Framtidens undervisning
Google for Education och vår forskningspartner Canvas8 har genomfört en studie i 24 länder om undervisningens framtid. Resultatet blev en tredelad global rapport med insikter från hela världen.
Den globala ideella organisationen American Institutes for Research (AIR) fungerade som rådgivare och konsult för denna forskning.
Bli redo för en ny framtid
Samtidigt som lärarna arbetar för att rusta eleverna med de färdigheter och tankesätt de behöver för att hantera stora förändringar pratar de experter vi intervjuat om hur och varför de vill förändra undervisningens roll.
Innehåll
Ökande efterfrågan på globala problemlösare
Andra färdigheter krävs för arbete
Gå över till ett livslångt lärande
Utveckla vårt sätt att undervisa och lära oss
Läs om hur de senaste tekniska framstegen utvecklar vårt sätt att tänka om undervisning och inlärning, från en en-till-många-modell till en mer personlig undervisning.
Innehåll
Personlig inlärning
Inlärning i ny tappning
Upphöja lärarna
Omforma ekosystemen för lärande
Läs om hur pedagoger arbetar mer systematiskt för att omstrukturera utbildningsekosystemet så att det
kretsar kring eleven.
Innehåll
Uppgradera inlärningsmiljöer
Ge pedagoger fler möjligheter med data
Omvärdera elevernas framsteg
Rapporten bygger på
Den här rapporten innehåller insikter från intervjuer med tankeledare inom utbildning runt om i världen, inklusive policyexperter, utbildningsforskare, representanter på distriktsnivå, rektorer, lärare och ledare inom utbildningsteknik.
- 94
- utbildningsexperter
- 24
- länder
- 2
- års kvalitetsgranskad akademisk litteratur
”Det finns ett behov av att göra människor mentalt starka och motståndskraftiga. Vikten av att överföra kunskap kommer att minska och ersättas av ett större fokus på grundläggande och avancerade tankeförmågor. Detta gäller även i barns socioaffektiva sfärer.”
Sylvia Schmelkes, forskare på Universidad Iberoamericana i Mexiko
”Utbildningssystemet måste göra det möjligt för unga att navigera i karriärvärlden och lära sig färdigheter som kan överföras till andra yrkesområden, så att de kan byta bransch och inte bara byta jobb. Systemet måste dessutom vara uppmärksamt på förändringar i arbetskraftens behov på ett sätt som inte var lika självklart tidigare.”
Valerie Hannon, medgrundare till Innovation Unit i Storbritannien
”Teknikens möjligheter inom utbildning [är en viktig del i det som utformar den], förändringen av inlärningsupplevelsen, förändringen av läraryrkets roll och natur – arbetet med att överföra kunskap är inte längre lika relevant. Du måste också bli en bra handledare, bra mentor, socialarbetare och karriärvägledare.”
Andreas Schleicher, utbildnings- och färdighetsansvarig, och specialrådgivare i utbildningspolicyfrågor åt generalsekreteraren på Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), globalt
Framtidens undervisning
En ny YouTube-serie om Google for Education, med konversationer med tankeledare som formar framtidens undervisning.
Trailer för Framtidens undervisning
Hur kommer undervisningen se ut de nästa 5–10 åren? Kolla in trailern till vår nya YouTube-serie, Framtidens undervisning, med expertinsikter om ämnen som undervisning och inlärning, digital kompetens och mycket annat.
Framtidens undervisning med Tony Wagner
Tony Wagner (han/honom), doktor i pedagogik, senior forskardocent på Learning Policy Institute, berättar om vilka färdigheter elever behöver ha på framtidens arbetsplats, utbildningsteknikens potential med mera.