Scholieren in Vermont (VS) gebruiken tablets om plaatselijke wandelroutes te verbeteren

In de buitenlucht werken aan een praktisch project dat tastbare gevolgen heeft, motiveert leerlingen op een heel andere manier dan abstracte lessen in het klaslokaal. Door buiten informatie te verzamelen, zijn leerlingen ook op een heel andere manier aan het leren.

Matt Allen, innovatiepecialist bij de St. Albans City School

Uitdaging

St. Albans City School is constant op zoek naar manieren om leerlingen ook buiten het klaslokaal te inspireren en te laten leren. De school verzorgt het onderwijs van leerlingen die niet allemaal thuis over een computer beschikken en wilde investeren in krachtige, flexibele, betaalbare en duurzame technologie. De school wilde leerlingen ook laten kennismaken met een breed scala aan onderwijstools en -bronnen tijdens hun schoolopdrachten.

Oplossing

Met behulp van Android-tablets, Google Apps en Google Play for Education behaalden de leerlingen een geweldig succes met hun gemeenschapsproject. Docenten konden met trots zien hoe hun leerlingen voor een uniek schoolproject een positieve bijdrage leverden aan de gemeenschap en hoe ze rechtstreeks samenwerkten met plaatselijke experts.