Kendriya Vidyalaya styrker elevenes engasjement og prestasjoner ved hjelp av Chromebook

Elevene viser større interesse når de får muligheten til å bidra på ulike måter. Nå kan de søke kunnskap utenfor klasserommet ved hjelp av Chromebook.

Meenakshi Kaushal, datainstruktør ved KV Janakpuri

Utfordringen

Lærerne ved Kendriya Vidyalaya (KV) Janakpuri i Delhi ønsket å revitalisere undervisningen ved å gå over til mer moderne teknologiverktøy. KV Indian Institute of Science (IISc) i Bangalore ønsket også å løfte elevenes prestasjoner og innføre nye undervisningsmetoder.

Løsningen

For å se hvordan Googles teknologi kunne bidra til å gjøre undervisningen mer levende og engasjerende, startet de to KV-skolene et ettårig pilotprogram med Chromebook og Google Apps for Education i 2014. Pilotprogrammet involverte 19 lærere og 180 elever på tredje, femte og sjuende klassetrinn. Med Chromebook-enhetene opplevde skolene betydelig større fleksibilitet og uavhengighet enn det de hadde med de eldre, utdaterte PC-ene. I senere undersøkelser ble det påvist at elevenes engasjement økte med 23 %, og at det ble 55 % enklere å forklare kompliserte begreper i klasserommene – alt takket være Chromebook.