Langkau ke kandungan

Tempat pengajaran dan pembelajaran disatukan

Google Classroom merupakan semuanya di satu tempat anda untuk pengajaran dan pembelajaran. Alatan kami yang mudah digunakan dan selamat membantu pendidik mengurus, mengukur dan memperkaya pengalaman pembelajaran.

Semuanya di satu tempat

Kumpulkan semua alatan pembelajaran anda dan urus berbilang kelas di satu destinasi berpusat.

Mudah digunakan

Sesiapa dalam komuniti sekolah anda dapat bermula dan menggunakan Classroom dalam masa beberapa minit sahaja.

Dibina untuk kerjasama

Bekerja dalam dokumen yang sama dengan seluruh kelas secara serentak atau berhubung secara bersemuka dengan Google Meet.

Akses dari mana-mana

Perkasakan pengajaran dan pembelajaran dari mana-mana sahaja, pada mana-mana peranti dan beri kelas anda lebih kefleksibelan dan kemudahalihan.

Seorang budak lelaki dan perempuan membuat kerja bersama-sama di rumah di hadapan komputer riba Chromebook.
Mudah digunakan

Jimatkan masa dan permudahkan tugas harian

Semua edisi

 • Beralih kepada kelas kepada tugasan dan kepada pelajar dengan hanya beberapa klik

 • Jejaki kemajuan pelajar dalam buku gred anda dan eksport markah ke sistem maklumat pelajar (SIS) sekolah anda

 • Pastikan penggredan konsisten dan telus dengan rubrik yang dipaparkan di samping tugasan pelajar

 • Simpan frasa yang sering digunakan dalam bank ulasan yang boleh disesuaikan

 • Sediakan dan jadualkan tugasan dan kuiz merentas berbilang kelas

Edisi berbayar

 • Sepadukan alatan edtech kegemaran anda menggunakan alat tambah Classroom (tersedia dengan Teaching and Learning Upgrade dan Education Plus)

Papan hitam dengan bebayang profil tiga manusia disambungkan kepada tiga tetingkap penyemak imbas berasingan yang menggambarkan: Google Docs, Google Sheets dan Google Slides. Di bahagian bawah setiap tetingkap terdapat bulatan dengan orang kartun untuk menggambarkan kolaborator.
Bulatan kuning dengan bulatan kuning yang lebih kecil di tengahnya yang mengandungi tanda seru. Bulatan yang lebih kecil itu bersambung dengan dua segi empat tepat biru di kedua-dua sisi yang mengandungi bentuk pil untuk menggambarkan teks, yang sebahagiannya diserlahkan. Di bahagian bawah segi empat tepat kiri dan di bahagian atas segi empat tepat kanan terdapat bulatan dengan orang kartun dan teks berbentuk pil untuk menggambarkan perbualan.
Perkayakan

Tingkatkan pengalaman pembelajaran pelajar

Semua edisi

 • Beri pelajar keupayaan untuk melaraskan tetapan kebolehaksesan supaya mereka dapat belajar dengan cara yang paling sesuai untuk mereka – walaupun dalam pelbagai bahasa

 • Pastikan tiada yang ketinggalan dengan halaman untuk dibuat pelajar dan untuk disemak guru, serta tarikh tamat yang dipaparkan secara automatik pada kalendar pelajar apabila kerja kelas dibuat

 • Muat naik dokumen kerja kursus secara automatik sebagai templat untuk memberi setiap pelajar salinan tugasan mereka sendiri semasa dibuat

 • Benarkan pelajar menyemak hasil kerja mereka sendiri untuk petikan yang disyorkan dengan mengimbas dan membandingkan kerja mereka dengan ratusan bilion halaman web dan lebih daripada 40 juta buku menggunakan laporan keaslian

 • Benarkan pelajar mengambil dan menghantar gambar kerja rumah berasaskan kertas mereka dengan pantas dan mudah dengan penangkapan imej yang lebih baik

Edisi berbayar

 • Imbas dan bandingkan kerja yang diserahkan pelajar dengan repositori kerja pelajar yang lalu dalam domain anda untuk mengesan plagiarisme yang berkemungkinan (tersedia dengan Teaching and Learning Upgrade dan Education Plus)

Urus

Beroperasi dengan mudah menggunakan alatan untuk keterlihatan, cerapan dan kawalan

Semua edisi

 • Akses log audit Classroom terus daripada Konsol pentadbiran untuk menyiasat peristiwa secara mendalam dan meneliti prestasi atau isu keselamatan

 • Gunakan laporan untuk menyiasat isu – seperti orang yang memadamkan pelajar atau kelas – dan kembalikan pembelajaran ke dalam talian dengan pantas dan mudah

 • Sesuai untuk sebarang saiz komuniti pendidikan

Edisi berbayar

 • Buat dan urus kelas mengikut skala dengan menyegerakkan senarai daftar Classroom daripada sistem maklumat pelajar (SIS) anda (tersedia dengan Education Plus)

 • Akan datang tidak lama lagi Pasang alatan edtech pihak ketiga pada peranti beberapa orang guru sekali gus menggunakan alat tambah Classroom (tersedia dengan Teaching and Learning Upgrade dan Education Plus)

 • Eksport log Classroom ke BigQuery untuk menganalisis penerimagunaan, penglibatan dan pelbagai lagi (tersedia dengan Google Workspace for Education Standard dan Education Plus)

 • Buat pilihan daripada pelbagai peningkatan Classroom untuk meningkatkan keupayaan tambahan khusus bagi institusi anda

Komputer riba dibuka. Pada skrin terdapat tetingkap dengan ikon gear. Aliran dokumen memancut keluar dari bahagian atas komputer riba itu. Komputer riba itu disambungkan kepada segi empat tepat hijau dan segi empat tepat kuning, setiap segi empat tepat itu mengandungi empat bulatan berwarna-warni yang mengandungi orang kartun.
Kunci dalam perisai biru. Di sebelah kiri perisai terdapat sepuluh bulatan dengan orang kartun di dalamnya, bercampur dengan ikon untuk Google Docs, Slides dan Sheets. Di sebelah kanan perisai terdapat aliran huruf dan angka terawak untuk menggambarkan penyulitan data.
Selamat

Kekal selamat dan patuh

 • Bergantung pada rangkaian global kami yang dibina dengan keselamatan berbilang lapisan dan tindanan penuh yang dapat mengendalikan perubahan permintaan yang melampau, dan masa hidup 99.9% yang dijamin

 • Mendukung standard pendidikan global yang paling ketat untuk keselamatan dan privasi – dan diaudit oleh organisasi pihak ketiga secara berkala

 • Gunakan Classroom 100% tanpa iklan. Selain itu, maklumat peribadi pelajar tidak akan digunakan untuk membuat profil iklan untuk penyasaran

 • Pastikan hanya pemegang akaun dengan log masuk unik yang dapat mengakses domain Google for Education dan hadkan semua aktiviti kelas kepada ahli kelas sahaja

“Antara banyak-banyak penyelesaian teknologi yang pernah saya gunakan dalam bidang pendidikan, Google Classroom telah memberikan kesan yang dramatik terhadap pengajaran dan pembelajaran dari saat saya mula menggunakannya di sekolah saya.”

Ross Morrison McGill, @TeacherToolkit
Tiga orang berkumpul di sekeliling meja yang dipenuhi peralatan sekolah dan komputer. Orang yang berada di tengah-tengah meletakkan tangannya pada papan kekunci. Pada skrin terpapar projek sekolah yang bertajuk Biologi.

Gunakan Classroom sebagai sebahagian daripada Google Workspace for Education dan terokai edisi yang berlainan

Classroom terangkum dalam Google Workspace for Education dan berfungsi dengan lancar merentas setiap edisi.

Grid ikon apl daripada Apl yang berfungsi #withClassroom

Gunakan apl kegemaran anda dengan Classroom

Ribuan apl yang diluluskan oleh pendidik bersepadu dengan Classroom untuk mencetuskan kreativiti dan mewujudkan peluang pembelajaran tanpa had.

Ilustrasi kaca pembesar bergerak di atas tetingkap penyemak imbas. Di sekeliling ikon ialah tetingkap hijau dengan ikon orang dan gelembung pertuturan biru.

Gunakan laporan keaslian dengan Classroom

Dengan laporan keaslian yang boleh diakses melalui Classroom, guru boleh mengakses ketulenan dengan cepat, membantu pelajar menyerahkan kerja terbaik mereka dan membandingkan tugasan pelajar tanpa menjejaskan privasi.

Sumber

Terokai sumber untuk memperkasa keperluan pendidikan anda

Terokai sumber untuk memperkasa keperluan pendidikan anda

Jika anda menggunakan Classroom di sekolah, kami mengesyorkan anda mendaftar untuk Google Workspace for Education. Classroom sudah sedia terangkum dalam Google Workspace for Education dan berfungsi dengan lancar dengan alatan kerjasama Google Workspace.

Mula gunakan Classroom

Sudah mempunyai Google Workspace for Education? Log masuk ke Classroom untuk mula mengurus kelas anda hari ini.

Gambar dekat tangan yang memegang telefon pintar dengan paparan skrin mudah alih Google Classroom.

Urus Classroom semasa dalam perjalanan dengan apl mudah alih