Brittany Wenger schreef een algoritme waarmee borstkanker beter kan worden vastgesteld

Prijzen die ik win, bepalen niet wie ik ben als persoon, maar ze bevestigen wel mijn wetenschappelijk onderzoek. Mijn onderzoek wordt elk jaar ingewikkelder en krijgt steeds meer potentieel om een positieve invloed op de mensheid uit te oefenen.

Brittany Wenger, student, Duke University

Uitdaging

Artsen streven ernaar consequente en betrouwbare zorg aan hun patiënten te bieden. Door persoonlijke ervaringen met kanker en de wil om de wereld te verbeteren, besloot Brittany Wenger haar vaardigheden als wetenschapper en onderzoeker in te zetten om een ongelofelijk en bijna 'levend' netwerk te ontwikkelen voor de diagnose van borstkanker.

Oplossing

Britanny heeft een fantastisch cloudnetwerk opgezet waarmee kanker nauwkeurig kan worden opgespoord. Haar inzending voor de Google Science Fair leek op een kunstmatig brein dat in wezen het cloudnetwerk leerde patronen te detecteren die te complex zijn om door mensen te worden herkend. Door deze kunstmatige neurale netwerken toe te passen op geïndividualiseerde gegevens, kon haar programma borstkanker ontdekken met een nauwkeurigheid van 99,1%. Haar programma wordt in ziekenhuizen gebruikt voor patiëntdiagnoses.