Ved Corlaer College har det blitt standardpraksis å bruke Chromebook i undervisningen

Den var veldig enkel å bruke. Det tok bare et øyeblikk å starte den, jeg trengte ikke å installere noe og jeg kunne begynne å bruke den med én gang.

Rob de Groot, IT-sjef på Corlaer College Nijkerk

Utfordringen

«Vi har kontinuerlig nyskapning som policy», sier Rob de Groot, som har vært skolens IT-sjef siden 1994. «Vi bruker temabasert undervisning, der fag og undervisningsmateriell grupperes rundt konkrete emner, og vi har mange åpne arbeidssoner i tillegg til tradisjonelle klasserom. Vi begynte å skape et elektronisk undervisningsmiljø i 2006, og vi begynte å evaluere potensialet for digital undervisning tidlig i 2012. Mange skoler brukte nettbrett, men de har ikke tastatur, og vi mente at det ikke var ideelt. Vi bestemte oss for å vente litt og se hva som skjedde på markedet, men så hørte vi at et skolebokforlag hadde et pilotprosjekt med Chromebook.»

Løsningen

Skolen nølte ikke et sekund, og Rob tok snart imot den første Chromebooken for testing. «Den var veldig enkel å bruke. Det tok bare et øyeblikk å starte den, jeg trengte ikke å installere noe og jeg kunne begynne å bruke den med én gang», sa han. Chromebook ble godt mottatt av lærerne, og skolen bestilte 85 av dem til et prøveprosjekt med tre klasser.