Onko sinulla kysyttävää? Me autamme.

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki
 • Miten rekisteröidytään Taso 1- / Taso 2 ‑kokeisiin?

  Seuraa tämän dokumentin ohjeita, jos sinulla on kuponki tai maksat credit-kortilla.

  Huom. Aloita aina Opettajien ohjekeskuksesta, vaikka sinulla olisikin jo Kryterion-tili.

 • Miten valmistaudun kokeeseen?

  Taso 1‑ ja Taso 2 ‑sertifiointikokeisiin voi valmistautua esimerkiksi suorittamalla peruskoulutuksen ja jatkokoulutuksen, joissa käsitellään tarvittavia osa-alueita. Voit testata taitojasi tekemällä kurssien kertauskokeet.

 • Miten minusta voi tulla Google-sertifioitu kouluttaja?

  Google-sertifioiduksi kouluttajaksi pääseminen edellyttää, että läpäiset vastaavan Taso 1‑ tai Taso 2 ‑kokeen. Kokeissa testataan, miten hyvin osaat hyödyntää Google for Education ‑työkaluja opetuksessa.

  Rekisteröidy kokeeseen seuraamalla tämän asiakirjan ohjeita, jos sinulla on kuponki tai maksat credit-kortilla.

 • Miten voin käyttää Kouluttaja Taso 1- tai Kouluttaja Taso 2 ‑sertifioinnin tunnusta?

  Sertifioinnin saaneet henkilöt voivat kertoa nimikkeestään julkisesti lisäämällä yksilöllisen sertifikaattinsa ja tunnuksensa esimerkiksi ansioluetteloon, portfolioon tai verkkosivustolle. Ilmoita sertifiointinimikkeesi yhteydessä aina saavuttamasi taso: Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1 tai Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2. Sertifioinnit ovat voimassa 36 kuukautta.

 • Miten kokeet kehitettiin?

  Google Workspace ‑sertifiointikokeet on kehitetty kansainvälisesti hyväksytyn kehitysprosessin avulla kokeiden validiteetin, luotettavuuden ja relevanssin varmistamiseksi. Kokeen kehitysvaiheita ovat:

  Tavoitteiden määrittely – Kokeen tavoitteet perustuvat palautteeseen, jota saadaan käytännön työtä tekeviltä aihepiirin asiantuntijoilta (niin Googlen omilta kuin ulkopuolisiltakin asiantuntijoilta).

  Suunnitelma – Jokaista tavoitetta arvioidaan sen perusteella, mikä sen merkitys on kokonaisuutena käytännön työn kannalta.

  Kokeen kohtien laatiminen – Alan asiantuntijat laativat kokeen kohdat kokeen tavoitteiden ja suunnitelman perusteella.

  Tekninen tarkistus – Kokeen jokainen kohta tarkistetaan, jotta niiden tekninen virheettömyys voidaan varmistaa. Tarkistajat voivat olla Googlen tai kumppaniorganisaatioiden työntekijöitä.

  Betatestaus – Osallistujat näkevät kokeen kohdat samanlaisessa ympäristössä kuin lopullisessa julkaistussa kokeessa. Näin voidaan arvioida jokaisen kokeen kohdan toimivuutta.

  Kohtien valinta ja pisterajan määrittäminen – Betatestauksen aikana kerättyjen tilastotietojen perusteella kohtia voidaan käyttää varsinaisessa kokeessa tai niitä voidaan jättää pois. Kun lopullisista kohdista on päätetty, alan asiantuntijat määrittävät kokeen vähimmäispistemäärän.

  Julkaiseminen – Itsenäinen palveluntarjoaja toimittaa kokeen eri puolille maailmaa. Koe voidaan suorittaa missä tahansa, missä on internetyhteys ja häiriötön ympäristö.

 • Onko kokeissa erityisiä vaatimuksia ja edellytetäänkö tietyn selaimen käyttöä?

  Kyllä, sertifiointikokeissa on käytettävä Chromen uusinta versiota. Päivitä selain, jos kokeen aloittaminen ei onnistu. Kokeen aikana on myös käytettävä verkkokameraa, jotta koetilannetta voidaan valvoa. Varmista ennen kokeen aloittamista, että sinulla on toimiva verkkokamera.

 • Minkälainen verkkokamera kouluttajakokeissa tarvitaan?

  Sertifioitu kouluttaja ‑kokeissa ei tarvita erityistä verkkokameraa, vaan kannettavan tietokoneen tai pöytäkoneen verkkokamera riittää, kunhan ympäristö on hyvin valaistu.

  Ennen kokeen alkua sinun on otettava verkkokameralla kuva itsestäsi ja kuvallisesta henkilöllisyystodistuksestasi. Automaattinen valvontajärjestelmä käyttää verkkokameraa kokeen aikana, jotta voimme seurata edistymistä ja varmistaa koeympäristön luottamuksellisuuden.

 • Voinko ostaa yhdellä kertaa useita Sertifioitu kouluttaja ‑kokeita tai ‑kuponkeja?

  Organisaatiot voivat ostaa kuponkeja suoraan Kryterionilta tämän linkin kautta. Kuponkien hinta on sama kuin kokeen hinta.

  • Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1: 10 $
  • Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2: 25 $
  • Valmennustaitojen arviointi: 15 $

 • Milloin saan koetulokseni?

  Kaikki lähetetyt kokeet tarkistetaan ja arvostellaan huolellisesti, jotta voidaan varmistaa, että käytäntöjä on noudatettu. Saat koetuloksesi kolmen arkipäivän kuluessa kokeen suorittamisesta.

  Koetulokset lähetetään osoitteesta gfe-certifications@google.com, joten tarkista kaikki sähköpostikansiosi ja valtuuta tästä osoitteesta tulevat viestit mahdollisuuksien mukaan. Jos et saa tuloksia kolmen arkipäivän kuluessa, ota yhteyttä sertifioinnin tukitiimiin https://support.google.com/a/contact/certification.

 • Mistä löydän sertifikaattini ja tunnukseni?

  Linkki digitaaliseen sertifikaattiisi ja tunnukseesi lähetetään sähköpostitse osoitteeseen, jonka ilmoitit kokeeseen rekisteröityessäsi. Jos et saanut viestiä, tarkista roskapostikansiosi tai hae tiedosto sertifiointialustalta.

  Lataa tunnuksesi seuraamalla näitä ohjeita.

 • Milloin voin uusia kokeen?

  Jos et läpäise koetta, voit uusia sen 14 päivän kuluttua. Jos et pääse läpi toisellakaan kerralla, voit uusia sen 60 päivän kuluttua. Jos et läpäise koetta kolmannellakaan kerralla, voit uusia kokeen vuoden kuluttua. Kokeesta on maksettava jokaisella kerralla.

 • Kuinka usein Taso 1- ja Taso 2 ‑sertifiointi on uusittava?

  Sertifiointikokeet on suoritettava 36 kuukauden välein. Saat sertifioinnin uusimisesta ilmoituksen sähköpostiisi kaksi kuukautta ennen viimeistä voimassaolopäivää.

 • Mitä erityisjärjestelyjä Kouluttaja Taso 1‑ ja Kouluttaja Taso 2 ‑kokeisiin on saatavilla?

  Osallistujat voivat käyttää kokeen aikana Chrome-selaimen monia eri työkaluja. Lue lisää täältä. Ne käyttäjät, joilla on terveydellinen syy tietyn apukeinon käyttöön, voivat saada lisäaikaa kokeen tekemiseen.

 • Voinko saada Google-sertifioitu kouluttaja ‑sertifikaatin eri kielellä?

  Et voi. Järjestelmän rajoitusten vuoksi sertifikaatit voidaan toimittaa vain sillä kielellä, jolla koe on tehty.

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki
 • Miten saan sertifikaatin?

  Sertifioitu valmentaja ‑sertifikaatin saaminen edellyttää seuraavia:

  1. Sertifioitu valmentaja ‑kurssi. Valmentajakurssilta saat ohjeita 1) motivoivien ja tehokkaiden valmennussuunnitelmien luomiseen ja käytännön toteutukseen ja 2) opettajien tukemiseen Googlen käänteentekevien teknologioiden käytössä (n. 8 tuntia). Kurssin avulla voit kehittää valmennus‑, johtamis‑ ja vuorovaikutustaitojasi, jotka muokkaavat sinusta asiantuntevan ja osaavan valmentajan. Siirry kurssiin klikkaamalla tästä.
  2. Valmennustaitojen arviointi. Valmennustaitojen arvioinnin suorittaminen hyväksytysti (n. 1 tunti). Tässä kokeessa testataan valmentajakurssiin ja Google for Educationiin liittyvää osaamistasi. Siirry kurssiin klikkaamalla tästä.
  3. Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1. Suorita Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1 ‑koe (n. 3 tuntia), jossa testataan, kuinka sujuvasti osaat käyttää Googlen työkaluja työssäsi opetuksen ja oppimisen tehostamiseksi. Kokeen avulla saat lisää itseluottamusta opettajien ja Googlen työkalujen parissa työskentelyyn.
  4. Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2. Suorita Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2 ‑koe (n. 3 tuntia). Tässä kokeessa opit huippuluokan strategioita, joiden avulla voit käyttää Google for Education ‑työkaluja ja ‑teknologioita opetuksessa entistä monipuolisemmin. Lue lisää Taso 1‑ ja Taso 2 ‑kokeista.
  5. Valmentajavideon kuvaaminen. Erotu eduksesi lähettämällä kolmen minuutin mittainen video, jossa kerrot, millainen valmentaja olet (n. 2 tunnin valmistautumisaika). Tee meihin vaikutus ensimmäisen minuutin aikana kertomalla, miksi haluat valmentajaksi ja miksi juuri sinä sopisit Googlelle. Opeta kahden viimeisen minuutin aikana katsojille, miten jotakin Googlen työsovelluskokonaisuuden ominaisuutta, Chromebookeja tai Chromea voidaan hyödyntää innovatiivisesti opetus‑ tai oppimisympäristössä. Suosi näyttölähetyksiä.
  6. Hakemuksen lähettäminen. Lähetä jäsenhakemuksesi ja edellä mainitut materiaalit (n. 1 tunti). Sinua pyydetään myös vastaamaan lyhyeen kysymyssarjaan. Vastausten avulla saamme käsityksen valmentajakokemuksestasi ja valmiuksistasi suunnitella, hyödyntää, arvioida ja laatia oppimateriaaleja.
 • Kuinka paljon kokeet maksavat?

  Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1 ‑koe maksaa 10 dollaria, Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2 ‑koe maksaa 25 dollaria ja Valmennustaitojen arviointi maksaa 15 dollaria.

 • Mistä saan sertifikaattini?

  Sertifikaattisi ja tunnuksesi lähetetään sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitit kokeeseen rekisteröityessäsi. Jos et saanut viestiä, tarkista roskapostikansiosi.

 • Mitkä ovat hakemusten tarkistuspäivät vuonna 2020?

  Hakemuksia käsitellään jatkuvasti. Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat ilmoituksen sen tilasta noin 4–6 viikon kuluttua. Kiitos kärsivällisyydestäsi!

 • Mitä minun on tehtävä, jotta voin pitää jatkossakin Google for Education ‑sertifioidun valmentajan nimikkeen?

  Jotta Sertifioitu valmentaja ‑jäsenyytesi pysyy voimassa, sinun täytyy pitää vähintään 12 koulutus‑/valmennustilaisuutta vuodessa ja raportoida niistä. Lisäksi sinun täytyy osoittaa oma kiinnostuksesi vuosittaisen tuotepäivitysarvioinnin muodossa. Suosittelemme jakamaan ideoita ja materiaaleja valmentajayhteisölle valmentajasivuston kautta.

 • Keneen voin ottaa yhteyttä, jos minulla on ongelmia koealustaan sisäänkirjautumisessa?

  Täytä tämä lomake.

 • Kuinka kauan minun pitää odottaa, jotta voin uusia hylätyn kokeen?

  Jos et läpäise koetta, voit uusia sen 14 päivän kuluttua. Jos et pääse läpi toisellakaan kerralla, voit uusia sen 60 päivän kuluttua. Jos et läpäise koetta kolmannellakaan kerralla, voit uusia kokeen vuoden kuluttua. Kokeesta on maksettava jokaisella kerralla.

 • En ole saanut hakemuksestani vahvistusviestiä tai sähköposti-ilmoituksia.

  Lisää grants@eresources.com luotettuihin yhteystietoihisi. Kaikki viestit tulevat tästä osoitteesta. Jos et edelleenkään saa päivityksiä, ota yhteyttä osoitteeseen gfe-trainer-program@google.com.

 • Edellyttääkö ohjelmaan hakeminen voimassa olevaa sertifiointia?

  Kyllä, hakeminen edellyttää voimassa olevaa Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1‑, Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2‑ tai Valmennustaitojen arviointi ‑sertifiointia. Hyväksymme myös voimassa olevan Valmentajan perusteet ‑sertifioinnin. Huomaa, että Google-sertifioitu kouluttaja Taso 1‑, Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2‑ ja Valmennustaitojen arviointi ‑sertifioinnit ovat voimassa 36 kuukauden ajan kokeiden läpäisemisestä.

 • Mitä tapahtuu, jos hakemustani ei hyväksytä tarkistuskierroksen aikana?

  Voit hakea uudelleen seuraavien tarkistuskierrosten aikana. Odotusaikaa ei ole. Nämä ovat yleisimmät syyt hakemusten hylkäämiseen:

  • Hakijan jakamat dokumentit ja videot eivät ole katsottavissa. Varmista, että materiaalisi ovat julkisia verkossa.
  • Hakijalla ei ole riittävästi aikaisempaa koulutuskokemusta. Toivomme hakijoilta monipuolista kokemusta Google-koulutusten pitämisestä.
 • Jos minut hyväksytään ohjelmaan, mitä nimikettä voin käyttää?

  Käytä aina oikeaa brändiä: Google for Education ‑sertifioitu valmentaja.

 • Minulla on Valmentajan perusteet ‑sertifiointi. Onko tästä minulle hyötyä, kun haen ohjelmaan?

  Voimassa olevalla Valmentajan perusteet ‑sertifioinnilla voidaan korvata Valmennustaitojen arviointi ‑sertifiointi haettaessa ohjelmaan.

 • Millainen on Google-sertifioidun valmentajan uudelleensertifiointikäytäntö?

  Sertifiointi uusitaan kerran vuodessa, kun keräämme edellä mainitut tiedot. Valmentajan sertifiointi poistetaan tilapäisesti käytöstä, jos hän ei ole suorittanut vaadittuja tehtäviä. Valmentajat saavat tarkempia tietoja uudelleensertifiointiprosessista lokakuun aikana, koska vaatimukset voivat vaihdella vuodesta toiseen.

 • Onko sinulla muuta kysyttävää?

  Lähetä sähköpostia osoitteeseen gfe-trainer-program@google.com

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki
 • Miten innovaattoriksi haetaan?

  Hakuaika alkaa määräajoin, ja siitä ilmoitetaan tällä sivulla. Hakemus sisältää kohtia, joiden avulla voit osoittaa koulutusalaa koskevan luovuutesi, innovointikykysi, kokemuksesi ja johtajuutesi.

 • Mikä on innovaatioprojekti ja edellytetäänkö sellaista?

  Kaikki sertifioidut innovaattorit tekevät tiivistä yhteistyötä Googlen ja toisten innovaattoreiden kanssa, kun he toteuttavat, hallinnoivat ja dokumentoivat luovia koulutusprojekteja. Kannustamme innovaattoreita tekemään projekteissa yhteistyötä muiden innovaattoreiden kanssa ja valitsemaan projekteja, jotka inspiroivat muita kouluttajia ja oppilaita ja vaikuttavat heihin.

 • Mitä kokeita minun on suoritettava, jotta minusta tulee sertifioitu innovaattori?

  Sinun on suoritettava Google-sertifioitu kouluttaja Taso 2 ‑koe hyväksytysti ennen kuin voit hakea sertifioiduksi innovaattoriksi.

 • Missä ja milloin Google for Education Innovation Academy ‑tapahtumat järjestetään?

  Innovation Academy ‑tapahtumien päivämäärät ja paikat julkaistaan tällä sivulla.

 • Kuinka pysyn aktiivisena innovaattorina ensimmäisen vuoden jälkeen?

  Google for Education ‑sertifioidut innovaattorit voivat pysyä aktiivisena kolmella eri tavalla:

  (1) jatkamalla työskentelyä valitsemassaan merkittävässä innovaatioprojektissa

  (2) innostamalla ihmisiä hyödyntämään Google-teknologioita koulutuksen kehittämisessä

  (3) johtamalla Google-ohjelmia, joilla edistetään innovointia ja muutosta innovaattorin omassa koulussa tai koulutusjärjestelmässä.

 • Miten hakemukset arvioidaan?

  Toiset Google-sertifioidut innovaattorit arvioivat hakemukset. Jos haluat tukea hakemuksesi suunnitteluun, tilaa päivitykset täältä.

 • Mitä kustannuksia Innovation Academyyn osallistumiseen liittyy?

  Google for Education ‑sertifioitu innovaattori ‑ohjelma on maksuton mahdollisuus ammatilliseen kehittymiseen. Hyväksyttyjen kohortin jäsenten on maksettava majoituksensa ja matkansa Googlen toimipisteeseen kohortin kolmipäiväisen tapahtuman aikana. Stipendirahoitusta on saatavilla.

 • Voinko saada palautetta hakemuksestani, jos sitä ei hyväksytä?

  Voit saada palautetta jakamalla haastevideosi ja hakemukseen sisältyvät lyhyiden kysymysten vastauksesi #GoogleEI-yhteisössä.

 • Miksi Google rajoittaa kunkin kohortin osallistujien määrää?

  Rajoitamme kohorttiin pääsevien innovaattoreiden määrää kahdesta pääasiallisesta syystä:

  (1) laadukkaan kokemuksen varmistamiseksi sekä

  (2) yhteisöllisyyden luomiseksi. Myös tilan rajallisuus vaikuttaa asiaan.

Kiitos tilauksesta!

Kerro meille enemmän kiinnostuksen kohteistasi.