Churston Ferrers Grammar School beleeft een communicatierevolutie met G Suite en Chromebooks

Het geweldige aan Chromebooks is dat ze gewoon werken. We hebben ze uit de verpakking gehaald en hebben ze zo aan de leerlingen gegeven. Je hoeft namelijk niets in te stellen om ermee aan de slag te gaan. We willen eigenlijk zo snel mogelijk al onze netbooks vervangen door Chromebooks.

Ben Forte, IT-netwerkbeheerder bij Churston

Uitdaging

Churston gelooft sterk in het aanbieden van digitale communicatiemethoden aan leerlingen om ze meer bij het onderwijs te betrekken, de interactie met leerkrachten te stimuleren, het concept van leren te verbreden en hen voor te bereiden op vervolgstudies en het werkleven. Het ziet ook een grote waarde in het gebruik van technologie om administratieve processen te stroomlijnen. De school heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in technologie en biedt nu zes computerruimten met elk 30 pc's, een digitaal systeem voor schoolaankondigingen, laptops voor gebruik tijdens de lessen en een nieuw wifi-systeem. Churston had echter een aantal technische problemen met hardware en e-mailcommunicatie, waardoor de ontwikkeling tot een digitale leeromgeving werd tegengewerkt.

Oplossing

Nadat er meerdere opties voor de verbetering van het e-mailverkeer waren overwogen, koos Churston voor de online samenwerkings- en communicatiemogelijkheden van G Suite for Education, met onder andere Gmail, Google Documenten, Google Agenda en Google Sites. Sinds de overstap naar G Suite is e-mail een belangrijke manier geworden voor communicatie tussen personeel, leerlingen en ouders. Het G Suite-pakket wordt veelvuldig gebruikt voor samenwerking binnen en buiten de les. Als opvolger van dit succes probeert Churston nu het gebruik van tien Chromebooks uit om deze in de toekomst breder uit te rollen en zo de huidige laptops van de school te vervangen wanneer deze zijn verouderd.