Huntsville Independent School District helps close the digital divide with Chromebooks and Google Apps

Effekterna av Chromebooks i våra klassrum och hos lärare/föräldrar har varit fenomenala. Vi har haft föräldrar som bokstavligen brustit i tårar av tacksamhet för att deras barns skola kan tillhandahålla något så potentiellt livsförändrande som de inte hade råd att ge, att få tillgång till onlineresurser både i skolan och hemma.

Amy Mayer, Director of Staff Development and District Initiatives, Huntsville Independent School District

Utmaningen

Huntsville School District hade inte tillgång till utbildningsresurser för alla sina skolor och elever och ville förändra hur kunskapen förmedlades. För att kunna använda tekniken på ett effektivt sätt för att förbättra elevernas engagemang och lärande var man tvungen att sänka kostnaden för den nödvändiga hårdvaran. Distriktets IT-team kämpade med att hantera en server som ständigt hade problem och drabbades av virus. Huntsville behövde snabbt en kostnadseffektiv, underhållssnål metod för att använda teknik på daglig basis.

Lösningen

Den enkla tillgången till webbresurser, de överkomliga priserna och tåligheten gjorde Chromebooks till det perfekta alternativet för Huntsville School District. Google Apps for Education ersatte den dyra, underhållskrävande e-postservern så att tid och resurser kunde läggas på annat.