Docenten in de eerste basisschoolklassen van Indian Valley Local Schools gebruiken Android-tablets om digitale vaardigheden te stimuleren

De Google Play for Education-store was een van de doorslaggevende factoren bij het kiezen voor Android-tablets. Het is niet alleen beter voor de tablets, maar ook voor onze Chromebooks. Leerkrachten kunnen zo sneller specifieke content vinden die nodig is voor de lessen en deze toewijzen aan de leerlingen zonder dat hiervoor een helpdesk moet worden ingeschakeld.

Brian Dittfeld, hoofd technologie voor de Indian Valley Local Schools en bevoegd Google Education-trainer

Uitdaging

IVLS had moeite met het vinden van de juiste technologie om kleuters en basisschoolleerlingen te ondersteunen. Toen het district zag dat tablets leerkrachten konden helpen aan de afzonderlijke behoeften van leerlingen uit groep 1 tot en met 4 te voldoen, was de volgende uitdaging het vinden van apparaten die net zo kosteneffectief en eenvoudig te beheren zijn als Chromebooks.

Oplossing

Het district bood 200 Android-tablets van verschillende formaten met Google Play for Education aan. De leerlingen presteerden boven verwachting door het gebruik van tablets, omdat het touchscreen tastbare mogelijkheden biedt en leerkrachten de content beheren die aan elke leerling is toegewezen.