Rolling Study Halls

Door schoolbussen te voorzien van wifi, apparaten en ondersteuning door docenten, helpt Rolling Study Halls leerlingen in heel Amerika en met name in plattelandsgemeenschappen aan meer studietijd buiten school.

A kid inside a school bus is concentrated looking at a Chromebook.

Reistijd veranderen in studietijd

Hoewel docenten steeds vaker huiswerk opgeven waarvoor toegang tot internet nodig is, hebben miljoenen leerlingen thuis nog geen internetaansluiting. Deze 'huiswerkkloof' geldt onevenredig vaak voor leerlingen met een laag inkomen, met name in afgelegen of plattelandsgebieden, waar ze al te maken hebben met extra hindernissen, zoals lange reistijd van en naar school.¹

Na enkele pilotprojecten in de Amerikaanse staten North Carolina en South Carolina bleek uit de eerste resultaten dat de lees- en rekenvaardigheden en digitale geletterdheid verbeterden. Daarom breiden we Rolling Study Halls uit om nog veel meer leerlingen te bereiken in nog eens zestien schooldistricten, met de nadruk op plattelandsgemeenschappen.

A kid sitting on the bench of a school bus, works on his laptop.

Toegang uitbreiden

Deelnemende schooldistricten ontvangen mobiele wifi-routers, data-abonnementen en apparaten om hun bussen te veranderen in mobiele leerruimten.

A man and a woman sitting on a bench inside a school bus working on a laptop.

Ondersteuning uitbreiden

Naast toegang tot technologie hebben leerlingen ook toegang tot een docent aan boord die hulp kan geven bij oefeningen en interessante digitale activiteiten kan begeleiden.

A number of school buses lined up in a parking lot.

Uitbreiden in de gemeenschap zelf

We werken ook samen met lokale bestuurders om erachter te komen hoe Rolling Study Halls connectiviteit kan helpen bieden aan leden van de gemeenschap buiten de school.

Programmasponsors

COSN logo and Kajeet logo.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.