Coleg Cambria förändrar utbildning och inlärning med Chromebooks och G Suite

Chromebooks fungerar helt enkelt. De är driftsäkra och ger snabb och enkel åtkomst till G Suite. Eleverna älskar att samarbeta i projekt både på och utanför lektionerna.

Mark Brandish, IT-chef.

Utmaningen

När högskolan expanderade ökade behovet av fler datorer och även arbetet på IT-avdelningen. Mark Brandish, IT-chef på Coleg Cambria, förklarar. "Vi behövde fler datorer, men ville inte bygga fler datorrum fulla av stationära datorer. Rummen är helt enkelt inte tillräckligt flexibla för undervisning och vi ville ha en mer mobil lösning. Vi övervägde att köpa minidatorer men var inte övertygade om deras prisvärdhet." – Mark Brandish, IT-chef.

Lösningen

Brandish ansåg att Google Chromebooks (bärbara datorer som är snabba, billiga och lätthanterliga och gör det möjligt för studenterna är lära när som helst, överallt) var svaret. De var avsedda att användas tillsammans med G Suite, Googles programsvit för samarbete och kommunikation. "Mitt team var inte säkra på hur de skulle användas, men vi såg verkligen potentialen. Studenterna hade Microsoft Live@edu-konton, som huvudsakligen användes för lagring. Hela personalen hade Microsoft Exchange-konton. Jag visste att om vi flyttade till G Suite skulle de se vad som går att uppnå vid samarbete med andra," säger han. September 2011 köpte Brandish 30 Chromebooks.