Coleg Cambria fornyer undervisningen og læringen med Chromebook og G Suite

Chromebook bare funker – rett og slett. De er pålitelige og gir deg rask og enkel tilgang til G Suite. Elevene liker å samarbeide om prosjekter, både i og utenfor timene.

Mark Brandish, leder for IT-tjenester.

Utfordringen

Etter hvert som skolen har blitt større, har behovet for flere datamaskiner økt. Dette har lagt press på IT-avdelingen. Mark Brandish, leder for IT-tjenester på Coleg Cambria, forklarer: «Vi hadde desperat behov for flere datamaskiner, men vi ville ikke bygge flere IT-rom fulle av stasjonære PC-er. Rommene var rett og slett ikke fleksible nok for undervisningen, og vi ønsket en mer mobil løsning. Vi overveide å kjøpe nettbøker, men vi var ikke overbevist om at de ga god verdi for pengene.» – Mark Brandish, leder for IT-tjenester.

Løsningen

Brandish mente at Google Chromebook (bærbare PC-er med rask og rimelig databehandling som er enkel å administrere, og som lar elevene lære når og hvor som helst) var svaret. Disse kunne brukes kombinert med G Suite, Googles samarbeids- og kommunikasjonspakke. «Teamet mitt var ikke sikre på hvordan de kunne brukes, men jeg så mulighetene. Elevene hadde Microsoft Live@edu-kontoer, som de hovedsakelig brukte for å få tilgang til delt lagringsplass. Alle ansatte hadde Microsoft Exchange-kontoer. Jeg visste at hvis vi flyttet over til G Suite, kom de til å se hva man kan oppnå i samarbeid med andre», sier han. I september 2011 kjøpte Brandish 30 Chromebooker.