Paganel Primary School gebruikt Google Chromebooks om het laptopgebruik in de klas net zo makkelijk te maken als het oppakken van een potlood

Google Apps heeft zijn waarde al bewezen als extreem aantrekkelijke en eenvoudige onderwijstool. Alles wordt online gehost en daarom zijn Chromebooks hier perfect geschikt voor. Het duurt tien seconden om alles op te starten tijdens de les, terwijl er tien minuten nodig waren om de oude laptops aan te zetten.

Steve Philip, onderdirecteur, Paganel School

Uitdaging

Een van de aandachtsgebieden van Paganel is kinderen leren hoe ze moeten samenwerken als team om iets te bereiken. Dit verschilt van de traditionele denkwijze dat onafhankelijk onderwijs de belangrijkste prioriteit is voor basisschoolleerlingen, en helpt kinderen zich voor te bereiden op de wereld van werk en hoger onderwijs. Op dit gebied is het steeds gewoner om virtueel vanaf elke locatie samen te werken met anderen. Leerkrachten en leerlingen maakten al gebruik van Google Apps for Education, de gratis online communicatie- en samenwerkingssuite, met daarin functies als Gmail, Google Talk, Google Agenda, Google Documenten en Google Sites. Paganel School moedigde ook het gebruik van laptops aan om alles uit Google Apps te halen en zorgde voor een aantal exemplaren voor gebruik tijdens de lessen. Het werd echter steeds duidelijker dat deze laptops niet zo vaak werden gebruikt, vooral door de tijd die nodig is om alles in te schakelen.

Oplossing

Steve had via een contactpersoon in Amerika gehoord over het gebruik van Google Chromebooks op scholen, en besloot deze technologie zelf te onderzoeken. Chromebooks zijn laptops zonder harde schijf. Hier wordt niets op opgeslagen, en alle systemen en programma's moeten via de webbrowser worden geopend. Zo kunnen informatie en services in de cloud binnen een paar seconden worden geopend. Paganel School kocht vorig jaar 32 Chromebooks en wees deze toe aan een klas van groep 6-leerlingen van 10 en 11 jaar. De leerlingen hebben altijd toegang tot de Chromebooks wanneer ze deze nodig hebben tijdens de les en andere klassen lenen de Chromebooks voor specifieke taken.