Gå til innholdet
En sirkel med et omriss i blått, gult og grønt. Det er en rød T inne i sirkelen.

Bli sertifisert kursholder, og hjelp lærere med å få mest mulig ut av Google-verktøyene

Sertifiserte kursholdere viser lærere hvordan de kan bruke Google for Education-produkter til å gjøre undervisningen mer effektiv, skape bedre resultater hos elevene samt fremme lederegenskaper.

Tre kvinner ser på en dataskjerm mens de deltar på en konferanse.

Bli sertifisert kursholder

Utnytt ekspertisen din og lederegenskapene dine for å hjelpe lærere med å bruke Google-verktøy til å fornye undervisningen.

Ta ledelsen

Utmerk deg som leder, og nå ut til andre lærere og elevene deres.

Utvikle deg som kursholder

Bli en enda dyktigere kursholder for å hjelpe andre med å fornye undervisningen ved hjelp av teknologi.

Bli med i et fellesskap av kursholdere

Samarbeid med et fellesskap av sertifiserte kursholdere i en privat Google-gruppe for kursholdere, og bli fremhevet i den globale EDU-katalogen for Google for Education.

Trinn for trinn

Utfør disse trinnene for å bli sertifisert kursholder

1

Fullfør kursholderkurset

Med kursholderkurset kan du utvikle deg som kursholder ved å lære nye ting og bygge på ferdighetene dine i å utarbeide og formidle opplæringsplaner.

2

Fullfør kursholdertesten

Ta kursholdertesten for å sjekke at du er klar til å lære opp andre.

3

Sertifiser deg som underviser på nivå 1 og 2

Det er ikke obligatorisk å fullføre kursene for grunnleggende og videregående opplæring, men vi anbefaler at du tar dem for å utvikle ferdigheter og forberede deg til eksamenene.

4

Lag en video og send inn en kursholdersøknad

Ta opp en video på tre minutter der du viser hvordan du er som person, og hvilken måte du liker å undervise på, og send inn søknaden.

To kvinner ser på en dataskjerm
Løpende krav

Oppretthold kursholderstatusen din

Alle sertifiserte kursholdere må sertifisere seg på nytt i kursholderprogrammet for å beholde statusen som aktiv kursholder.

 • Rapporter minst 10 Google-fokuserte opplæringsøkter i Activity App
 • Bestå eksamen om produktoppdateringer for 2024 ved å gå gjennom studieveiledningen, som er tilgjengelig innenfor tidsrammen for produkteksamenen
 • Ha en aktiv sertifisering for nivå 1 og nivå 2 (fornyes hvert tredje år)

Finn svar på vanlige spørsmål

Se vanlige spørsmål om generelle emner
Vis alle Skjul alle
 • Hva må jeg gjøre for å oppnå en sertifisering?

  For å bli sertifisert kursholder må du fullføre de sju trinnene som er beskrevet nedenfor:

  1. Kurs for sertifisering av kursholdere. På kursholderkurset vårt lærer du hvordan du kan 1) utarbeide og formidle inspirerende og nyttige opplæringsplaner og 2) hjelpe lærere med å fornye undervisningen ved hjelp av Google-teknologi. Ca. 8 timer. Med dette kurset kan du bli bedre på alt det som gjør deg til en god kursleder – opplæring, lederskap og relasjonsbygging. Klikk her for å gå til kurset.

  2. Kursholdertest. Bestå kursholdertesten (ca. 1 time). Med denne eksamenen kan du teste forståelsen din av kursholderkurset og kunnskapene dine om Google for Education. Klikk her for å gå til testen.

  3. Google-sertifisert underviser, nivå 1. Ta eksamenen for å bli Google-sertifisert underviser på nivå 1 (2–3 timer). Den vurderer ferdighetene dine i å integrere Google-verktøy i undervisningen for å oppnå bedre resultater og læring blant elevene. Ved å ta denne eksamenen kan du få en trygg og god plattform for å arbeide med lærere og Google-verktøy.

  4. Google-sertifisert underviser, nivå 2. Ta eksamenen for å bli Google-sertifisert underviser på nivå 2 (ca. 3 timer) for å lære nye strategier for integrering av flere Google for Education-verktøy og -teknologier i undervisningen. Hvis du vil vite mer om eksamenene på nivå 1 og 2, kan du se siden med vanlige spørsmål.

  5. Kursholdervideo. Send oss en video på 2–3 minutter som viser hvordan et av produktene i Google Workspace for Education-serien, Chromebook eller Chrome kan brukes på en nyskapende måte i undervisningen.

   Evalueringskriterier for videoen:

   1. Videoen må ha en lengde på 2–3 minutter. Hvis videoen er lengre enn 3 minutter, avvises søknaden.
   2. Videoen må være om et produkt i Google Workspace for Education-serien, Chromebook eller Chrome.
   3. Veiledningen i videoen må være enkel å følge.
   4. Søkeren må vise hvordan produkter kan brukes på en nyskapende måte i undervisningen.
   5. Skjermopptak foretrekkes.

  6. Faglig utvikling. Ta med 3–5 Google-spesifikke opplæringer eller veiledninger du har bidratt med det siste året (inkludert podcaster, blogger, opplæringsmateriell, nettkurs og selvfølgelig opplæringsøkter). Du må oppgi dato, emne og annen relevant dokumentasjon.

  7. Søk! Send inn søknaden din om medlemskap sammen med materialet ovenfor (ca. 1 time). Du blir også bedt om å svare på noen raske spørsmål. Svarene dine gir oss et inntrykk av erfaringen din med opplæring, inkludert planlegging, implementering, evaluering og utforming av undervisningsmateriell.

 • Hvor mye koster eksamenene?

  Eksamenen for å bli Google-sertifisert underviser på nivå 1 koster USD 10. Eksamenen for å bli Google-sertifisert underviser på nivå 2 koster USD 25, og kursholdertesten koster USD 15.

 • Hvor kan jeg få en kopi av sertifikatet mitt?

  Sertifikatet og merket ditt blir sendt til adressen du brukte til å registrere deg for eksamenen. Hvis du ikke har mottatt noe, kan du sjekke søppelpostmappen din.

 • Hva er datoene for gjennomgang av søknader?

  Søknadene vurderes fortløpende fra måned til måned. Søknadsperioden avsluttes den siste onsdagen i måneden. Du skal motta et varsel med status ca. 4–6 uker etter at du sendte inn søknaden. Takk for tålmodigheten.

 • Hva må jeg gjøre for å opprettholde statusen som sertifisert Google for Education-kursholder?

  Alle sertifiserte kursholdere må sertifisere seg på nytt i kursholderprogrammet for å beholde statusen som aktiv kursholder.

  • Rapporter minst 10 Google-fokuserte opplæringsøkter i Activity App
  • Bestå eksamen om produktoppdateringer for 2024 ved å gå gjennom studieveiledningen, som er tilgjengelig innenfor tidsrammen for produkteksamenen
  • Ha en aktiv sertifisering for nivå 1 og nivå 2 (fornyes hvert tredje år)

  Du kan sende inn opplæringsaktivitetene dine samlet med jevne mellomrom, med hyppigheten som passer best for deg, f.eks. månedlig, kvartalsvis eller ukentlig.

Få hjelp

Hvis du trenger hjelp med Sertifisert kursholder-programmet, kan du kontakte oss nedenfor.