Fortsätt till innehåll

North Carolina State University satsar på samarbete och kreativitet i utbildning och inlärning

Utmaning

De gamla e-postsystemen som NC State tidigare använde, Cyrus IMAP och GroupWise, motsvarande inte studenternas och personalens behov. Studenterna kunde inte göra mycket med sin e-post på grund av den begränsade lagringskvoten och fakulteten hade schemaläggningsproblem eftersom de använde olika kalenderprogram. ”Det gick inte att enkelt boka ett möte med någon om inte den personen använde samma kalender – man måste ringa personen och skicka e-post fram och tillbaka för att kontrollera att han eller hon hade tid”, säger Stan North Martin, chef för Outreach, Communications and Consulting vid Office of Information Technology på NC State.

Studenter och personal stötte även på hinder när de försökte samarbeta. Till exempel hade administratörerna problem med att föra och dela anteckningar effektivt under personalmöten. ”Med Microsoft Word visste du aldrig om du hade den senaste versionen eller inte. Det var en gammaldags process”, säger Martin.

”Det är en av de saker som har förändrat campus mest – alla har samma plattform, e-postsystem och kalender”

Stan North Martin, ansvarig för Outreach, Communications and Consulting vid Office of Information Technology på NC State University

Lösning

På grund av frustration över e-postutrymme och kalendrar, och dessutom begränsade samarbetsmöjligheter, bad IT-chefen ett team att ta en titt på värdbaserade appar för studenterna, inklusive Google Workspace, Microsoft Live och Zimbra. De analyserade kostnader och fördelar och skapade sedan fokusgrupper av studenter för att utesluta alternativ. Efter pilottester av de olika verktygen samt personliga demonstrationer och feedback från studenterna, valde universitetet att satsa på Google. Möjligheten till integration med olika mjukvara och hårdvara var viktig i NC States beslut. ”På den tiden fungerade Microsofts lösning egentligen bara med Internet Explorer”, säger Sarah Noell, chef för Google-tjänsteteamet och biträdande direktör vid Office of Information Technology. ”Vi får allt fler Mac-användare på campus.”

”För studenterna, där många redan använde Google, var valet enkelt.” Samtidigt bad IT-chefen en annan granskningsgrupp på campus att utvärdera Google Workspace för fakulteten och personalen. Huvudkriteriet var en lösning som inte krävde stora processändringar. Det krävs vissa ändringar vid en övergång från en lokal till en molnbaserad lösning, men det uppfattades som en större förändring än det egentligen var. De flesta fakultetsmedlemmar var nöjda över bytet till Google när de märkte hur bra det fungerade för studenterna. Vissa i personalen var skeptiska till en början, men deras klagomål försvann nästan helt när de faktiskt började använda Google Workspace, minns Noell. Nu hanterar Noells team 180 000 Google-konton, varav ungefär 75 000 är aktiva. Studenter vid NC State får behålla sina konton så länge de vill, och många har inaktiva konton.