Globale finalister ved Google Science Fair 2014 bekjemper sult ved hjelp av bakterier

Vi ble overrasket da vi kom videre som en av de 15 finalistene i Google Science Fair. Konkurransen var en fantastisk opplevelse – vi har utrolig mange minner fra oppholdet vårt i hovedkvarteret til Google i Mountain View, California. Vi møtte de andre finalistene, som kom fra alle verdens hjørner – hver med sin egen historie å fortelle. Det var flott å ha så mange med felles interesser i samme rom!

Sophie Healy-Thow, Emer Hickey og Ciara Judge, hovedvinnerene av 2014 Google Science Fair

Utfordringen

What happens when Science and Humanitarianism collide? Hunger affects millions of people in the world and three young, Irish students were determined to make a difference. Sophie, Emer and Ciara joined forces with each other to research and test bacteria's effect on speeding up a seed's germination process. All in an effort to aid world hunger.

Løsningen

Ved å bruke Google Apps for Education kunne studentene samarbeide og analysere dataene sine raskt for å teste hypotesen sin. Etter å ha gjennomført mange tester viste funnene deres et utrolig potensiale for å bruke bakterier til å bekjempe sult i verden. Jentene har tro på resultatene sine, og går videre med arbeidet sitt for å prøve å redusere fattigdom og gi sitt bidrag til å løse matkrisen.