Paganel Primary School använder sig av Google Chromebooks för att göra det lika lätt att använda en laptop i klassrummet som att ta upp en penna

Google Apps har redan bevisat sitt värde som ett mycket engagerande och enkelt inlärningsverktyg. Eftersom det lagras online är Chromebooks den perfekta partnern. Det tar tio sekunder att starta dem under en lektion, jämfört med de tio minuter det tog för de gamla bärbara datorerna.

Steve Philip, rektor på Paganel School

Utmaningen

Ett av Paganels huvudfokus är att lära barnen att arbeta tillsammans som ett lag för att åstadkomma något. Det här skiljer sig från traditionell undervisning där enskild inlärning för grundskoleelever är huvudprioriteten, men förbereder barnen på arbetsliv och högre utbildning där det blir allt vanligare att arbeta tillsammans virtuellt. Lärare och elever använde redan Google Apps for Education, den kostnadsfria programsviten för kommunikation och samarbete online, som inkluderar funktioner som Gmail, Google Talk, Google Kalender, Google Dokument och Google Sites. Paganel School fick även ut det mesta av Google Apps genom att uppmuntra bärbara datorer som undervisningshjälpmedel, med ett antal datorer tillgängliga för användning i klassrummen. Det blev dock allt tydligare att de användes för lite, huvudsakligen på grund av tiden det tog att konfigurera dem.

Lösningen

Steve hade hört talas om Google Chromebooks och att de användes i skolor från en kontakt i USA och började läsa om dem. Chromebooks är bärbara datorer utan hårddiskar där inget lagras på datorn och alla system och program öppnas med webbläsaren, vilket ger möjlighet att få åtkomst till information och tjänster i molnet på några sekunder. Paganel School köpte 32 Chromebooks förra året och delade ut dem till en klass i årskurs fyra med åldern 10-11 år. Eleverna kan använda dem när de vill under lektionerna och andra klasser lånar dem för vissa uppgifter.