Met Chromebooks verbetert Kendriya Vidyalaya de betrokkenheid en prestaties van leerlingen

Meer leerlingen raken geïnteresseerd wanneer ze op verschillende manieren kunnen werken. Op hun Chromebooks gaat een wereld buiten het leslokaal voor hen open.

Meenakshi Kaushal, computerdocent, KV Janakpuri

Uitdaging

Docenten van Kendriya Vidyalaya (KV) Janakpuri in Delhi wilden hun lessen nieuw leven inblazen door moderne technologie te gebruiken. Het KV Indian Institute of Science (IISc) in Bangalore wilde daarnaast de prestaties van leerlingen verbeteren en nieuwe lesmethoden introduceren.

Oplossing

De twee KV-scholen lanceerden in 2014 een pilotprogramma van een jaar om Chromebooks en Google Apps for Education uit te proberen en te kijken hoe Google-technologie de lessen boeiender kon maken. De testgroep bestond uit 19 docenten en 180 leerlingen in groep 5, groep 7 en de brugklas. De Chromebooks leverden de flexibiliteit en onafhankelijkheid die de verouderde pc's van de scholen niet konden bieden. Na onderzoek bleek dat leerlingen 23 procent meer betrokken waren en dat het met behulp van Chromebooks 55 procent gemakkelijker werd om complexe concepten uit te leggen in de les.