We investeren in projecten en organisaties die meer toegang tot onderwijs bieden

In de afgelopen vijf jaar hebben we meer dan $ 160 miljoen geschonken om de wereldwijde onderwijskloof te dichten. Ook hebben Googlers de mogelijkheid gekregen hun technologische kennis in te zetten als vrijwilliger. Ons doel is meer mensen (vooral mensen in achterstandsgemeenschappen) de voordelen te laten ervaren van technologie, zowel op school als daarbuiten.

Streven naar wereldwijde gelijkheid in het onderwijs

Technologie kan de leeromgeving verrijken en resultaten verbeteren, maar niet alle leerlingen profiteren evenveel van deze vooruitgang.

Met Google.org bieden we $ 50 miljoen aan beurzen voor organisaties die deze uitdaging op drie manieren aangaan: leerlingen de juiste leermaterialen bieden, docenten de nieuwste vaardigheden en technieken leren en leren mogelijk maken buiten de school.

Ga naar Google.org voor meer informatie Video bekijken
Two educators discuss something in front of a Chromebook.

Achterstandsscholen en -gemeenschappen ondersteunen

Als we de digitale kloof willen overbruggen, is er meer nodig dan alleen apparaten en verbinding met internet. We moeten docenten ook de vaardigheden, tools en trainingen bieden om die technologie effectief in te zetten in hun lessen.

Daarom zijn we gestart met het Dynamic Learning Project, een pilotprogramma waarmee we dichter bij ons doel willen komen: zorgen dat de voordelen van technologie beschikbaar zijn voor elke leerling. Om te beginnen bieden we een beurs van $ 7 miljoen aan Digital Promise. Hiermee worden fulltime technologiecoaches ingezet op 50 arme scholen in de hele VS. Deze coaches helpen docenten in hun eigen gemeenschap de resultaten van hun leerlingen te verbeteren door het gebruik van technologie.

Meer informatie over het Dynamic Learning Project

Reistijd veranderen in studietijd

Hoewel leerlingen steeds vaker toegang tot internet nodig hebben om hun huiswerk te kunnen maken, beschikken miljoenen leerlingen thuis nog steeds niet over een internetaansluiting.

We werken samen met schooldistricten in heel Amerika om Rolling Study Halls uit te breiden en zo duizenden leerlingen in plattelandsgemeenschappen toegang te bieden tot meer studietijd buiten school door hun schoolbussen te voorzien van wifi, apparaten en ondersteuning door docenten aan boord.

Meer informatie over Rolling Study Halls Video bekijken
Three students crowded around a mobile device.

De volgende generatie uitrusten met vaardigheden voor de toekomst

Meer dan 65% van de leerlingen zal een baan krijgen die vandaag de dag nog niet eens bestaat.¹ De meerderheid van de jongeren ontwikkelt echter niet de probleemoplossingsvaardigheden en digitale basiscompetenties die ze nodig hebben om goed voorbereid te zijn op de toekomst.

We bieden beurzen aan non-profitorganisaties en maken programma's om de toegang tot het informaticaonderwijs te verbeteren. Daarnaast leren we meer vrouwelijke en ondervertegenwoordigde leerlingen met computers te werken. Ons doel is alle leerlingen de adaptieve vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om de grootste uitdagingen aan te gaan in de toekomst.

Meer informatie over onze ondersteuning voor informatica

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.