Med Google Apps har vi kunnskapen og innsikten fra Google og hele Google Apps-fellesskapet, slik at vi kan oppdatere kommunikasjons- og samarbeidsløsningene våre på kontinuerlig basis – og denne innovasjonen får vi uten ekstra kostnader.

Bernard Gulachek, Sr. Technology Director ved University of Minnesota

Utfordringen

IT-medarbeiderne ved University of Minnesota var lei av å administrere flere verktøy for å støtte kommunikasjonen mellom elevene og de ansatte, og de trengte et helhetlig system som kunne fungere på flere plattformer og gi støtte på alle plan.

Løsningen

Antallet brukere av Google Apps blant elevene og de ansatte ved University of Minnesota hadde vokst til mer enn 3000, noe som hjalp IT-medarbeiderne å ta avgjørelsen. I stedet for å prøve å pådytte studentene enda en ny løsning, startet de overgangen fra mange ulike tjenester til én enhetlig, integrert meldings- og samarbeidsløsning fra Google. Lærerne og administrasjonen begynte deretter å gå over til Google for Education, og i tillegg til Gmail bruker institusjonen Google Nettsteder for å samle inn og utveksle forskningsmateriale på nettet, Google Kalender for gruppekalendere, Google Talk for nettprat og Google Dokumenter for dokumentsamarbeid – alt integrert i én sammenhengende løsning.