Scholendistrict Edmonton Public Schools maakt samen leren mogelijk met G Suite for Education

Uitdaging

Edmonton Public Schools (EPS) wilden hun innovatieve programma's uitbreiden door leerlingen en docenten online samenwerkingstools te bieden die eenvoudig konden worden gebruikt. Hoewel iedereen in het district al toegang had tot een door de school gehost e-mailaccount en clientproductiviteitssoftware, was de toegang tot technologie en online samenwerkingstools beperkt. Leerlingen konden verbinding maken met het wifi-netwerk van de school, maar ze konden geen software of tools gebruiken zonder veilige VPN-toegang. De docenten werkten met verschillende besturingssystemen en software, wat de samenwerking ook moeilijker maakte. EPS wilden een leercommunity maken waar iedereen toegang toe had, zodat de leerlingen eenvoudiger konden samenwerken met hun klasgenoten en productiever contact hadden met hun docenten.

"Veel docenten vragen zich af waarom er niet eerder zoiets als G Suite was? En voor veel leerlingen heeft G Suite geleid tot betere leerresultaten en meer betrokkenheid."

Terry Korte, Planningcoördinator Technologie-integratie

Oplossing

EPS voerden een pilotprogramma uit met G Suite for Education (eerst Google Apps for Education genaamd) en breidden het programma langzaam verder uit. Het overtrof hun verwachtingen en de feedback was enorm positief. Sinds ze zijn overgestapt op G Suite, werken de mensen in het district veel beter samen. Leerlingen en docenten bloggen over boeken, berekenen moeilijke wiskundesommen met Google Spreadsheets, delen onderzoeksprojecten en enquêtes met Google Documenten en maken websites met links, afbeeldingen en video's met Google Sites. Met G Suite is ook het probleem van verschillende besturingssystemen en software op verschillende mobiele apparaten opgelost. Materiaal kan eenvoudig en efficiënt worden gedeeld en ingenomen door docenten. Ook kunnen ze eenvoudig controleren of huiswerk en opdrachten zijn gemaakt. Maar het allerbelangrijkste is dat G Suite de leerlingen creatiever heeft gemaakt en ze enthousiast zijn geworden om te leren en samen te werken.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.