Tietojenkäsittelytieteen laitosten opetuksessa on käsiteltävä – niin teorian kuin käytännön kannaltakin – työpaikoilla käytettävää uusinta tekniikkaa, mikä nykyään tarkoittaa pilvipalveluita ja niihin liittyviä tekniikoita, kuten virtualisointia. Useimmilla yliopistoilla ei kuitenkaan ole resursseja luoda uutta infrastruktuuria, joka tukisi näitä tekniikoita. Lisäksi kehitystahti on niin huimaa, että on lähes mahdotonta pysyä ajan tasalla uusimmista käyttöympäristöistä, työkaluista ja kielistä.
City College of New York ‑korkeakoulussa (CCNY) haluttiin antaa opiskelijoille käytännön kokemusta virtualisoinnista, konteista ja muista pilvitekniikoista, joita käsiteltiin puutteellisesti senhetkisissä oppikirjoissa ja muussa kurssimateriaalissa. CCNY:ssä tarvittiin uusi strategia, jonka avulla opetus pysyisi tietoteknisen kehityksen mukana kustannustehokkaalla ja käytännöllisellä tavalla.
”Monet tietojenkäsittelytieteen ohjelmat ovat melko teoreettisia ja lähestyvät ydintietorakenteita, algoritmeja ja käyttöjärjestelmiä perinteisillä tavoilla”, CCNY:n tietojenkäsittelytieteen dosentti Peter Barnett toteaa. ”On tärkeää saada opiskelijat ajattelemaan asiaa uudelta kannalta. Meidän on tarjottava visionääristä koulutusta, jotta opiskelijoistamme tulee laaja-alaisia tietojenkäsittelyn ammattilaisia.”