Siirry sisältöön

Opettaminen ja oppiminen kohtaavat

Google Classroom on kaikenkattava opetus- ja oppimisratkaisu. Helppokäyttöisen ja turvallisen työkalumme avulla opettajat voivat ohjata, mitata ja rikastaa oppimiskokemuksia.

Kaikki työkalut samassa

Voit käyttää kaikkia oppimistyökaluja ja ylläpitää useita ryhmiä samasta paikasta.

Helppo käyttää

Kuka tahansa kouluyhteisösi jäsen voi aloittaa Classroomin käytön muutamassa minuutissa.

Luotu yhteiskäyttöön

Yhteiskäytä dokumenttia muun ryhmän kanssa samanaikaisesti tai järjestä videopalavereja Google Meetillä.

Käytettävissä missä vain

Mahdollista opettaminen ja oppiminen missä tahansa ja millä tahansa laitteella. Tarjoa ryhmille entistä enemmän joustavuutta ja liikkuvuutta.

Nuori poika ja tyttö tekevät tehtäviä kotona Chromebookin ääressä.
Helppo käyttää

Säästä aikaa ja yksinkertaista jokapäiväisiä tehtäviä

Kaikki painokset

 • Vaihda ryhmä-, kotitehtävä- ja oppilasnäkymien välillä parilla klikkauksella

 • Seuraa oppilaiden edistymistä arvosanataulukon avulla ja vie arvosanat koulusi oppilastietojärjestelmään

 • Pidä arvosanakriteerit johdonmukaisina ja läpinäkyvinä rubriikeilla, jotka näkyvät oppilaiden tekemien tehtävien rinnalla

 • Tallenna usein käytetyt ilmaisut muokattavaan kommenttipankkiin

 • Valmistele ja aikatauluta tehtäviä, kotitehtäviä ja kyselyitä useille ryhmille

Maksulliset versiot

 • Integroi mieluisimmat opetusteknologiatyökalusi Classroomiin laajennusten avulla (saatavilla Teaching and Learning Upgradessa ja Education Plusissa)

Liitutaulu, jossa on kolmen ihmisen profiilien siluetit, yhdistyy kolmeen erilliseen selainikkunaan, jotka esittävät Google Docsia, Google Sheetsiä ja Google Slidesia. Kunkin selainikkunan alla on ympyrä, jossa on yhteiskäyttäjää esittävä piirretty henkilö.
Keltainen ympyrä, jonka sisällä on huutomerkin sisältävä pienempi keltainen ympyrä. Pienempi ympyrä yhdistää molemmin puolin olevat kaksi sinistä nelikulmiota, joiden sisällä on tekstiä esittäviä ellipsikuvioita. Osa ellipseistä on korostettu. Vasemman nelikulmion alareunassa ja oikean nelikulmion yläreunassa on ympyröitä, joiden sisällä on piirroshahmoja, sekä keskustelua esittäviä ellipsejä.
Rikasta

Paranna oppilaiden oppimiskokemuksia

Kaikki painokset

 • Salli oppilaiden valita saavutettavuusasetukset, jotta he voivat oppia itselleen parhaalla tavalla — jopa monikielisesti

 • Auta kaikkia pysymään tehtävien tasalla oppilaiden tehtäväluettelon, opettajien Arvioitavat-sivujen sekä palautuspäivien avulla. Palautuspäivät ilmestyvät automaattisesti oppilaiden kalenteriin tehtävän luomisen yhteydessä

 • Lataa kurssitöiden dokumentit palvelimelle malleina automaattisesti, niin jokainen oppilas saa luodusta kotitehtävästä oman kopionsa

 • Salli oppilaiden tarkistaa omien töidensä lähdeviittaukset vertaamalla työtään satoihin miljardeihin verkkosivuihin ja yli 40 miljoonaan kirjaan alkuperäraporttien avulla

 • Salli oppilaiden ottaa ja lähettää kuvia paperilla tehdyistä kotitehtävistään nopeasti ja helposti parannetun kuvanottotoiminnon avulla

Maksulliset versiot

 • Tarkista oppilaiden lähettämät työt mahdollisen plagioinnin varalta vertaamalla niitä verkkotunnuksesi oppilaiden aiemmin palauttamiin tehtäviin (saatavilla Teaching and Learning Upgradessa ja Education Plusissa)

Hallitse

Helppokäyttöiset näkyvyys-, käyttötieto- ja hallintatyökalut

Kaikki painokset

 • Tutki tapahtumia tarkemmin ja tunnista suorituskyky‑ tai tietoturvaongelmia Classroomin valvontalokeista, joihin pääset suoraan hallintakonsolista

 • Selvitä ongelmat — kuten se, kuka on poistanut tietyn oppilaan tai ryhmän — ja palauta oppimisominaisuudet takaisin käyttöön nopeasti ja helposti raporttien avulla

 • Palvele kaiken kokoisia oppimisyhteisöjä

Maksulliset versiot

 • Luo ja ylläpidä ryhmiä suuressa mittakaavassa synkronoimalla Classroomin listat oppilastietojärjestelmän kanssa Elevate Data Syncillä (tulossa pian, saatavilla Education Plus ‑versiossa)

 • Asenna kolmansien osapuolten opetusteknologiatyökaluja useille opettajille kerralla Classroomin laajennusten avulla (saatavilla Teaching and Learning Upgradessa ja Education Plusissa)

 • Eksportoi Classroomin lokeja BigQueryyn ja analysoi esimerkiksi käyttöönottoastetta ja käyttöaktiivisuutta (saatavilla Google Workspace for Education Standardissa ja Education Plusissa)

 • Classroom-versioiden valikoimasta voit valita juuri omalle oppilaitoksellesi sopivat lisäominaisuudet

Kannettavan tietokoneen kansi on auki. Sen näytöllä näkyy ikkuna, jossa on rataskuvake. Kannettavan tietokoneen päältä lähtee dokumenttien virta. Kannettava tietokone yhdistyy yhteen vihreään ja yhteen keltaiseen suorakulmioon. Niissä molemmissa on neljä värikästä ympyrää, joissa on piirrettyjä henkilöitä.
Lukko, jonka taustalla on sininen kilpi. Kilven vasemmalla puolella on kymmenen piirroshahmoa sisältävää ympyrää sekä Google Docs-, Slides- ja Sheets-kuvakkeet. Kilven oikealla puolella on satunnaisia kirjaimia ja numeroita, jotka esittävät datan salausta.
Suojattu

Turvallinen ja vaatimusten mukainen

 • Voit luottaa maailmanlaajuiseen, monikerroksiseen ja kattavaan tietoturvaamme, joka selviää äärimmäisistäkin kysynnän muutoksista ja tarjoaa 99,9 %:n valmiusajan

 • Noudattaa vaativimpia tietoturvalle ja yksityisyydelle asetettuja maailmanlaajuisia opetusalan standardeja, ja kolmannen osapuolen organisaatiot auditoivat sen säännöllisesti

 • Classroomissa ei ole mainoksia eikä oppilaiden henkilötietoja käytetä mainosten kohdentamiseen tarkoitettujen mainosprofiilien luomiseen

 • Varmista että vain yksilöllisiä tunnuksia käyttävät tilien omistajat voivat päästä Google for Education ‑verkkotunnukseen, ja salli ryhmän toiminnot vain ryhmän jäsenille.

"Kaikista opetuksessa käyttämistäni teknologiaratkaisuista Google Classroom on vaikuttanut voimakkaimmin opetukseen ja oppimiseen heti käyttöönottohetkestä alkaen."

Ross Morrison McGill, @TeacherToolkit
Kolme henkilöä kokoontuneena koulutarvikkeiden ja tietokoneen peittämän pöydän äääreen. Keskimmäisen henkilön kädet ovat näppäimistöllä. Näytöllä on kouluprojekti, jonka otsikko on Biology.

Käytä Classroomia osana Google Workspace for Educationia ja tutustu eri versioihin

Classroom kuuluu Google Workspace for Educationiin ja sen kaikki versiot toimivat saumattomasti yhdessä.

Ruudukko, jossa on #Classroomin kanssa toimivien sovellusten kuvakkeita

Käytä suosikkisovelluksiasi Classroomissa

Classroomiin voi integroida tuhansia opetusalan ammattilaisten hyväksymiä sovelluksia, jotka kannustavat luovuuteen ja tarjoavat rajattomasti oppimismahdollisuuksia.

Kuva selainikkunan päällä liikkuvasta suurennuslasista. Kuvakkeiden ympärillä on vihreä ikkuna, jossa on henkilökuvake ja sininen puhekupla.

Käytä alkuperäraportteja Classroomissa

Classroomin kautta käytettävissä olevien alkuperäraporttien avulla opettajat voivat arvioida nopeasti tekstin alkuperän, auttaa oppilaita yltämään parhaimpaansa ja vertailla oppilaiden töitä vaarantamatta yksityisyyttä.

Resurssit

Tutustu opetusta ja oppimista tehostaviin materiaaleihin

Tutustu opetusta ja oppimista tehostaviin materiaaleihin

Jos käytät Classroomia koulussa, suosittelemme tilaamaan Google Workspace for Educationin. Classroom sisältyy Google Workspace for Educationiin ja toimii saumattomasti Google Workspacen yhteiskäyttötyökalujen kanssa.

Aloita Classroom käyttö

Onko sinulla jo Google Workspace for Education? Kirjaudu Classroomiin ja ala hoitaa ryhmiesi asioita.

Lähikuva kädestä pitelemässä älypuhelinta, jossa näkyy Google Classroomin mobiilisovelluksen näyttö.

Käytä Classroomia mobiilisovelluksella missä tahansa