Gowerton School gebruikt Google Apps for Education om de manier van lesgeven en leren te optimaliseren en verbeteren

In het computerlokaal gaat het vaak vooral over de technologie, terwijl het lesgeven juist centraal zou moeten staan. Met Chromebooks heb je die zorg niet. Ze zijn snel en intuïtief en dus een handig hulpmiddel. Hierdoor kunnen docenten zich concentreren op waar ze goed in zijn: lesgeven.

Darren Long, informaticadocent en informaticacoördinator op Gowerton

Uitdaging

In 2006 raakte Darren Long, informaticadocent en informaticacoördinator op Gowerton, steeds gefrustreerder over hoeveel tijd hij kwijt was aan het beheer van het bestaande e-mailsysteem van de school. "Ik moest de licentie van onze Exchange-server vernieuwen en wilde absoluut niet investeren in een nieuwe server en licentie waarmee ik veel tijd aan onderhoud kwijt zou zijn. Ik las een artikel over gehoste systemen en vond daarin een manier om meer tijd vrij te kunnen maken voor belangrijkere projecten, zoals succesvol lesgeven met technologie," zegt hij.

Oplossing

Na de beschikbare opties voor hosting te hebben bekeken, besloot Long de bestaande Exchange-server van de school te vervangen door de cloudgebaseerde e-mailoplossing van Google: Gmail voor uw domein (nu onderdeel van Google Apps for Education). De medewerkers van Gowerton waren onder de indruk van Gmail en het werd al snel onmisbaar. Long kon dit vervolgens met vertrouwen implementeren voor de leerlingen, die het vanaf het begin met veel enthousiasme gebruiken. Door Google Apps for Education heeft Gowerton veel kosten kunnen besparen. Ze hebben minimaal £ 30.000 bespaard op licenties en kosten voor serveronderhoud. Daardoor konden ze meer computers aankopen, waaronder 70 Google Chromebooks voor docenten en leerlingen die ze zowel in de les als daarbuiten kunnen gebruiken.