De Passaic City Public Schools breiden de leermogelijkheden uit met Google Chromebooks for Education

Het duidelijkste voordeel van het gebruik van Chromebooks op Passaic is dat leerlingen nu echt persoonlijk invloed hebben op de manier waarop ze leren.

Joshua Koen, districtcoördinator technologie

Uitdaging

De leerlingen waren niet optimaal voorbereid op hoger onderwijs en de veranderende arbeidswereld van de 21e eeuw. Het was van essentieel belang dat ze niet alleen leerden hoe ze online onderzoek moeten doen en kunnen samenwerken aan projecten, maar ook hoe ze moeten omgaan met leeftijdsgenoten en experts van over de hele wereld. Daarnaast moesten de leerlingen zich voorbereiden op de nieuwe, verplichte online academische staatstoetsing. Docenten wilden daarom meer technologie gaan gebruiken tijdens de lessen.

Oplossing

Passaic stelde vast dat een model waarbij elke leerling over een laptop beschikt, het beste was. De scholengemeenschap maakte al gebruik van Google Apps for Education en realiseerde zich dat de compatibiliteit van Google Chromebooks nog meer samenwerkingsgericht onderwijs zou opleveren. Bovendien zijn Chromebooks snel, veilig, betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Door de lage eigendomskosten kon Passaic het doel van één laptop per leerling makkelijk bereiken. De communicatie en productiviteit zijn flink verbeterd, en dat geldt ook voor de samenwerking, de betrokkenheid van leerlingen en zelfs de academische prestaties.