De lessen van John Monash Science School worden virtueel met Google Apps for Education

"We wisten dat Google Apps gemakkelijk te openen en te gebruiken zijn voor leerkrachten op afgelegen locaties. Ook kunnen leerlingen zo op honderden kilometers afstand in realtime met elkaar samenwerken en kennis uitwisselen."

Peter Corkill, directeur, John Monash Science School

Uitdaging

De John Monash Science School wilde via Emerging Sciences Victoria (ESV), een initiatief voor onderwijs op afstand, geavanceerde wetenschapslessen bieden voor klassen op afgelegen locaties. Hiervoor was een platform nodig om virtuele lessen te ontwikkelen en leerlingen in klaslokalen op afstand te ondersteunen. Daarnaast moesten de leerkrachten verschillende apparaten gebruiken op scholen met beperkte hulpmiddelen.

Oplossing

ESV koos voor Google Apps for Education, omdat hiermee verschillende uitdagingen konden worden aangepakt: leerlingen en leerkrachten kunnen lesmateriaal openen en delen, met elkaar communiceren en samenwerken aan projecten via elk apparaat en zonder dat hier kosten voor de school aan zijn verbonden. Momenteel leren 156 leerlingen van de vierde klas in 30 afgelegen klassen vakken waartoe ze anders geen toegang zouden hebben en kunnen ze worden klaargestoomd voor carrières in de bètawetenschappen en techniek.