1TWO1-initiatief bereidt Richland School District Two voor op de toekomst

Google biedt onze leerlingen een platform om hun werk te publiceren en om in het klaslokaal en daarbuiten met elkaar te communiceren. We hebben nog nooit zo'n creatieve samenwerking tussen onze leerlingen gezien.

Donna Teuber, coördinator technologie-integratie

Uitdaging

De scholengemeenschap wilde meer persoonlijke apparaten in de klas gebruiken en leerlingen hun technologische vaardigheden laten ontwikkelen. Beheerders wisten dat een betere toegang tot technologie de betrokkenheid, de creativiteit, het vermogen tot kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden van leerlingen zou bevorderen. Ze ontwikkelden het 1TWO1-computerinitiatief om deze visie werkelijkheid te maken. Bij de afweging van verschillende opties werd gekeken naar de kosten, de accuduur, het gebruiksgemak en andere factoren. Aangezien het hele district al gebruikmaakte van Google Apps for Education, waren de schoolbestuurders geïnteresseerd in apparaten met cloudfunctionaliteit waarvoor geen uitgebreide infrastructuur hoefde te worden opgezet. De docenten waren er helemaal klaar voor om het onderwijs in hun klas te transformeren door leerlingen een meer samenwerkingsgerichte en creatieve ervaring te bieden.

Oplossing

Sinds de introductie van Chromebooks is de benadering van onderwijs op de scholengemeenschap aanzienlijk meer samenwerkingsgericht. Docenten gebruiken Google Apps om opdrachten te delen met leerlingen, waardoor er altijd en overal toegang is tot informatie. Ze kunnen ook gedurende een project feedback en advies geven, in plaats van te moeten wachten tot het werk is ingeleverd. Daarnaast kunnen leerlingen optimaal met elkaar samenwerken dankzij Google Chat en Google Documenten, zelfs als ze niet in dezelfde ruimte zijn. Chromebooks hebben in het algemeen voor een veel meer teamgerichte leeromgeving gezorgd.