Met Google Chromebooks worden leerlingen van de King Solomon Academy voorbereid op digitaal onderwijs

Ik denk dat Google Apps en cloudcomputing mijn leerlingen voorbereiden op de online samenwerkingsomgevingen die steeds relevanter worden in het hoger beroepsonderwijs en de moderne werkomgeving. De Chromebooks en Google Apps hebben al een zeer gunstige invloed gehad op hun onderwijs.

voormalig leerkracht, Bruno Reddy

Uitdaging

Op de King Solomon Academy worden IT-competenties als belangrijk onderdeel gezien in de voorbereiding van leerlingen op de universiteit, het leven en hun toekomstige carrières. De academie is sterk van mening dat IT-vaardigheden het beste kunnen worden geleerd wanneer ze worden toegepast op andere onderwerpen en het lesprogramma in het algemeen ondersteunen. Toegang tot de juiste technologie speelt hierbij een grote rol. Dit bleek lastig omdat niet elke leerling toegang had tot een computer in de klas of thuis. Voor toegang tot internet moesten leerkrachten de IT-ruimte ver van tevoren boeken, en werd er waardevolle tijd en energie verspild bij het wachten op het opstarten van de pc's.

Oplossing

Bruno Reddy, Google Certified Teacher en hoofddocent wiskunde op de King Solomon Academy, had gehoord over het gebruik van Google Chromebooks op scholen. Chromebooks zijn laptops zonder harde schijf. Hier wordt niets op opgeslagen, en alle systemen en programma's moeten via de webbrowser worden geopend. Hiermee hebben leerlingen de mogelijkheid binnen een paar seconden toegang te krijgen tot informatie en services in de cloud. De academie stelde 66 Chromebooks beschikbaar, zodat elke leerling in de brugklas een eigen apparaat kon gebruiken.