongan.

semua edisi

Alatan yang direka bentuk untuk melancarkan pengajaran

Beroperasi dengan penyelesaian yang direka bentuk untuk mendapatkan keterlihatan, cerapan dan kawalan

Wujudkan persekitaran pembelajaran yang lebih mudah dikendalikan dan sokong pendidik serta pelajar dengan alatan yang selamat dan terhubung.

Ciri premium untuk menyokong organisasi anda dan memupuk hasil pembelajaran yang lebih kukuh

Peroleh keterlihatan tentang segala perkara seperti prestasi kelas dan penyelesaian tugasan pelajar individu dengan analitis Classroom (akan datang) atau eksport log Classroom kepada BigQuery untuk menganalisis penerimagunaan, keterlibatan dan pelbagai lagi.

Kongsikan templat kelas berkualiti tinggi dengan mudah supaya pendidik dalam organisasi anda boleh mempratonton dan mengimport kerja kelas kepada kelas mereka sendiri.

Nyatakan minat terhadap edisi beta

Pemimpin pendidikan dan kakitangan yang ditugaskan boleh mengakses kelas buat sementara waktu untuk menyokong pendidik, mengurus guru ganti, melihat maklumat sebagai persiapan untuk perbualan dengan penjaga dan pelbagai lagi.

semua edisi

Platform selamat yang boleh dipercayai dan diperluas untuk komuniti sekolah pelbagai saiz

Cara Classroom boleh membawa perubahan kepada anda

Pemimpin Pendidikan

Seorang pemimpin pendidikan tersenyum di hadapan latar hijau yang kosong.

Classroom boleh dipelajari dalam masa beberapa minit dan sesuai untuk semua jenis pelajar dan pendidik, tanpa mengira tahap kecelikan teknologi mereka. Perkasakan pendidik dan galakkan penerimagunaan dan kecekapan dengan alatan dan teknik baharu serta sumber yang pelbagai.

Pendidik

Seorang pendidik tersenyum di hadapan latar kuning yang kosong.

Guru boleh menyediakan kelas dengan segera, membuat kerja kursus dengan mudah, mengedarkan kerja kursus kepada seluruh kelas dan memberikan markah dengan cekap dan telus.

Pentadbir IT

Seorang pentadbir IT senyum di hadapan latar biru yang kosong.

Pentadbir mempunyai skop kawalan yang diperlukan apabila mengakses dan menganalisis data untuk mendapatkan cerapan dan memilih daripada pelbagai pilihan peningkatan bagi memperoleh keupayaan tambahan yang memenuhi keperluan khusus mereka.

Perlukan maklumat lanjut tentang Classroom?

Himpunkan semua alatan anda dengan Google Workspace for Education

Google Workspace for Education memperkasakan komuniti sekolah anda dengan alatan yang mudah digunakan yang mempertingkatkan pengajaran, pembelajaran, kerjasama dan produktiviti – semuanya pada satu platform yang selamat.

UI

150juta pengguna

Aktif di seluruh dunia

“Antara banyak penyelesaian teknologi yang pernah saya gunakan dalam bidang pendidikan, Google Classroom telah memberikan kesan yang paling ketara terhadap pengajaran dan pembelajaran sejak kali pertama saya mula menggunakan produk ini di institusi pendidikan saya.”

Ross Morrison McGill, pengasas @TeacherToolkit

Ross Morrison McGill, pengasas @TeacherToolkit

Bersedia untuk mengubah sekolah anda?

Daftar di sini untuk mendapatkan kemaskinian, cerapan, sumber dan pelbagai lagi.