Naar content

Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden.

Docent niveau 1 en 2

Hoe schrijf ik me in voor de examens op niveau 1 en 2?

Volg de stappen in dit document, of je nu een voucher gebruikt of betaalt met een creditcard.

Opmerking: Begin altijd op de site van het Docentencentrum, zelfs als je al een Kryterion-account hebt.

Hoe bereid ik me voor op het examen?

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden voor de certificering op niveau 1 en 2, waaronder met de basis- en geavanceerde training. Hierin wordt de content die je moet beheersen behandeld. Als je een paar vragen wilt oefenen, kun je de lescontroletoetsen in de cursussen maken om je kennis te testen.

Wat moet ik doen om een Google-gecertificeerd docent te worden?

Je krijgt de status van een Google-gecertificeerd docent pas als je slaagt voor de bijbehorende examens op niveau 1 en 2. Deze examens toetsen of je Google for Education-tools in de klas in kunt zetten.

Volg de stappen in dit document om je te registreren voor een examen, of je nu een voucher gebruikt of betaalt met een creditcard.

Hoe deel je je certificeringsbadge van docent niveau 1 of niveau 2?

Docenten die dit certificaat hebben behaald, mogen deze status, hun gepersonaliseerde certificaat en een badge op hun cv, portfolio, website en meer zetten. Label je status altijd met het bereikte niveau: Google-gecertificeerd docent niveau 1 of Google-gecertificeerd docent niveau 2. Deze certificeringen zijn 36 maanden geldig.

Hoe zijn de examens ontwikkeld?

Google Workspace-certificeringsexamens worden ontwikkeld volgens een internationaal erkend ontwikkelproces, om geldigheid, betrouwbaarheid en relevantie te verzekeren. Dit zijn de fasen van de examenontwikkeling:

Definitie van doelen: De doelen voor het examen worden bepaald aan de hand van functiespecifieke feedback, geleverd door domeinexperts (Subject Matter Experts, SME's), zowel binnen als buiten Google.

Blauwdruk: Elk doel krijgt een weging, gebaseerd op het belang ervan in de functie. Itemontwikkeling: SME's ontwikkelen examenvragen, gebaseerd op de examendoelen en blauwdruk.

Technische beoordeling: Elke examenvraag wordt beoordeeld op technische nauwkeurigheid. De beoordelaars zijn medewerkers van Google of van partnerorganisaties.

Bètatests: De examenvragen worden aan kandidaten gegeven onder vergelijkbare omstandigheden als tijdens het uiteindelijke examen nadat dit is gepubliceerd. Zo kunnen de prestaties voor elke vraag worden geëvalueerd.

Selectie van vragen en bepalen van scores: Op basis van de statistieken die tijdens de bètatests zijn verzameld, worden vragen opgenomen in het uiteindelijke examen of afgewezen. Nadat de uiteindelijke vragen zijn bepaald, komen de SME's bij elkaar om te bepalen met welke score een kandidaat is geslaagd voor het examen.

Live: Een onafhankelijke examenprovider biedt het examen wereldwijd aan, overal waar een internetverbinding en een omgeving zonder afleiding is.

Zijn er specifieke browservereisten of andere vereisten om de examens te kunnen maken?

Ja. Je moet de nieuwste versie van Chrome gebruiken om een certificaatexamen te kunnen maken. Update je browser als het examen niet start. Voor controledoeleinden moet je ook een webcam gebruiken tijdens het examen. Controleer of je webcam werkt voordat je het examen start.

Wat voor webcam heb ik nodig voor de docentexamens?

Je hebt geen speciale webcam nodig voor de examens Google-gecertificeerd docent. Zorg dat je in een goed verlichte ruimte zit tijdens je examen, zodat de webcam duidelijke opnamen kan maken. Wat voor webcam je gebruikt, maakt niet uit.

Voordat je het examen start, moet je met je webcam een foto van jezelf en je identiteitsbewijs maken. Tijdens het examen gebruikt een geautomatiseerd surveillancesysteem je webcam om je voortgang te volgen en te controleren of je het examen aflegt in een vertrouwelijke omgeving.

Kan ik examens voor gecertificeerde docenten of vouchers daarvoor met meerdere tegelijk aanschaffen?

Organisaties kunnen vouchers rechtstreeks kopen bij Kryterion via deze link. Elke voucher kost net zo veel als de catalogusprijs voor het examen.

 • $ 10 voor Google-gecertificeerd docent niveau 1
 • $ 25 voor Google-gecertificeerd docent niveau 2
 • $ 15 voor een examen trainersvaardigheden

Wanneer krijg ik de uitslag van het examen?

Alle afgelegde examens worden op een beveiligde manier nauwkeurig beoordeeld. Je krijgt de uitslag binnen 3 werkdagen na de voltooiing van het examen.

Examenresultaten worden gestuurd vanaf het e-mailadres gfe-certifications@google.com, dus kijk in al je e-mailmappen of je mails van deze afzender hebt en voeg dit adres als dat kan toe aan je vertrouwde contacten. Als je de uitslag niet binnen 3 dagen ontvangt, neem je contact op met certificeringssupport op https://support.google.com/a/contact/certification.

Waar vind ik een kopie van mijn certificaat en badge?

Er wordt een link naar je digitale certificaat en badge gemaild naar het adres waarmee je je hebt aangemeld voor het examen. Als je geen kopie hebt gekregen, check je je spammap of ga je naar het hostingplatform voor certificeringen om kopieën van je certificaten op te vragen.

Volg de hier beschreven stappen om je badge te downloaden.

When can I take an exam again?

Als je een examen niet haalt, mag je het na 3 dagen opnieuw proberen. Als je het de 2e keer ook niet haalt, moet je 7 dagen wachten voordat je een 3e poging kunt doen. Als je het de 3e keer niet haalt, moet je 14 dagen wachten voordat je een 4e poging kunt doen. Als je het de 4e keer ook niet haalt, moet je 30 dagen wachten. Je account wordt dan gereset, waarna je het examen weer kunt afleggen. We brengen kosten in rekening voor elke keer dat je een examen aflegt.

Wat is het beleid voor verlenging van het certificaat voor niveau 1 en 2?

Je moet elke 36 maanden slagen voor het certificeringsexamen. Je krijgt 2 maanden voor de vervaldatum een e-mailmelding over de nieuwe certificering.

Welke aanpassingen zijn er beschikbaar voor de EDU-examens niveau 1 en 2?

Gebruikers hebben tijdens het examen toegang tot verschillende tools in de Chrome-browser. Meer informatie vind je hier. Gebruikers die om medische redenen recht hebben op extra tijd, krijgen meer tijd voor het examen.

Kan ik een certificaat voor Google-gecertificeerd docent aanvragen in een andere taal?

Nee. Wegens beperkingen in het systeem kunnen certificaten alleen worden uitgegeven in de taal waarin het examen is afgelegd.

Gecertificeerde trainers

Wat moet ik doen om een certificaat te behalen?

Als je een gecertificeerd trainer wilt worden, moet je de 7 onderstaande stappen doorlopen:

 1. Cursus om gecertificeerd trainer te worden Als je onze trainerscursus voltooit, leer je het volgende: 1) inspirerende en effectieve trainingsplannen maken en presenteren, en 2) docenten helpen Google-technologieën te gebruiken waarmee ze hun lessen anders vorm kunnen geven (circa 8 uur). Met deze cursus verbeter je je vaardigheden op het gebied van training, leiderschap en communicatie, waardoor je een effectieve trainer wordt. Klik hier voor de cursus.

 2. Examen trainersvaardigheden Leg het examen trainersvaardigheden af (circa 1 uur). In dit examen wordt getoetst wat je hebt geleerd in de trainerscursus en het laat je zien hoe bekend je bent met Google for Education. Klik hier voor het examen.

 3. Google-gecertificeerd docent niveau 1 Leg het examen Google-gecertificeerd docent niveau 1 af (2 tot 3 uur) om te beoordelen of je Google-tools kunt integreren in lessen voor beter lesgeven en leren. Dit examen geeft je meer vertrouwen om te werken met docenten en Google-tools.

 4. Google-gecertificeerd docent niveau 2 Leg het examen Google-gecertificeerd docent niveau 2 af (ongeveer 3 uur) om toonaangevende strategieën te leren voor de integratie van allerlei Google for Education-tools en -technologieën in de klas. Ga naar de pagina met veelgestelde vragen voor meer informatie over de examens voor niveau 1 en niveau 2.

 5. Trainervideo Dien een video van 2-3 minuten in om jezelf te onderscheiden en te laten zien hoe producten van Google Workspace for Education, Chromebooks of Chrome op een innovatieve manier kunnen worden ingezet op school of in de klas.

  Beoordelingscriteria voor de video:

  1. De video moet tussen 2 en 3 minuten lang zijn. Aanmeldingen met video's die langer dan 3 minuten duren, worden geweigerd.
  2. De video gaat over een Google Workspace for Education-product, Chromebooks of Chrome.
  3. Het is makkelijk om de instructies of stappen in de video te volgen.
  4. De deelnemer gebruikt de producten op een innovatieve manier op school of in de klas.
  5. De voorkeur gaat uit naar screencasts.

 6. Ervaring met professionele ontwikkeling Voeg 3 tot 5 van je favoriete Google-toepassingen voor professioneel onderwijs toe. Je moet de toepassingen zelf hebben ingezet. Denk aan podcasts, blogs, trainingsmaterialen, online cursussen en natuurlijk trainingsessies. Vermeld de datum, het onderwerp en andere ondersteunende materialen.

 7. Meld je aan Dien je lidmaatschapsverzoek in met de bovenstaande materialen (circa 1 uur). Je moet ook enkele korte vragen beantwoorden. Je antwoorden geven ons een beeld van hoe je de training hebt ervaren, waaronder lesmateriaal plannen, implementeren, evalueren en opstellen.

Hoeveel kosten de examens?

Het examen 'Google-gecertificeerd docent niveau 1' kost $ 10, het examen 'Google-gecertificeerd docent Niveau 2' kost $ 25, en het 'Examen trainersvaardigheden' kost $ 15.

Waar vind ik een exemplaar van mijn certificaat?

Je certificaat en badge worden gemaild naar het adres dat je hebt gebruikt bij de registratie om het examen af te leggen. Als je geen certificaat hebt ontvangen, kijk dan in de map Spam.

Wat zijn de inschrijfdatums?

Aanmeldingen worden elke maand doorlopend beoordeeld. Elke aanmeldperiode eindigt op de laatste woensdag van de maand. Je krijgt binnen 4 tot 6 weken na je aanmelding een bericht over de status ervan. Bedankt voor je geduld.

Wat moet ik doen om een Google for Education-gecertificeerd trainer te blijven?

Alle gecertificeerde trainers moeten zich opnieuw certificeren voor het programma om hun status actief te houden.

 • Meld minimaal 10 trainingssessies over Google in de Activity-app
 • Slaag voor het examen over productupdates van 2024 door het studiemateriaal door te nemen dat je krijgt tijdens de periode van het productexamen
 • Zorg dat je een actief certificaat hebt voor niveau 1 en niveau 2 (dit moet je elke 3 jaar verlengen)

Je kunt al je trainingsactiviteiten samenvoegen en in één keer insturen wanneer het jou uitkomt (je kunt bijvoorbeeld elke week, elke maand of elk kwartaal activiteiten insturen).

Moet ik de basis- en geavanceerde trainingen afronden om me aan te melden als gecertificeerd trainer?

Nee. Hoewel de basis- en geavanceerde training en de oefenvragen niet verplicht zijn, bouw je er kennis en vaardigheden mee op en word je beter voorbereid op het examen. Als je een paar vragen wilt oefenen, kun je de lescontroletoetsen in de cursussen maken om je kennis te testen.

Je kunt je alleen aanmelden als gecertificeerd trainer als je de examens op niveau 1 en 2 hebt gehaald.

Met wie kan ik contact opnemen als ik niet kan inloggen op het testplatform?

Vul dit formulier in.

Hoelang moet ik wachten voordat ik het examen opnieuw mag doen als ik er niet voor slaag?

Als je een examen niet haalt, mag je het na 3 dagen opnieuw proberen. Als je het de 2e keer ook niet haalt, moet je 7 dagen wachten voordat je een 3e poging kunt doen. Als je het de 3e keer niet haalt, moet je 14 dagen wachten voordat je een 4e poging kunt doen. Als je het de 4e keer ook niet haalt, moet je 30 dagen wachten. Je account wordt dan gereset, waarna je het examen weer kunt afleggen. We brengen kosten in rekening voor elke keer dat je een examen aflegt.

Ik krijg geen e-mailmeldingen of bevestiging van mijn aanmelding.

Voeg grants@eresources.com toe aan je lijst met vertrouwde contacten. Alle communicatie wordt vanaf dit adres gestuurd. Als je dan nog steeds geen berichten ontvangt, kun je contact opnemen met gfe-trainer-program@google.com.

Moet mijn certificaat geldig zijn om me aan te melden voor het programma?

Ja, je moet je aanmelden met een geldig certificaat voor GCE niveau 1, niveau 2 en het examen trainersvaardigheden. We accepteren ook geldige certificaten voor basisvaardigheden voor trainers. De certificaten van GCE niveau 1 en 2 en het examen trainersvaardigheden verlopen na 36 maanden.

Wat gebeurt er als mijn aanmelding tijdens deze cyclus niet wordt geaccepteerd?

Je kunt je tijdens elk van de volgende cyclussen opnieuw aanmelden. Er is geen wachttijd. Dit zijn een aantal veelvoorkomende redenen waarom aanmeldingen niet worden geaccepteerd:

 • De gedeelde documenten en video's van de aanvrager zijn niet zichtbaar. Zorg dat je materiaal openbaar is op internet.
 • De aanvrager heeft niet genoeg trainingservaring. We zoeken kandidaten die al ervaring hebben met het geven van verschillende Google-trainingen.

Als ik ben aangenomen voor het programma, hoe mag ik mezelf dan noemen?

Je moet altijd de juiste naam gebruiken: Google for Education-gecertificeerd trainer.

Ik heb een certificaat van Basisvaardigheden voor trainers. Is dit geldig als ik mij wil aanmelden voor het programma?

Als je certificaat van Basisvaardigheden voor trainers nog geldig is, kun je het voor je aanmelding gebruiken in plaats van het certificaat van het Examen trainersvaardigheden.

Wat is het beleid voor verlenging van het certificaat van het programma voor Google-gecertificeerde trainers?

Verlenging van het certificaat vindt één keer per jaar plaats als we de bovenstaande gegevens verzamelen. Trainers worden tijdelijk 'non-actief' als ze hun activiteiten niet kunnen voltooien. Alle trainers krijgen elk jaar rond oktober uitgebreide informatie over het verlengingsproces. De specifieke vereisten kunnen elk jaar verschillen.

Heb je nog meer vragen?

Neem contact met ons op via gfe-trainer-program@google.com

Gecertificeerde innovators

Hoe meld ik me aan om een innovator te worden?

Als je een innovator wilt worden, moet je je aanmelden voor een Innovator Academy. In 2024 hosten we meerdere live Academy's en één virtuele Academy in verschillende steden over de hele wereld en in verschillende talen. De datums, locaties en aanmeldingsperioden van de Innovator Academy-evenementen vind je op de pagina van het programma voor gecertificeerde innovators.

Wat is een innovatieproject en is dit verplicht?

Alle gecertificeerde innovators werken nauw samen met Google en elkaar om creatieve onderwijsprojecten te implementeren, te beheren en vast te leggen. We moedigen innovators aan samen te werken aan projecten met andere innovators, en projecten te kiezen die andere docenten en leerlingen beïnvloeden en inspireren.

Welke examens moet ik afleggen voordat ik me kan aanmelden om een gecertificeerd innovator te worden?

Je moet het examen Google-gecertificeerd docent niveau 2 hebben gehaald voordat je je kunt aanmelden om een gecertificeerd innovator te worden.

Wat zijn de datums en locaties van de Google for Education Innovation Academies?

De datums, locaties en aanmeldingsperioden van de Innovator Academy-evenementen vind je op de pagina van het programma voor gecertificeerde innovators.

Hoe blijf ik na mijn eerste jaar een actieve innovator?

Google for Education-gecertificeerde innovators blijven op een van de volgende drie manieren actief:

(1) verdergaan met werken aan een innovatieproject met veel impact naar keuze.

(2) invloedrijke voorstanders blijven van het gebruik van Google-technologieën om het onderwijs te transformeren.

(3) leiding geven aan Google-programma's om innovatie en transformatie op hun school of in hun onderwijsstelsel te stimuleren.

Hoe worden aanmeldingen beoordeeld?

Aanmeldingen worden beoordeeld door andere Google-gecertificeerde innovators. Als je hulp nodig hebt bij het plannen van je aanvraag, meld je je hier aan voor updates.

Wat kost het om de innovatieacademie bij te wonen?

Het programma Google for Education-gecertificeerd innovator biedt je kosteloos de kans om je professioneel te ontwikkelen. Geaccepteerde cohortleden moeten hun accommodatie- en reiskosten van en naar het Google-kantoor voor dat cohort en het 3-daagse evenement zelf financieren. Er zijn beurzen beschikbaar.

Kan ik feedback krijgen over mijn aanmelding als deze niet wordt geaccepteerd?

De #GoogleEI-community is een goede plek om je Challenge-video te delen. Daarnaast kun je hier terecht voor korte vragen en feedback over je aanmelding.

Waarom beperkt Google het aantal mensen in elk cohort?

We beperken het aantal innovators in elk cohort om twee belangrijke redenen:

(1) zorgen voor de beste prestaties en

(2) een community helpen vormen. Ook speelt een beperkte ruimte een rol.

Certified Coaches

Wat is een 'coach' en voor wie is deze certificering bestemd?

Een coach is een docent die voornamelijk 1:1 met andere docenten werkt. Coaches helpen docenten bij uitdagingen in de klas door ideeën voor nieuwe lesstrategieën te bespreken. Deze certificering is vooral bestemd voor coaches in het basis- en middelbaar onderwijs die op zoek zijn naar onderzoeksgebaseerde, gestructureerde strategieën voor effectieve coachingsinteracties en technologiegebruik.

Waarin verschilt het programma voor coaches van de programma's voor trainers en innovators?

Coaches zijn expert in ons 5-Step Coaching Model voor coaching. Ze werken 1:1 met docenten om nuttige technologie op hun school te introduceren. Trainers helpen veel docenten tegelijk met hun professionele ontwikkeling en focussen vaak op producten en tools van Google. Innovators zijn influencers op onderwijsgebied. Ze leiden innovatieve onderwijsprojecten die nuttig zijn voor scholengemeenschappen.

Hoelang duurt het om een certificaat te halen en hoeveel kost dat?

Het Certified Coach-programma loopt gelijk met het schooljaar. In totaal duurt het lesprogramma ongeveer 20 uur. Het coachingportfolio is ontworpen voor vele weken aan 1:1-coaching aan docenten. We raden coaches aan genoeg tijd te besteden aan hun aanvraag, zodat ze kunnen laten zien hoe goed ze het lesprogramma en het 5-Step Coaching Model beheersen. Aanvragen worden doorlopen bekeken. Je krijgt binnen 4 tot 6 weken bericht over de status van je aanvraag. Er zijn geen kosten verbonden aan de assessment of aanvraag.

Moet ik met een coachingpartner werken om te kunnen worden gecertificeerd?

Nee, coaches hoeven niet met een aanbevolen coachingpartner te werken om zich te certificeren. Wel merken we dat coaches meestal meer impact op de school hebben en meer professionele groei doormaken als ze een mentor hebben, zoals een aanbevolen coachingpartner.

Hoe zorg ik dat ik gecertificeerd blijf?

Gecertificeerde coaches moeten per schooljaar minimaal 50 uur aan 1-op-1-coaching registreren in de Edu Activity App. Gecertificeerde coaches moeten hun certificaat voor Docent niveau 1 en 2 elke 3 jaar verlengen.

Is dit programma overal ter wereld te volgen?

Het programma voor gecertificeerde trainers is voor alle docenten in het basis- en middelbaar onderwijs wereldwijd. De cursus is beschikbaar in het Engels (VK en VS), Japans, Nederlands, Portugees (Brazilië), Spaans (Latijns-Amerika en Spanje) en Zweeds. Aanmeldingen worden op dit moment geaccepteerd in het Engels en Japans.

Google for Education Heroes

Ik ben al een Google for Education-gecertificeerde innovator, coach en/of trainer. Word ik dan automatisch een Google for Education Hero?

Ja. Als Google for Education-gecertificeerde innovator, Google for Education-gecertificeerde trainer en/of Google for Education-gecertificeerde coach word je automatisch toegevoegd aan de Google for Education Heroes-community en krijg je deze erkenning. Ons team heeft je een e-mail gestuurd met meer informatie.

Ik heb het certificaat voor Docent niveau 1 en/of 2. Ben ik dan een Google for Education Hero?

Nee, tenzij je ook Google for Education-gecertificeerde innovator, coach en/of trainer bent. Google for Education Heroes zijn mensen met een of meer van die certificaten. Als je deze certificaten wilt behalen, check je hier de vereisten en het aanmeldingsproces: http://edu.google.com/Champions.

Ik ben een lid of leider van een GEG of referentieschool/-district. Ben ik dan een Google for Education Hero?

Nee, tenzij je ook Google for Education-gecertificeerde innovator, coach en/of trainer bent. Google for Education Heroes zijn mensen met een of meer van die certificaten. Als je deze certificaten wilt behalen, check je hier de vereisten en het aanmeldingsproces: http://edu.google.com/Champions.

Na de introductie van Google for Education Heroes verandert er niets voor leden van de wereldwijde docentengroepen. Maar vanaf 2024 moeten hoofden van GEG's een Hero zijn (dus een certificaat als coach, trainer of innovator hebben).

Referentiescholen/-districten kunnen hun docenten waar dit nodig is stimuleren Google for Education Heroes te worden.

Verdwijnen de titels trainer, innovator en coach?

Nee. Google for Education Heroes vervangt niet de programma's voor gecertificeerde trainers, innovators en coaches, maar verenigt en verrijkt ze. De programma's voor innovators, trainers en coaches blijven doorgaan en we blijven nieuwe leden accepteren in elk van die subcommunity's. Je kunt je op dit moment aanmelden voor de programma's voor trainers en coaches. Het programma voor innovators wordt in 2024 geopend voor nieuwe aanmeldingen.

Als ik me volgende maand aanmeld om een Google-gecertificeerd trainer te worden, word ik dan automatisch een Hero?

Ja. Als je wordt geaccepteerd als Google-gecertificeerd trainer en alle introductiestappen daarvoor uitvoert, word je automatisch een Hero.

Kan ik de badge voor Google-gecertificeerd innovator/trainer/coach blijven gebruiken?

Ja. Je individuele programmabadges blijven bestaan. Je mag ook de nieuwe badge en e-mailhandtekening voor Heroes gebruiken. Die vind je hier.

Wat zijn de vereisten om elk certificaat te behouden?

Alle wijzigingen gaan in 2024 in.

Innovator: Geen wijzigingen

 • Blijf werken aan een innovatieproject met veel impact naar keuze
 • Blijf een invloedrijke voorstander van het gebruik van Google-technologieën om het onderwijs te transformeren
 • Blijf Google-programma's aansturen om te zorgen voor innovatie en verandering op je school of in je schoolsystemen

Trainer: Kleine veranderingen, alle certificeringsvereisten voor trainers zijn op dit moment opgeschort. Deze vereisten worden in 2024 weer van kracht.

 • Zorg dat je een actief certificaat voor niveau 1/niveau 2 hebt (elke 3 jaar verlengen)
 • Voer een jaarlijkse beoordeling van productupdates uit
 • Stuur rapporten in van 10 trainingen (was 12 trainingen) per kalenderjaar gaat in 2024 in

Coach: Kleine updates

 • Zorg dat je een actief certificaat voor niveau 1/niveau 2 hebt (elke 3 jaar verlengen)
 • Zorg dat je elk kalenderjaar 50 uur (is momenteel 100 uur) 1-op-1-coaching geeft gaat in 2024 in

Wordt de Google-groep voor Google-gecertificeerde trainers veranderd of wordt deze samengevoegd in een hub voor Heroes?

In de komende maanden lanceren we een communityhub speciaal voor Heroes (alle innovators, trainers en coaches). Uiteindelijk stappen we volledig over van e-mailaliassen in Google Groepen naar de communityhub en wordt dit de centrale plek waar je in contact kunt komen met mede-Heroes, ideeën kunt uitwisselen, vragen kunt stellen en samen kunt werken. Googlers uit verschillende teams nemen ook deel aan deze hub. Zo kun je ideeën uitwisselen en feedback geven, je stem laten horen, invloed krijgen op onze producten en programma's, en exclusieve kansen en toegangsmogelijkheden krijgen speciaal voor de Heroes-community.

Symposiums

Waar en wanneer vinden de symposiums plaats?

 • Singapore: ma 11 sep-wo 13 sep
 • Sunnyvale: zo 1 okt-di 3 okt
 • São Paulo: wo 18 okt-vr 20 okt
 • Mexico-Stad: wo 25 okt-vr 27 okt
 • Dublin: di 7 nov-do 9 nov
 • Sydney: wo 6 dec-vr 8 dec
 • Tokio: di 26 mrt-do 28 mrt, 2024

Op onze website vind je meer informatie en zie je hoe je je kunt aanmelden.

In welke talen worden de symposiums voor Google for Education Heroes gehouden?

De meeste symposiums worden gehouden in het Engels. Deze symposiums worden gehouden in de lokale taal:

 • São Paulo: wo 18 okt-vr 20 okt - Portugees
 • Mexico-Stad: wo 25 okt-vr 27 okt - Spaans
 • Tokio: di 26 mrt-do 28 mrt, 2024 - Japans

Wie kan er deelnemen aan de symposiums?

Alleen bestaande gecertificeerde innovators, trainers en coaches kunnen zich aanmelden voor deze evenementen. We handelen de aanmeldingen af op volgorde van aanmelding, vóór de vermelde deadlines. Op dit moment kun je je alleen nog aanmelden voor het symposium in Tokio van maart 2024. Dit evenement wordt helemaal in het Japans gehouden. Er zijn op dit moment geen andere symposiums gepland. Stuur een e-mail naar info@gfechampions.com voor meer informatie.

How are the Symposium Applications being scored?

We willen graag dat verschillende soorten mensen uit al onze community's evenredig deelnemen aan elk symposium. Het beoordelingscomité neemt veel verschillende factoren mee tijdens het beoordelen van de aanmeldingen, inclusief maar niet beperkt tot zorgen dat verschillende identiteiten, organisatietypen en locaties vertegenwoordigd zijn. Niet alle vragen worden gelijk beoordeeld, maar we beoordelen een holistisch beeld van elke kandidaat. Iemand die bijvoorbeeld een grote impact in de community heeft maar minder actief is op social media, is nog steeds een sterke kandidaat voor de symposiums. Uiteindelijk zoeken we naar positieve, enthousiaste en proactieve leden van onze community die met hun acties laten zien dat ze Heroes zijn voor leerlingen, Heroes zijn voor docenten en Heroes zijn voor de toekomst van het onderwijs.

Will the symposiums take place every year?

Niet jaarlijks, maar mogelijk elke 2-3 jaar. We denken erover na de symposiums in de toekomst weer te houden, maar we hebben hier nog geen beslissing over genomen.

Will the symposiums take the place of the current Innovator Academies?

Nee. De Innovator Academies zijn introductie-evenementen voor nieuwe gecertificeerde innovators. De vorm en inhoud van de Innovator Academies kan veranderen, gebaseerd op wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren en feedback van innovators.

Betaalt Google mijn reiskosten?

Deelnemers moeten hun eigen reiskosten betalen. Google betaalt alleen het evenement zelf en alle maaltijden op locatie.

Kan ik me alleen aanmelden voor het symposium in mijn regio?

Alle bestaande gecertificeerde innovators, trainers en coaches kunnen zich aanmelden voor al deze evenementen. Opmerking: Je moet gecertificeerd zijn voordat je je aanmelding verstuurt.

Veelgestelde vragen voor partners voor professionele ontwikkeling

Hoe kunnen we docenten helpen tijdens het proces om Hero te worden?

Partners voor professionele ontwikkeling kunnen docenten helpen die Hero willen worden door te zorgen dat ze het proces en de vereisten van elk subprogramma (trainer, innovator, coach) kennen die hier beschreven staan. Omdat voor elk subprogramma nog steeds het certificaat voor Docent niveau 1 en 2 vereist is, kunnen partners docenten ook helpen voorbereiden door professionele ontwikkeling te bieden op het gebied van de examenonderwerpen.

Hoe zorgen we dat onze werknemers en trainers waarmee we een contract hebben Hero worden?

Partners voor professionele ontwikkeling kunnen hun werknemers en trainers aanmoedigen Google for Education-gecertificeerde trainer te worden. Zodra ze gecertificeerd trainer zijn, worden ze ook een Google for Education Hero.

Wanneer krijgen we te horen wat er wordt behandeld in de scenariovragen?

We blijven onze onderwijscommunity's en partners voor professionele ontwikkeling updaten over de examens via de driemaandelijkse vergaderingen waarvoor de deelnemers een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. We hopen partners zo veel mogelijk tijd te geven om hun trainingscontent en -materiaal te kunnen aanpassen.

Meld je hier aan voor onder andere updates, inzichten en bronnen.