Coleg Cambria zet in op lesgeven en leren met Chromebooks en G Suite

De Chromebooks werken gewoon. Ze zijn betrouwbaar en bieden je snelle, eenvoudige toegang tot G Suite. De leerlingen vinden het erg leuk om zowel in als buiten de klas aan projecten samen te werken.

Mark Brandish, hoofd IT-services.

Uitdaging

Door de groei van de school kwam er meer vraag naar meer computers, waardoor er meer druk op de IT-afdeling kwam te staan. Mark Brandish, hoofd IT-services van Coleg Cambria, legt uit: "We hadden dringend meer computers nodig, maar wilden niet nog meer IT-lokalen maken vol met desktops. De lokalen waren gewoonweg niet flexibel genoeg voor dergelijk onderwijs en we hadden dus een mobielere oplossing nodig. We overwogen netbooks te kopen, maar waren niet overtuigd dat deze waar voor ons geld konden bieden." - Mark Brandish, hoofd IT-services.

Oplossing

Brandish was van mening dat het antwoord was te vinden in de Chromebooks van Google (laptops die snel, betaalbaar en eenvoudig te beheren computergebruik bieden waarmee leerlingen altijd en overal kunnen leren). Deze kunnen worden gebruikt naast G Suite, het samenwerkings- en communicatiepakket van Google. "Mijn team wist niet zeker hoe ze konden worden gebruikt, maar ik zag het potentieel. Studenten beschikten over Microsoft Live@edu-accounts, die voornamelijk werden gebruikt voor gedeelde opslag. Het personeel had Microsoft Exchange-accounts. Ik wist dat als we zouden overstappen naar G Suite, ze zouden zien wat er mogelijk is wanneer je samenwerkt met anderen," zegt hij. In september 2011 kocht Brandish 30 Chromebooks.