Naar content

Mogelijkheden bieden via Google Cloud

Shape what’s next in research and education with the robust capabilities of Google’s Cloud technology.

Hero video. Girl, teen or higher education aged, is looking at something on a computer screen.
Chromebook Laptop showing Google dashboard.

Verleg grenzen met een platform zonder grenzen

Google Cloud maakt je werk makkelijker en biedt oplossingen voor opslag, analyse, big data, machine learning en app-ontwikkeling. Dankzij de trainingen en hulpbronnen van Google kun je met meer vertrouwen aan de slag.

Betrouwbare beveiliging op schaal

Dankzij het verticaal geïntegreerde beveiligingsmodel, de internationale infrastructuur, het eigen netwerk en de unieke innovatiemogelijkheden wordt je organisatie beveiligd en wordt naleving ondersteund.

Open source en open blik

Dankzij de open-sourcestructuur worden samen innoveren, interoperabiliteit en portabiliteit gestimuleerd: kwaliteiten die integraal onderdeel zijn van een toekomstgerichte architectuur.

Krachtige data- en analysemogelijkheden

Gebruik robuuste cloudfuncties in big data en machine learning om sneller antwoorden te vinden, betere producten te bouwen en inspirerende apps te ondersteunen.

Een innovatieve infrastructuur die is ontwikkeld voor prestaties

Het wereldwijde netwerk van Google maakt gebruik van duizenden kilometers glasvezelkabel en geavanceerde softwaregebaseerde netwerktechnologie om snelle, consistente en schaalbare resultaten te leveren.

Girl in a lab looking at an experiment.

Werk zonder grenzen met Google Cloud

Van het simuleren van de effecten van klimaatverandering tot het trainen van een algoritme voor de herkenning van kankercellen of het sneller dan ooit ontwikkelen van apps: met Google Cloud kunnen de vakgebieden van onderzoek, lesgeven, leren en meer worden getransformeerd.

Big data en machine learning

Til onderzoek naar een hoger niveau met big data en verbluffende insights

Transformeer gegevens snel en gemakkelijk in waardevolle insights met geavanceerde analysemogelijkheden, machine-learningservices en API's. Van verwijderbare virtuele machines die grote hoeveelheden berekeningen kunnen uitvoeren tot Cloud ML Engine dat patronen in datasets kan herkennen: til het onderwijs naar een hoger niveau met behulp van de cloud.

"Je hele visie op onderzoek verandert wanneer een vraag binnen enkele uren in plaats van maanden wordt beantwoord."

Andrew V. Sutherland, Algoritmische getallentheoreticus en hoofdonderzoeker, MIT
 • BigQuery Icon

  BigQuery

Ontwikkel zonder enige beperking via dit volledig beheerde cloud-datawarehouse voor analysedoeleinden, voorzien van ingebouwde machine learning.

 • Tensorflow Icon

  TensorFlow

Pas de kracht en flexibiliteit van TensorFlow toe op de cloud. Gebruik Cloud ML Engine om je machine-learningmodellen te trainen en voorspellingen te genereren.

 • AutoML Icon

  AutoML

Maak gebruik van een pakket met machine-learningproducten waarmee ontwikkelaars met beperkte expertise kwaliteitsmodellen kunnen trainen voor hun specifieke behoeften.

Opslag en netwerkmogelijkheden

Bouw een beveiligde, schaalbare en moderne infrastructuur op

De hoogwaardige cloudopslag en netwerkservices van Google Cloud bieden nieuwe mogelijkheden. Stel meer vragen, ontvang sneller antwoorden en werk in realtime samen met Cloud Storage, dat is voorzien van geavanceerde deelmogelijkheden en containermanagement via Kubernetes.

"Voor het eerst kan elke wetenschapper overal ter wereld samenwerken en analyses uitvoeren met gegevens uit een 'gezamenlijke cloud'.’"

Dr. Stephen Scherer, Ph.D., D.Sc., Programmadirecteur van MSSNG, FRSC
 • Cloud Storage Icon

  Cloud Storage

Integreer een beveiligde en robuuste oplossing voor objectopslag in je apps met wereldwijde edge-caching en één centrale API.

 • Stackdriver Icon

  Stackdriver

Voeg opties voor controle en beheer toe voor services, containers, apps en infrastructuur.

 • Kubernetes Icon

  Kubernetes

Bouw in een efficiënte, schaalbare, beveiligde en productiegerichte omgeving voor de implementatie van in containers geplaatste apps.

Automatisering en API-beheer

Innoveer met snelle en efficiënte automatisering

Definieer, gebruik en schaal je apps met de snelheid van de cloud. Dankzij services zoals App Engine (met schaalbare backends en ondersteuning voor elke programmeertaal), de gebeurtenisgerichte serverloze computing van Cloud Functions en krachtige Cloud APIs kun jij je richten op het ontwikkelen van uitzonderlijk academisch werk.

"Google Cloud versnelt academisch AI-onderzoek."

Yoichi Matsuyama, Postdoc bij het Language Technologies Institute
 • App Engine Icon

  App Engine

Bouw en schaal apps via een volledig beheerd platform zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het beheer van de onderliggende infrastructuur.

 • Compute Engine Icon

  Compute Engine

Schaal processen dankzij krachtige virtuele machines die worden uitgevoerd via de innovatieve datacenters van Google en het wereldwijde glasvezelnetwerk.

 • Firebase Icon

  Firebase

Snelle en gemakkelijke opties om content van websitegebruikers (zoals foto's en video's) op te slaan en weer te geven.

Ontvang Google Cloud-studietoelagen

Of je je nu richt op onderzoek, lesgeven of leren: je kunt je aanmelden voor gratis tegoed voor elk gewenst Google Cloud-product.

Ontdek hoe Google Cloud academisch leren en onderzoek aan universiteiten transformeert

Aan de slag

Contact opnemen met een specialist

Wat zijn je behoeften, of die van je instelling? Ons salesteam kan je helpen de juiste oplossingen voor je project te vinden.

Meld je hier aan voor onder andere updates, inzichten en bronnen.