Academies Enterprise Trust laat scholen in het Verenigd Koninkrijk zien hoe je G Suite effectief kunt inzetten

We hadden niet gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn om de overstap te maken of dat de migratie naar G Suite ons zo veel mogelijkheden zou bieden. We kunnen de leerlingen nu nog beter en boeiender onderwijs aanbieden en ook veel gemakkelijker de apparaten beheren die ze gebruiken.

Chris Meaney, Hoofd IT bij Academies Enterprise Trust

Uitdaging

AET streeft ernaar elke leerling van haar 76 academies voor te bereiden om straks actief en betrokken deel te nemen aan de plaatselijke, regionale en nationale economie. Daarom helpen we ze de vaardigheden en het vertrouwen op te bouwen om een waardevolle bijdrage aan de wereld te leveren. Het inzetten van technologie speelt hierbij een cruciale rol, zodat AET de educatieve mogelijkheden kan maximaliseren. Omdat de technische infrastructuur op de academies erg van elkaar verschilde, was het moeilijk voor de Trust om uit te zoeken hoe het potentieel van technologie voor het onderwijs optimaal en over de hele linie kon worden benut. Het was zonder uniform systeem moeilijk om efficiënte processen en vereenvoudigde budgetstructuren te ontwikkelen. Dit betekende dat elke academie afzonderlijk werkte, zowel administratief als op het vlak van het delen van kennis.

Oplossing

In de zomer van 2012 begon AET met het gebruik van G Suite for Education, het webgebaseerde communicatie- en samenwerkingspakket dat gratis beschikbaar is voor onderwijsinstellingen. Met producten als Gmail, Google Agenda, Google Drive, Google Sites en Google Classroom kon AET al snel makkelijker kennis delen tussen de academies, verbeteringen aanbrengen in de administratieve efficiëntie, het klassikaal onderwijs beter ondersteunen en uitdiepen, en ook elke gebruiker van thuis toegang geven tot apps, lesmateriaal en meer. De academies hebben daarnaast veel klassen voorzien van Chromebooks (betaalbare browsergebaseerde laptops met snelle en eenvoudige toegang tot internet) om alle leerlingen toegang te bieden tot de meest up-to-date technologie.