På Massapequa Public Schools uppmuntras eleverna och lärarna att tänka olika med hjälp av Google Apps for Education och Chromebooks

Vi säger ofta till eleverna att det inte spelar någon roll var du är, du bör alltid kunna komma åt dina läxor och resurser – oavsett om du är hemma, i biblioteket, på semester eller på Starbucks med en kompis. Chromebooks och Google Apps for Education är goda exempel på att inlärning fungerar när som helst, var som helst.

Bob Schilling är ansvarig för betygsättning, elevinformation och tekniktjänster på Massapequa Public Schools

Utmaningen

Distriktet ville införa verktyg för att skapa innehåll med många samarbetsfunktioner, så att lärarna skulle kunna ge eleverna feedback i realtid och eleverna skulle kunna jobba med grupparbeten från olika platser. Både elever och lärare började dessutom få slut på lagringsutrymme, så på Massapequa Public Schools prioriterades en lösning med obegränsat lagringsutrymme.

Lösningen

Massapequa Public Schools började använda Google Apps for Education 2012. Verktygen lanserades i långsam takt och användes till en början av en liten grupp teknikkunniga lärare. Nu använder alla elever och hela personalstyrkan Google Apps for Education dagligen. Massapequa Public Schools har valt Chromebooks för att de är prisvärda, startar snabbt och integreras sömlöst med Google Apps for Education. Under 2015 har skolorna distribuerat 3 000 Chromebooks. Eleverna på högstadiet använder en Chromebook per person, medan mellanstadie- och gymnasieskolorna har varsina lådor med 30 enheter i varje. Lärarna bokar lådorna när de har lektioner som kräver att Chromebooks används.