Windsor Southeast Supervisory Union implementeert een programma met Chromebooks voor elke leerling om de samenwerking te verbeteren.

Het speelveld is nu voor alle leerlingen hetzelfde. Ze hebben de mogelijkheid basisvaardigheden op het gebied van technologie te leren, zoals typen, e-mailetiquette en onderzoek op internet. Dit zijn de vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen voor hun vervolgstudies en in hun verdere loopbaan.

Kate Ryan, wiskundeleraar groep 6

Uitdaging

WSESU had een technologieoplossing nodig zonder handmatige back-ups en die kon worden geschaald om aan te sluiten op de groeiende omvang van WSESU. Het doel van de scholengemeenschap was samenwerking via technologie te vergroten en een 1:1-model te introduceren zonder de financiële of technische lasten.

Oplossing

In 2012 voerde WSESU op één school een pilotproject uit met Chromebooks onder leerlingen van groep 7 en 8. In het daarop volgende schooljaar ontvingen de leerlingen van groep 7, 8 en de eerste en tweede klas van de middelbare school van twee scholen Chromebooks. In het jaar daarop had elke leerling van groep 5 tot en met de vijfde klas toegang tot Chromebooks. Het 1:1-programma stelt leerlingen niet alleen in staat altijd en overal te kunnen leren, het programma ondersteunt ook de missie van WSESU om gelijkwaardig onderwijs aan alle leerlingen te bieden door ze toegang te geven tot digitale onderwijsmiddelen.