Naar content

Onderwijs voor iedereen beter maken

Wij zijn van mening dat docenten en leerlingen van elke leeftijd en elk niveau de tools en vaardigheden verdienen waarmee ze worden voorbereid op een succesvolle toekomst.

We investeren in projecten en organisaties die meer toegang tot onderwijs bieden

Via Google.org hebben we sinds 2005 meer dan $ 250 miljoen geschonken om de wereldwijde onderwijskloof te dichten. Ook hebben Googlers de mogelijkheid gekregen hun technologische kennis in te zetten als vrijwilliger. Ons doel is meer mensen (vooral mensen in achterstandsgemeenschappen) de voordelen te laten ervaren van technologie, zowel op school als daarbuiten.

Twee lachende meisjes in schooluniform, waarvan één meisje een tablet vasthoudt
Een leerling met een bril zit in een bus en werkt geconcentreerd op een Chromebook-apparaat

Reistijd veranderen in studietijd

Hoewel leerlingen steeds vaker toegang tot internet nodig hebben om hun huiswerk te kunnen maken, beschikken miljoenen leerlingen thuis nog steeds niet over een internetaansluiting.

We werken samen met schooldistricten in heel Amerika om Rolling Study Halls uit te breiden en zo duizenden leerlingen in plattelandsgemeenschappen toegang te bieden tot meer studietijd buiten school door hun schoolbussen te voorzien van wifi, apparaten en ondersteuning door docenten aan boord.

De volgende generatie uitrusten met vaardigheden voor de toekomst

Meer dan 65% van de leerlingen zal een baan krijgen die vandaag de dag nog niet eens bestaat.¹ De meerderheid van de jongeren ontwikkelt echter niet de probleemoplossingsvaardigheden en digitale basiscompetenties die ze nodig hebben om goed voorbereid te zijn op de toekomst.

We bieden beurzen aan non-profitorganisaties en ontwikkelen programma's om de toegang tot het informaticaonderwijs te verbeteren. Daarnaast trainen we meer meisjes en ondervertegenwoordigde leerlingen in informatica. Ons doel is alle leerlingen de adaptieve vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om in de toekomst de grootste uitdagingen aan te gaan.

Een tiener typt op een computer terwijl een docent naast haar advies geeft

Meer informatie over hoe we het onderwijs steunen

Onderwijs en leerprocessen verbeteren op scholen in het basis- en middelbaar onderwijs

Ontdek hoe Google-tools en -informatiebronnen docenten en leerlingen van scholen in het basis- en middelbaar onderwijs helpen digitale vaardigheden voor de toekomst te ontwikkelen.

Mogelijkheden in het hoger onderwijs ontgrendelen

Ontdek hoe Google-oplossingen de drijfveer zijn voor geavanceerd onderzoek, baanbrekende ontdekkingen en leermogelijkheden op hogescholen en universiteiten.

Meld je hier aan voor onder andere updates, inzichten en bronnen.