Met Google Apps for Education en Chromebooks moedigen de Massapequa Public Schools leerlingen en docenten aan anders te denken over onderwijs

Of je nu thuis bent, in de bibliotheek, op vakantie of in Starbucks met vrienden: we vertellen leerlingen regelmatig dat het niet uitmaakt waar je je bevindt om toegang te krijgen tot je opdrachten en hulpmiddelen. Chromebooks en Google Apps for Education leveren het bewijs dat onderwijs altijd en overal beschikbaar kan zijn.

Bob Schilling, uitvoerend directeur voor evaluatie, leerlingeninformatie en technologieservices bij Massapequa Public Schools

Uitdaging

Het district zocht naar tools met uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden om content te maken. Tools waarmee docenten realtime feedback kunnen geven en leerlingen vanaf verschillende locaties aan groepsprojecten kunnen werken. Leerlingen en docenten hadden ook te weinig opslagruimte, waardoor de Massapequa Public Schools de prioriteit gaven aan een oplossing met onbeperkte opslagruimte.

Oplossing

De Massapequa Public Schools introduceerden Google Apps for Education in 2012. De scholengemeenschap maakte de tools geleidelijk aan beschikbaar, beginnend met een klein groepje technologisch onderlegde docenten. Momenteel maken alle leerlingen en docenten dagelijks gebruik van Google Apps for Education. De Massapequa Public Schools gingen uiteindelijk voor de betaalbaarheid, snelle opstarttijden en naadloze integratie met Google Apps for Education van Chromebooks. In 2015 maakten de scholen 3000 Chromebooks beschikbaar. Leerlingen van de onderbouw gebruiken allemaal een eigen Chromebook. De basisscholen en middelbare scholen voor de bovenbouw beschikken over karren met 30 apparaten per school. Docenten kunnen deze karren reserveren wanneer er Chromebooks tijdens de les moeten worden gebruikt.