Huntsville Independent School District helps close the digital divide with Chromebooks and Google Apps

De impact van Chromebooks in het klaslokaal en voor docenten en ouders is overweldigend. Sommige ouders barstten van dankbaarheid uit in tranen omdat de school hun kinderen kon voorzien van iets dat zo belangrijk is voor een betere toekomst, maar dat voor hen niet te veroorloven was: toegang tot online educatieve bronnen op school en thuis.

Amy Mayer, directeur personeelsontwikkeling en schoolinitiatieven, Huntsville Independent School District

Uitdaging

Huntsville School District beschikte niet over online onderwijsmateriaal voor alle aangesloten scholen en leerlingen en was op zoek naar een andere manier van lesgeven. De kosten van hardware moesten omlaag om technologie effectief te kunnen inzetten voor het verbeteren van de betrokkenheid en het onderwijs van leerlingen. Het IT-team van de scholengemeenschap had de handen vol aan het onderhoud van de server waar constant problemen mee waren en die geplaagd werd door virussen. Huntsville was toe aan betaalbare technologie die weinig onderhoud vereist en elke dag zonder problemen kan worden gebruikt.

Oplossing

Chromebooks waren de perfecte optie voor Huntsville School District: ze bieden gebruiksvriendelijke toegang tot online lesmiddelen, zijn betaalbaar én duurzaam. Google Apps for Education verving de dure en onderhoudsintensieve e-mailserver, zodat tijd en middelen aan andere zaken konden worden besteed.